3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Rykte Apple fortsatt intresserade av att köpa Intels modemdivision
Vill Apple säga hejdå till Qualcomm för gott?

Apple fortsatt intresserade av att köpa Intels modemdivision
Foto: Intel

Tidigare i år så blev det klart att Apple fortsatt kommer att köpa modemchip till sina iOS-prylar från Qualcomm och i samband med det så meddelade Qualcomms konkurrent Intel att man lägger ner utvecklingen av modemchip till mobiltelefoner.

Apples ursprungliga planer verkar ha varit att använda 5G-chip från Intel i nästa års iPhone men av någon anledning, antagligen tidsbrist, så förverkligades inte detta, något som tvingade Apple till en neslig reträtt från sitt patentkrig med Qualcomm. Detta på grund av att Qualcomm var den enda leverantören som kunde förse Apple med 5G-chip till iPhones, något som givetvis kommer att krävas i nästa års iPhone.

Apple verkar dock inte vara helt nöjda med det och nu har Wall Street Journal varit i kontakt med en källa som uppger att Apple och Intel har fört långt gående samtal om att Apple ska köpa Intels modemdivision, en affär som skulle kunna bli klar redan inom några veckor enligt WSJ:s uppgiftslämnare. Enligt samma källa diskuteras ett pris för Intels modemdivision på över en miljard dollar, något som kan betraktas som kaffepengar för Apple.

Apple sägs sedan tidigare ha anställt utvecklare för modemteknik så det skulle inte komma som någon överraskning om Apple förr eller senare börjar tillverka sina egna modemchip till iPhones och iPads. Huruvida så blir fallet återstår att se men jag misstänker att Apple gärna skulle vilja avsluta sitt samarbete med Qualcomm givet hur infekterad den mångåriga patenttvisten mellan de båda blev till slut.

Mobil, Apple, intel, uppköp, modem, qualcomm Via engadget.com
37.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 23 jul 2019, 12:00
37.6°
0

Rykte Apple fortsatt intresserade av att köpa Intels modemdivision

Vill Apple säga hejdå till Qualcomm för gott?