38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Googles Pixel-klocka kanske kommer nästa år
Har mer eller mindre ryktas om sedan 2016

Googles Pixel-klocka kanske kommer nästa år
Foto: Google

Google ska ha varit nära att släppa en Pixel Watch i samband av lanseringen av första Pixel-telefonen 2016. Klockan skulle ha tillverkats av LG, men ställdes in i sista sekunden. Sedan dess har vi till och från hört rykten om att Google ska släppa en egen Wear OS-klocka. Nu verkar Google vara redo igen, kort efter sitt samarbete på Wear OS med Samsung.

Enligt Business Insider ska företaget jobba på en wearable man internt kallar "Rohan". Klockan ska vara designat för att visa det bästa med Wear OS 3 och framtida versioner av operativsystemet. Skärmen ska vara en rund variant och det är oklart om klockan kommer i flera storlekar. Google sägs vill skapa en modell som passar "90 procent av världens befolkning". Klockan ska inkludera en mängd hälsosensorer som bland annat en pulsmätare. Google-ägda Fitbit ska också släppa en Wear OS-klocka som ska ha mer fokus på just fitness och hälsa.

"Rohan" ska testas av personer utanför teamet som arbetar med projektet, vilket är ett gott tecken att man är på god väg och att klockan kanske faktiskt släpps denna gång.

Mobil, Google, wear os, android, pixel watch, pixel Via androidpolice.com
39.7° 0 Hugo Engström Hugo Engström
fre. 3 dec 2021, 13:00
Googles Pixel-klocka kanske kommer nästa år Har mer eller mindre ryktas om sedan 2016
39.7°
0