33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Android 10 rullar nu på 400 miljoner mobiler Ska ha installerats snabbare än föregångaren
Bild till artikel Foto: Wikipedia

Google skriver i ett blogginlägg att Android 10 nu har installerats på 400 miljoner mobiltelefoner sedan det släpptes i början av september förra året.

Efter fem månader på marknaden ska Android 10 ha rullat på 100 miljoner mobiltelefoner vilket ska vara en 28 procent högre adaptionshastighet än vad föregångaren Android 9 Pie hade. Google uppger inte hur många procent av de aktiva Android-mobilerna som finns idag som kör den senaste versionen av Android.

Ars Technica skriver dock att det fanns cirka 2,5 miljarder aktiva Android-mobiler i slutet av förra året. Baserat på den siffran innebär det att cirka 16 procent av alla världens Android-mobiler idag kör den senaste versionen av Android. Det är ingen direkt imponerande siffra om man jämför med att Apples konkurrent iOS. Enligt den senaste sammanställningen över den så körde 81 procent av alla iOS-maskiner den senaste iOS-versionen iOS 13.

I diagrammet nedan syns i vilken takt Android 10 installerats i jämförelse med Android Pie, Android Oreo MR1 samt Android Oreo.

android-developers.googleblog.com Mobil, Android, android 10, statistik, adaptionshastigheter, statistik Via arstechnica.com Bild till artikel Foto: Google
38.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 10 jul 2020, 14:00
Android 10 rullar nu på 400 miljoner mobiler Ska ha installerats snabbare än föregångaren
38.0°
0