Även Kivra kopierar från mobilens urklippsminne
Kommer att ta bort funktionen

De senaste veckorna har det uppmärksammats att många appar kopierar vad användarna har i mobilens urklippsminne utan att vara särskilt tydliga mot användarna att detta sker. Detta verkar vara något som gäller även för den svenska tjänsten Kivra, Sveriges största tjänst för digitala brevlådor har en av våra läsare upptäckt.
Det finns en del appar som kan ha vissa skäl att kopiera vad som finns i mobilens urklippsminne, till exempel på grund av att det på något sätt skulle göra användandet av appen smidigare. Exakt varför Kivra har valt att kopiera vad som finns i användarens urklippsminne är dock oklart. Vi har sökt Kivra och återkommer när de ger svar på detta.
Vi har tidigare skrivit om att bland annat TikTok, LinkedIn och Reddit kopierat vad som funnits i användarnas urklippsminne på mobilen. De har nu uppdaterat sina appar så att dessa inte länge pysslar med det.
Uppdatering
Så här säger Kivra om varför man har haft funktionen påslagen.
"Vi har uppmärksammat denna debug-funktion i IOS-appen som användes för att få fram information, vid behov, i systemloggen. Funktionen kommer att tas bort redan vid nästa release."
















Läs gärna våra regler!