11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mozilla visar design på kommande mobil-OS Så här kan Firefox OS komma att se ut
Mozilla visar design på kommande mobil-OS

Mozilla, gänget bakom webbläsaren Firefox, kommer nästa år att släppa ett operativsystem för mobiler som kommer att heta Firefox OS och detta arbete har man givetvis redan påbörjat.

Nu har Mozilla publicerat ett långt och fylligt blogginlägg fokuserat på hur man tänker runt den grafiska designen på operativsystemet. Bloggposten bygger på en presentation som Mozilla höll tidigare den här månaden på något som man kallar för MozCamp.

Ni kan se några bilder här men är ni intresserade av design och utformning av ett mobilt operativsystem så hoppa vidare på länken nedan för en massa mer material.

Mobil, Appar, mozilla, firefox, design, firefox os

Mozilla bygger mobilt operativsystem
Firefox OS kommer nästa år

igår meddelade Mozilla, organisationen bakom webbläsaren Firefox, att man kommer att släppa ett operativsystem för mobiler nästa år. Operativsystemet kommer att heta Firefox OS och kommer att baseras helt på öppna webbstandarder som till exempel HTML 5. De första telefonerna, som kommer att levereras i början av 2013, kommer att byggas av de kinesiska företagen TCL Communication Technology (Alcatel) och ZTE. Firefox OS kommer bland annat stödjas av operatörerna Sprint, Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Telecom Italia, Telefónica och Telenor. De första telefonerna kommer att säljas på den brasilianska marknaden för att därefter följas av lansering i andra länder. Tumnagel
44.4°
0
44.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 27 sep 2012, 15:19
Mozilla visar design på kommande mobil-OS Så här kan Firefox OS komma att se ut
44.9°
0