5 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
11Transfair är en app för fotbollsövergångar Som Tinder fast för klubbar och spelare
11Transfair är en app för fotbollsövergångar
Foto: 11Transfair

DN skriver om den nya appen 11Transfair vilket är en app som är tänkt att användas av fotbollsklubbar som letar efter spelare att köpa och fotbollspelare som är sugna på att byta klubb.

11Transfair är grundade av Tysklands före detta landslagsmålvakt René Adler och han säger att appen kan jämföras med Tinder fast för fotbollsspelare. Tanken bakom appen är att klubbar och spelare ska skapa profiler, där spelarna profiler kommer att vara anonyma, på tjänsten och sedan ska dessa matchas ihop med hjälp av tjänstens algoritm. I dagsläget har cirka 50 fotbollsklubbar och runt 200 fotbollspelare anslutit sig till appen.

11Transfair rullar i dagsläget i en betaversion och är bara tillgänglig för professionella fotbollsspelare. Huruvida några affärer gjorts mellan klubbar och spelare vet inte 11Transfair. Till DN säger Daniel Schollmeyer från 11Transfair på frågan om appen lett till några övergångar:

"Vi vet inte. Vi har fått flera matchningar men vi har inte ringt upp klubbarna för att fråga hur det gick. Men vi har en stark känsla att minst två eller tre övergångar har skett."

Mobil, Appar, 11transfair, fotbolls, transfers, tinder, fotbollsklubbar, fotbollspelare Via dn.se
32.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
sön. 22 aug 2021, 13:00
11Transfair är en app för fotbollsövergångar Som Tinder fast för klubbar och spelare
32.9°
0