3 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Instagram säger hejdå till appen Threads Fristående chat-app blev ingen hit
Instagram säger hejdå till appen Threads
Foto: Instagram

Instagram har meddelat att man lägger ner appen Threads som man lanserade 2019. Appen var tänkt att användas för att chatta och skicka bilder med sina kontakter på Instagram i ett lite smidigare flöde än vad Instagrams egen meddelandefunktion erbjuder.

Det verkar dock inte som Threads rönte något större intresse bland Instagram-användare. Personligen har jag aldrig hört någon talas om appen sedan den lanserades för lite över två år sedan. Instagram säger i en kommentar till TechCrunch angående nedläggningen av Threads:

"We’re now focusing our efforts on enhancing how you connect with close friends on Instagram, and deprecating the Threads app. We’re bringing the fun and unique features we had on Threads to the main Instagram app, and continuing to build ways people can better connect with their close friends on Instagram."

Instagram kommer att börja meddela Threads-användare om att appen snart försvinner 23 november och i slutet av året kommer den att släckas ner för gott. Instagram uppger att funktioner som tidigare bara funnits i Threads så småningom kommer att dyka upp i Instagrams egen chat- och meddelandefunktion.

techcrunch.com Mobil, Appar, instagram, threads, sociala medier, hejdå Instagram släpper nya appen Threads Posta mer till dina närmaste Instagram har ju de senaste åren jobbat hårt på att konkurrera med Snapchat. Stories gjorde man så bra att man fick tillbaka en stor del av publiken som hade gått över eller var på väg till Snapchat. Frågan är om Threads kan få folk som använder Snap för att skicka saker till varandra och till sina närmaste att byta plattform. För Threads är meddelanden på Instagram, men med en twist. En Snap-luktande-twist. Det finns en funktion på Instagram som heter Nära vänner, en lista med de närmaste helt enkelt, en lista som man kan posta stories till som är lite mer utlämnande och inte så tillrättalagd. En bra grej. Med Threads är tanken att man ska ta lite mer impulsiva och inte så tillrättalagda bilder och skicka till sina kontakter eller till den där listan med Nära vänner. Appen går så klart också att använda som ren chat-app om man känner för det. Threads är så klart gratis och finns för Android och iOS. Tumnagel
35.8°
0
Instagram ryktas ta fram chattappen Threads Där du kan dela typ allt med dina närmaste vänner Facebooks dotterbolag Instagram ryktas utveckla en ny app som man kallar för Threads. Enligt de uppgifterna som för tillfället finns tillgängliga om appen så låter det som om det handlar om en meddelandetjänst där det finns möjlighet att dela med sig av grejer automatiskt till sina vänner. Threads kommer att använda information från telefonens olika sensorer och lagrad data för att automatiskt statusuppdatera vad den tror att användaren pysslar med. Förutom att dela med sig av bilder, videos och texter kan det handla om grejer som till exempel hur snabbt användaren rör sig, ungefär var de befinner sig, hur mycket batteri som finns kvar i telefonen och liknande. Utan att veta så jättemycket om Threads så känns det som ett utmärkt exempel på det som kallas för oversharing och jag har svårt att se den riktiga nyttan av automatiska statusuppdateringar förutom i vissa undantagsfall. Instagrams ägare Facebook har än så länge inte kommenterat rykten runt Threads och det finns heller inga uppgifter om när appen eventuellt kan tänkas släppas. Tumnagel
27.5°
0
38.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 18 nov 2021, 10:00
Instagram säger hejdå till appen Threads Fristående chat-app blev ingen hit
38.5°
0