12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Indien lanserar initiativ för att skapa TikTok-alternativ
Efter att många kinesiska appar förbjudits i landet

Indien lanserar initiativ för att skapa TikTok-alternativ

Förra veckan började Indien blockera ett 60-tal appar som tagits fram av kinesiska utvecklare då indiska myndigheter ansåg att dessa skickade data till Kina, ett land som Indien ligger i gränskonflikt med sedan Kinesisk-indiska kriget på 1960-talet.

Nu lanserar Indien ett initiativ vars syfte är att få indiska utvecklare att ta fram alternativ till de kinesiska appar, bland annat TikTok, som inte längre går att använda i Indien. Det hela är en del av den indiska Atma Nirbhar Bharat-kampanjen (Self-dependant India) skriver The Next Web.

Det sägs inte uttryckligen att apparna som utvecklarna ska ta fram ska ersätta de kinesiska apparna som nu är förbjudna i landet men många misstänker att så är fallet. För att en app ska kunna delta i tävlingen måste den falla in i en av åtta olika kategorier, bland annat sociala medier, e-learning, underhållning, nyheter och spel.

Att TikTok nu blockerats i Indien verkar för övrigt Instagram ha sett som ett utmärkt tillfälle att lansera sin TikTok-liknande funktion Reels i landet rapporterar Business Insider. Reels var något som Instagram började testa i Brasilien förra året och som förra månaden även blev tillgängligt för vissa Instagram-användare i Tyskland och Frankrike.

Mobil, Appar, indien, kina, konflikt, tiktok, Via thenextweb.com
45.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 6 jul 2020, 18:40
45.1°
0

Indien lanserar initiativ för att skapa TikTok-alternativ

Efter att många kinesiska appar förbjudits i landet