11 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ericsson stämmer Samsung Anser att Samsung ej vill göra rätt för sig
Ericsson stämmer Samsung

Det verkar som om vi har ytterligare en patenthärva på ingång då svenska Ericsson stämmer sydkoreanska Samsung i en amerikansk domstol. Ericsson anser att Samsung använder sig av Ericsson-patenterad teknik utan att betala för sig.

Det handlar om så kallade FRAND-patent [wiki] och Ericsson säger att man har förhandlat med Samsung i två år för att få till en uppgörelse men då detta misslyckats ser man nu ingen annan utväg än att stämma Samsung för att få den ersättning som man anser att man har rätt till.

I ett uttalande så säger Ericsson bland annat:
"The dispute concerns both Ericsson's patented technology that is essential to several telecommunications and networking standards used by Samsung's products as well as other of Ericsson's patented inventions that are frequently implemented in wireless and consumer electronics products"

Ericsson har inte förekommit i särskilt många patentmål den senaste tiden om man jämför med många andra företag inom telekom-industrin så jag antar att det här inte ser särskilt positivt ut för Samsung som är inblandade i en hel del andra pågående patentmål där det mot Apple antagligen är det mest uppmärksammade.

Mobil, Business, ericsson, samsung, juridik, stämning, patent, frand Tack till Adam och hatee
40.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 27 nov 2012, 11:05
Ericsson stämmer Samsung Anser att Samsung ej vill göra rätt för sig
40.6°
0