33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lite över 20 procent körde Android Pie ett år efter det släppts Android-telefoner uppdateras betydligt långsammare än iPhones
Bild till artikel Foto: Wikimedia Commons

Igår kickade Google igång utvecklarkonferensen Android Dev Summit och i samband med det meddelade man att 22,6 procent av världens Android-telefoner körde Android 9 Pie i somras.

Det innebär att mindre än fjärdedel av världens androidtelefoner i augusti körde den då senaste versionen av Android. Google släppte Android 9 i augusti 2018 och 3 september i år släppte man Android 10. Hur många som idag kör Android 10 var dock inget Google uppgav igår.

Android har alltid haft lite svårt att hänga med Apples iOS när det gäller att få sina användare att uppdatera sina telefoner. Detta beror dock oftast inte på användarna själva utan att telefonerna de använder inte alltid är förberedda för att köra de senaste versionerna av Android. Detta ansvaret ligger dock inte på Google utan hos mobiltillverkarna som måste anpassa sina telefoner till nya Android-versioner.

Som jämförelse kan nämnas att iOS 13, Apples senaste version av iOS, var installerat på hälften av alla iOS-maskiner en månad efter det släpptes i mitten av september i år. Det ska som vanligt observeras att det finns betydligt mycket fler Android-telefoner än iPhones, både i antal enheter och i antal modeller, på marknaden. Det gör att det är betydligt mycket mer komplicerat att uppdatera alla dessa till senaste Android-versionen än vad det är att uppdatera alla världens kompatibla iPhones med senaste iOS-versionen.

Bonus
Vill ni kolla in sändningarna från andra dagen på Android Dev Summit så kan ni följa det i livestreamen här nedanför som drar igång klockan 18:15 ikväll.

venturebeat.com Mobil, Android, ios, statistik, android dev summit
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lite över 20 procent körde Android Pie ett år efter det släppts
Nu är iOS 13 installerat på hälften av alla iPhones iOS-användare är som vanligt snabba på att uppdatera Imorgon är det en månad sedan Apple släppte den senaste versionen av iOS och nu uppger Apple att 50 procent av alla iOS-maskiner nu har detta installerat. Statistiken baseras på alla uppgifter från alla iOS-användare som gick in på iOS app-butik App Store fram till 15 oktober. Utav de som inte kör iOS 13 så kör 41 procent iOS 12 medan resterande kör tidigare iOS-versioner. Utav de iOS-apparater som släppts det senaste fyra åren, det vill säga sedan Apple släppte iPhone 6S, kör 55 procent iOS 13, 12 procent iOS 12 medan 7 procent kör äldre iOS-versioner. Det har nu även gått några veckor sedan Apple släppte sitt nya operativsystem iPadOS och utav de iPad som besökt App Store sedan dess körde 33 procent iPad OS, 55 procent iOS 12 och resterande körde tidigare versioner av iOS. Har du uppdaterat till iOS 13? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
38.3°
0
34.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 24 okt 2019, 12:40
Lite över 20 procent körde Android Pie ett år efter det släppts Android-telefoner uppdateras betydligt långsammare än iPhones
34.9°
0