LIVE 19:00 Apple Spring Loaded
m
Note 10+ är riktigt vass, men inte lika allt-i-allo som tidigare

Note 10+ är riktigt vass, men inte lika allt-i-allo som tidigare
Vi har testat Samsungs senaste flaggskepp

Mobil / Feature

Note-serien har alltid varit Samsungs skrytbyggen som kommer fullproppade med funktioner och möjligheter för användarna. Note 10+ är förstås inget undantag, men det känns som att Samsung behöver steppa upp sitt game om de vill fortsätta ligga på topp. Men för att göra en lång historia kort levererar Note 10+ en riktigt stabil mobilupplevelse, men det börjar kännas som att Samsung behöver hitta en ny USP med Note-serien.

Vi börjar med utsidan. Med Note 10+ fortsätter Samsung sitt korståg att göra sina telefoner riktigt slimma och lätta, men ändå leverera en komplett skärmupplevelse. Telefonen har en AMOLED-skärm på rätt massiva 6,8 tum och i vanlig ordning har enheten en kantigare design jämfört med syskonen i S-serien. Undertecknad föredrar den mjukare designen i S-enheterna då kantigheten i Note 10+ gör att telefonen känns större och klumpigare än vad den egentligen är. Och det förstör helhetsupplevelsen en aning.


Det skiljer 0,4 tum mellan skärmarna i Note 10+ och S10+, men Noten känns bulkig i jämförelse.

Något som Samsung ska ha cred för är byggkvaliteten. Med en tjocklek på 7,9mm och vikt på nästan 200 gram känns telefonen riktigt rigid och hållbar. Luren har precis som tidigare glas fram och bak, så telefonen bör skyddas med skal eller i alla fall göra den mer greppvänlig med skins från Dbrand eller liknande.

Fortsätter vi kika på utsidan kan vi se att det skett lite trevliga, och lite otrevliga, ändringar jämfört med föregångarna i S-serien och Note 9. Samsung har bestämt att möblera om på knappfronten och på telefonens vänstra sida sitter nu en liten powerknapp samt volymknapp. Borta är Bixby-knappen, vilket är något vi verkligen uppskattar. Bixby-funktionaliteten har dock flyttat in i Power-knappen, men Bixby-aktiveringen går att stänga av med några enkla knapptryck. Det är en rätt rimlig kompromiss.

Något som inte är riktigt lika rimligt är borttagningen av hörlursuttaget. Ja, det är 2019 och andelen individer som använder trådade lurar blir allt färre och färre, men Note-serien har alltid handlat om en komplett mobilupplevelse och det känns mer motiverat att plocka bort pluggen i S-serien än i Note. Som grädde på bajsmoset skickar Samsung inte ens med en hörlursdongle, utan en sådan måste köpas separat. När Apple och OnePlus initialt plockade bort hörlursuttagen i sina enheter så skickades det med en sådan dongle, men företagen har nu slutat med det. Att inte erbjuda en sådan dongle i sin första enhet utan hörlursuttag känns helt ärligt bara snålt. Visst, du får med ett par USB-C-lurar, men kom igen. En dongle hade verkligen inte skadat.

Samsung motiverar dock borttagningen av hörlursuttaget med att det nu är möjligt att peta in större batteri och förbättra vibrationsmotorn. Mer specifikt har batteristorleken gått från 4000mAh i Note 9 till 4300mAh i Note 10+, vilket ger användaren någon timmes extra batteritid. I stället för att plocka bort hörlursuttaget så hade Samsung kunnat göra telefonen lite tjockare för att få plats med större batteri och det hade troligtvis användarna accepterat till fullo, men det verkar Samsung inte vara intresserade av.


Samsung sparar tydligen massvis med utrymme genom att plocka bort hörlursuttag.

På den nedre kanten sitter i vanlig ordning S-Pen och det är pekpennan som fått mest kärlek i årets Note-iteration. Förra året fick pennan bluetooth-koppling och fick en hel del ny funktionalitet tack vare det. I år är det gester som är grejen och Samsung har petat in en accelerometer i pekpennan. Som vi gick igenom i vår förhandstitt så är det möjligt att använda S-Pens nya svepgester i en rad olika appar. I kameraappen kan du flippa mellan kameran på baksidan och framsidan genom att svepa upp eller ner samtidigt som knappen hålls inne. Cirkelrörelse zoomar in och svep åt höger och vänster skiftar mellan olika kameralägen. Det hela är rätt smidigt och rätt användbart om du vill ta bilder utan att behöva hålla i luren.

Utöver detta har pennan blivit lite mer användbar i anteckningsappen. Skriver du anteckningar för hand så kan du lätt konvertera din handskrivna text till datorskriven text och dela det du skrivit i ett Word-dokument. Den nya skriftigenkänningen gör även att handskrivna anteckningar är sökbara i telefonen, vilket uppskattas rejält. Detta fungerar bättre än väntat, det vill säga att jag skriver som en kratta men appen förstår ändå vad jag skriver, men om du inte skriver anteckningar med pekpennan så kommer du troligtvis inte använda funktionen.


Flest trevliga nyheter hittar vi i pennan.

För tillfället är det bara en handfull appar som har stöd för gesterna och det är oklart om fler appar kommer få stöd för systemet. Men i apparna gesterna funkar så är det en rätt smidig upplevelse. Samsung har gett app-utvecklare tillgång till API för pennans nya accelerometer och det finns mer potential med pekpennans gester, men med tanke på att rätt få utvecklare hoppade på S-Pen-bollen förra året så är det kanske bäst att inte höja förhoppningarna allt för högt. Det hade kanske varit bättre om Samsung gjort nya S-Pen-funktionerna universella så att användare själva fått möjlighet att välja vad penngesterna ska göra i olika appar.

S-Pen-uppgraderingarna är riktigt härliga och användbara, men endast om man har användning för dem. Under min tid med Note 10+ användes pennan rätt sällan då den endast togs fram för att demonstrera penn-funktionerna för kollegor och när och kära. Så om du inte känt behov av att använda en pekpenna med din telefon tidigare så lär inte Note 10+ locka allt för mycket.

Skärmen i Note 10+ är en Dynamic AMOLED-skärm på 6,8 tum med en maximal upplösning på 3040 x 1440 pixlar samt flådigheter som stöd för HDR10+. Skärmen extremt ljusstark och kan komma upp i 1200 nits, vilket gör att du kan se vad som händer på skärmen även när solen skiner. Även färgåtergivning är på topp och om du vill ha lite mer poppiga färger är det bara att hoppa över till telefonens skärminställningar och aktivera ”Vivid Mode”, vilket vrider upp färgmättnaden en skvätt.


Skärmen är verkligen en fröjd att använda.

Samsung kör som känt Infinity-O-design på skärmen, vilket betyder att skärmkanterna är böjda och enheten har ett centrerat kamerahål. Kamerahål är värdelöst och samma gäller i Note 10+. När du spelar eller tittar på videomaterial i fullskärm så är håligheten irriterande. När du använder telefonen som vanligt och typ surfar kan hålet gömmas bakom en list, men kommer oftast att synas. Jämfört med S10-enheterna är hålet i Note 10+ mindre irriterande, men det är irriterande oavsett. Visst, man vänjer sig efter ett tag men ett hål i skärmen kommer alltid göra upplevelsen snäppet sämre jämfört med enheter som inte har kamerahål. Som vi skrev i förhandstitten så hade jag hellre sett en flärp eller panna före ett kamerahål.

Skärmen är som sagt klockren och kalashärlig att titta på, men det har skett ett par trevliga ändringar på skärmfronten den senaste tiden. Vi pratar förstås om högre bilduppdateringsfrekvens. Note 10+ må ha en av de vassaste panelerna på marknaden, men då den endast kör 60Hz så går användarupplevelsen knappt att jämföra med enheter som OnePlus 7 Pro. Högre uppdateringsfrekvens gör verkligen att hela användarupplevelsen känns rappare och det känns som låg uppdateringsfrekvens är en ordentlig flaskhals i flaggskeppslurar. Förhoppningsvis kommer Samsung hoppa på uppdateringsfrekvens-tåget, men till dess hamnar Note 10+ inte i toppen av härlig användarupplevelse på Android-fronten.

Kameran i Samsung Galaxy Note 10+ ligger verkligen på topp och levererar konsekvent bra resultat oavsett om du filmar eller fotar. Bilderna blir skarpa och detaljerade när ljuset är bra, men dippar ljuset så dippar även bildkvaliteten. Enheter som Huaweis P30 och Mate 20 levererar bättre resultat när ljuset sviktar, men så länge det finns ljus blir resultaten från Note 10+ riktigt bra. Filmar du mycket är dock Note 10+ rätt svårlagen med en ordentlig bildstabilisator som jämnar ut videoinspelningarna, oavsett hur skakig du är eller hur mycket det guppar.

Luren har mer eller mindre samma kamerauppsättning som S10+, det vill säga tre stycken sensorer varav en huvudsensor på 12MP och dubbla bländare på f/1,5 och f/2,4 samt optisk bildstabilisering, en 12MP-sensor bakom telefotoobjektiv och f/2,1 i bländarvärde samt en 16MP-sensor med ultravidvinkelobjektiv. Trion ackompanjeras av en time of flight-kamera som mäter avstånd och gör att du kan få lite tjusigare bokeh-effekter och förbättrad AR-upplevelse.


Note 10+ har nästan samma kameauppsättning som S10+, fast modulen har roterat 90 grader.

Med Note 10-enheterna kommer några flådiga kamerafunktioner. Bland annat finns det Live Focus Video som levererar bokeh-effekt på videoinspelningar och resultatet är rätt bra, så länge man inte drar upp bokeh-intensiteten till max. En annan trevlig funktion är Zoom In Mic som låter dig zooma in när du spelar in video och fokusera ljudupptagningen på en specifik punkt. Det funkar, men ljudkvaliteten är rätt risig om du filmar någon som står långt bort och kan inte användas för något annat än referensljud. Det är en kul funktion, men det hade varit mer värt om det var möjligt att peka på skärmen och markera var mikrofonerna ska fokusera ljudupptagning.

Samsung Galaxy Note 10+ kommer med den senaste Exynos-kretsen från Samsung, mer specifikt Exynos 9825 som kör processorer framtagna med 7nm-procedur. Processorn har åtta kärnor varav två är högpreseterande Mongoose M4 klockade till 2,73GHz, två Cortex-A75 på 2,4GHz samt 4 Cortex-A55 på 1,9GHz. Processorn ackompanjeras av GPU:n Mali-G76 och 12GB ram. Enheten är kraftfull, men det är även varenda annat flaggskepp på marknaden. I benchmarkprogrammet Antutu landar Note 10+ på 341620, vilket är drygt 20.000 poäng lägre än Snapdragon 855, och i Geekbench 4 får telefonen 4531 poäng i single core och 10385 i multi core. Jämfört med Snapdragon 855 levererar Exynos 9825 snäppet bättre i single core, men lite sämre i multi core.

I vanlig ordning erbjuder den snorhöga prestandan ingen större skillnad när du använder telefonen till vardags, men om du kör tunga spel som Fortnite eller PUBG eller renderar film i Adobe Premiere Rush är den extra krämen välkommen. Samsung har även uppdaterat telefonens kylning, så även när du spelar eller redigerar video så kommer telefonen inte överhettas.

Batteriet ligger som sagt på 4300mAh och i våra tester har vi behövt ladda luren varannan dag, men det går utan problem att dra ut batteritiden ytterligare genom att sänka upplösning och aktivera batterisparläge. Med i lådan följer det med en snabbladdare på 25W som laddar luren fullt på runt en timme, vilket är rackarns trevligt. Behöver du extra snabb laddning kan enheten laddas med en 45W-laddare, men denna säljs separat.

Samsung Note 10+ må komma med en ny kalastjusig design, imponerande kamera och användbar penna, men de trevligaste nyheterna hittar vi ändå i mjukvaran. Vi har tidigare nämnt nya anteckningsfunktionerna och bokeh-video i kameran, men det finns en hel andra flådigheter. Bland annat Boot Up Booster som lär sig vilka appar du använder och håller dessa igång i RAM-minnet så att du kan starta apparna illa kvickt.

Även Dex har fått en uppgradering och det är även möjligt att koppla in telefonen till en dator och få upp en Dex-ruta på skärmen, vilket betyder att du kan interagera i vanlig Windows-miljö eller i Dex. Detta har vi dock inte hunnit testa då funktionen kommer med en uppdatering som släpps när Note 10 börjar säljas. När vi testat slänger vi in en rad om det här.

Allt som allt är Note 10+ en riktigt stabil telefon med många användbara funktioner, men det är inte det flaggskepp Samsung vill att det ska vara. Mobilmarknaden har ändrats rejält och den tidigare mobilkungen får nu smäll på fingrarna från konkurrenternas flaggskepp. OnePlus 7 Pro levererar en bättre användarupplevelse med sin 90Hz-skärm. Huawei P30 Pro har en snarlik, och bitvis bättre, kameraupplevelse till ett betydligt lägre pris. Note 10+ kan skryta med en flådig penna och stor skärm. That’s it, praktiskt taget. Det Note 10+ gjort för mig är att höja förväntningarna till den mindre varianten Note 10 som vi kommer få testa inom kort.

Med det sagt. Är du sugen på att uppgradera och sitter på Note 8 så kan Note 10+ vara intressant. Kör du Note 9 är uppgraderingen inte värd och det är bäst att vänta till nästa års Note, som förhoppningsvis kommer leverera bättre upplevelse.

I vanlig ordning är det bara att plita ner frågor i kommentarerna om det är något ni undrar över.

Samsung Galaxy Note 10+ finns tillgänglig i butik från och med idag och priset ligger på 12.490 kronor för 256GB-versionen och 512GB-varianten kommer kosta 13.590 kronor. Enheterna finns tillgängliga i Aura Glow och Aura Black.

Läs mer
37.9°
0

Note 10+ är riktigt vass, men inte lika allt-i-allo som tidigare

Vi har testat Samsungs senaste flaggskepp

Warhammer: Vermintide 2 - Chaos Wastes ute nu till PC
Nytt rogue-lite-spelläge

Har du nött en massa Warhammer: Vermintide 2 och är sugen på en ny upplevelse i spelet? Då har vi goda nyheter då det svenskutvecklade spelet uppdaterats med ett nytt spelläge vid namn Chaos Wastes. Spelläget ger dig tillgång till en rogue-lite-liknande upplevelse där du och dina medspelare fråntas all utrustning och måste ta er igenom ständigt förändrande banor för att till sist nå Citadel of Eternity. Ju längre ni lyckas ta er desto mer unika Pilgrimx27s Coins får ni lägga vantarna på, vilket ni kan använda för att låsa upp förmågor och vapen på resans gång. Warhammer: Vermintide 2 - Chaos Wastes är tillgängligt för alla PC-spelare som äger spelet och det som behövs göras är att uppdatera spelet. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

VanMoof lanserar extrabatteri till sina elcyklar
Utökar räckvidden med 100 kilometer

Elcykeltillverkaren VanMoof har lanserat något man kallar för VanMoof PowerBank vilket är ett extrabatteri som ger deras elcyklar lite extra kräm när cykelns inbyggda batteriet har laddats ur. VanMoof PowerBank passar till VanMoofs modeller S3 samt X3 och utlovar en extra räckvidd på cirka 100 kilometer. Batteriet går dessutom att använda som en bärbar batteriladdare då det laddar upp cykelns inbyggda batteri när denna står still. Extrabatteriet adderar cirka 2,8 kilo vikt till VanMoofs S3-modell som i sitt grundutförande väger 19 kilo. Batteriet kostar 348 euro, cirka 3500 kronor. Vi har skrivit lite om VanMoofs cyklar tidigare, vilka kostar från cirka 20.0000 kronor, och de artiklarna hittas inlänkade här nedanför. Tumnagel
88kg
+
Wille Wilhelmsson

Snart släpps Paramount+ som fristående app
29 april till och med

När streaming-tjänsten Paramount+ lanserades här i Sverige förra månaden valde man att lansera den som "kanal" på AppleTV eller via Boxer, Canal Digital, Com Hem, Telenor och Telia. Någon fristående app släpptes inte då eftersom de tydligen verkligen värderade partnerskapen de har i regionerna vilket ledde till att de prioriterade partnerskapsmodellen först. Men snart kommer tjänsten även släppas som en fristående app vilket ju gör att fler kan börja använda tjänsten. Denna fristående app kommer lanseras här i Sverige den 29 april. Med den kan man kolla in tusentals avsnitt samt filmer från Showtime, CBS och Paramount studios. Priset för Paramount+ är rätt najs då det endast är 69 kronor i månaden. Tumnagel
35.6°
+
Frode Wikesjö
0

Luigi-Lego släpps 1 augusti
Bygg riktiga Super Mario-banor med Marios brorsa

Igår började det tisslas och tasslas om att mer Super Mario-Lego var på ingång och ryktena stämde. Ett nytt Super Mario-bygge kommer släppas i slutet av sommaren och den här gången får vi bygga banor med Mario Marios brorsa Luigi Mario. 1 augusti kommer byggsatsen släppas och priset kommer ligga på 595 kronor. Med i lådan kommer en Luigi-figur, fiender samt roterande plattformar som går att användas för att bygga ut dina nuvarande Super Mario-banor. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Sverige fortsatt i toppen på världsrankingen för pressfrihet
Reportrar utan gränser släpper 2021 World Press Freedom Index

Reportrar utan gränser har uppdaterat sitt så kallade "World Press Freedom Index" och enligt den nya rankingen anses Sverige vara det tredje bästa landet i världen för pressfrihet. Norge och Finland anses vara något bättre än Sverige på pressfrihet medan Danmark kommer snäppet efter Sverige. Det verkar hur som helst som om pressfriheten i Norden är den bästa i världen vilket givetvis känns tillfredsställande. De länder där pressfriheten anses som sämst är som vanligt totalitära stater som Eritrea, Nordkorea, Turkmenistan och Kina. Under "Läs mer" hittas en topp-tio-lista på de länder som anses ha bäst pressfrihet i världen samt en topp-tio-lista över de de länder som anses ha sämst pressfrihet i världen. Ni hittar hela Reportrar utan gränsers "World Press Freedom Index" på länken här nedanför. Tumnagel
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan vi få snabbtester för COVID-19 på apoteket
Läkemedelsverket ger dispens för CE-märkning

För att göra det enklare för folk att testa sig själva för COVID-19 har Läkemedelsverket gett tillverkare av snabbtester för viruset dispens så de inte behöver vara CE-märkta för att kunna användas för privatbruk. Det innebär att dessa snabbtester kan komma att börjas säljas i svenska apotek inom kort. Vanligtvis tar det rätt lång tid för att få CE-märkning från valideringsorganen så dispens gjorde att de temporärt gick förbi kön. När dessa testkit kommer dyka upp i butikerna är oklart men det kommer ju onekligen göra det enklare för folk att testa sig så de slipper jiddra med 1177 hela tiden. Tumnagel
41.8°
+
Frode Wikesjö
0

WMO släpper deppig klimatrapport
Inget verkar gå åt rätt håll

World Meteorological Organization (WMO), Meteorologiska världsorganisationen, släppte igår en ny rapport och den målar upp en rätt så mörk bild av jordens nuvarande klimatsituation. Enligt rapporten "State of the Global Climate 2020" så var 2020 ett av de tre varmaste åren som någonsin uppmätts och den globala medeltemperaturen var förra året 1,2 grader högre än under den förindustriella perioden (1850 - 1900). Den senaste tioårsperioden ska även vara den varmaste som någonsin uppmätts. En del verkar ha haft förhoppningar om att pandemin skulle lett till att världen kyldes ner något på grund av bland annat det minskade resandet. Så verkar inte ha blivit fallet. Istället har pandemin ställt till det för olika typer av räddningsinsatser i länder som drabbats av olika naturkatastrofer relaterade till extremväder enligt rapporten. Vidare skriver man i rapporten att koncentrationen av växthusgaser i atmosfären fortsatte att öka under 2019 och 2020, världshaven var varmare än någonsin under 2019 och detta tros ha förvärrats under 2020 samt att flera regioner i världen har drabbats av extremväder samtidigt som det satts värmerekord på flera platser runt om på jorden. Här ovanför kan ni kolla in en jättedeppig film från WMO och vill ni läsa mer om "State of the Global Climate 2020" så hittas det på länken nedan. Tumnagel
30.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Fitbit presenterar tjusiga aktivitetsbandet Luxe
Stiligt värre

Vill man vara fin, får man lida pin lyder det gamla ordspråket. Men med Fitbit Luxe kan man vara fin medan man lider pin. Det nya aktivitetsbandet från Fitbit förser dig inte bara med en enhet som hjälper dig hålla koll på hur mycket du rör på dig, utan är framtagen för att se bra ut på handleden. Luxe heter pjäsen och precis som andra Fitbit-band är Luxe duktig på att mäta steg, puls, andning och annat med en rad olika sensorer och kan även visa aviseringar från telefonen och ge dig tillgång till andra grundläggande tidsfunktioner. Batteritiden ska enligt Fitbit ligga på 5 fem dagar vid normalanvändning. Fitbit Luxe kommer släppas i slutet av maj och kommer kosta 1599 kronor, vilket även ger dig ett halvårs Fitbit Premium. Tillbehör till aktivitetsbandet kommer finnas tillgängliga för mellan 99 och 999 kronor. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Trailer för den där Avatar-serien på YouTube
DISAPPOINTED.gif

Förra veckan meddelade Nickelodeon att de hade en ny Avatar-serie på gång som skulle börja sändas på YouTube. Direkt skapades det hopp om att vi kanske skulle få några nya korta historier i Avatar-universumet. Så om man nu var exalterad över tanken att kanske få se nya Avatar Chibi-avsnitt kan behöver man inte längre hälla kallt vatten på könet då Nickelodeon gjorde det åt dig. Avatar-serien på YouTube heter heter Avatar: Four Nations Forum och är en slags videopodcast-liknande grej där Avatar-fans diskuterar Avatar-relaterade ämnen. Avatar: Four Nations Forum har premiär på YouTube den 22 april 22 Tumnagel
26.9°
+
Frode Wikesjö
0

Celeste-utvecklarna presenterar Earthblade
Beskrivs som "2D explor-action game in a seamless pixel art world"

Celeste-utvecklarna Extremely OK Games har äntligen presenterat sitt nya spel och det kommer gå under namnet Earthblade. Spelet beskrivs av utvecklarna som ett 2D-actionspel med fokus på utforskning i en pixeltät värld, vilket låter lite Metroidvania-aktigt och intressant. Utöver spelets titel samt musikteaser som ni kan höra nedan vet vi inte så mycket om det kommande spelet, men om det håller samma höga nivå som Celeste så ser vi i alla fall fram emot att spela det när det väl släpps. Lena Raine · Earthblade - Music Teaser Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

Kolla in kvällens Apple-presentation här
Då vi kanske kan få se nya iPads, iMac, AirTags, AirPods och annat

Senare ikväll kommer Apple att köra sin vårpresentation "Spring Loaded" och vill du kolla in det live så går det fint att göra det via YouTube här ovanför. Vad Apple ska visa upp på eventet finns det än så länge inga bekräftade uppgifter om. Det har dock spekulerats om att det bland annat kan handla om en ny iPad Pro såväl som en ny iPad Mini, en ny iMac, tredje generationens AirPods och Apples spårbrickor AirTags. Givet namnet och logotypen för "Spring Loaded" så utgår i alla fall jag själv från att det kommer att visas upp något med ordentlig "fjädring". Apple Spring Loaded drar igång klockan 19:00 svensk tid. Vi kommer givetvis att presentera nyheterna därifrån här på Feber senare under kvällen. Här nedanför snackar CNET lite om vad Apple kanske kan komma att presentera ikväll. Tumnagel
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kolla in när Ingenuity flyger på Mars
Imponerande grejer

Under gårdagen släppte NASA ett klipp där man får se hur det såg ut när deras helikopter Ingenuity gjorde sin första testflygning på Mas. På ytan så kanske det inte ser så imponerande ut då det mer eller mindre bara är en liten minihelikopter som svävar tre meter över ytan i någon minut men när man då inser att detta sker på Mars är det ju galet tufft. Tumnagel
55.1°
+
Frode Wikesjö
0

Inspelningarna av The Flash har nu dragit igång
Efter en och annan försening

DCEU-filmen The Flash har varit på ingång sedan urminnes tider. 2015 blev Ezra Miller anlitad att spela Flash i Justice League samt en fristående Flash-film och då var planen att släppa filmen 2018, men på grund av att flera regissörer hoppat av projektet sköts premiären upp. 2019 spikades det att It-regissören Andy Muschietti tagit över regi-ansvaret och sedan dess verkar arbetet med filmen gått sakta men säkert framåt. Nu har regissören meddelat att inspelningarna av filmen har äntligen dragit igång, vilket betyder att vi förhoppningsvis kommer få se filmen nästa sommar om allt går som planerat. Specifikt vad filmen kommer handla om är okänt, men berättelsen kommer vara en variant av Flashpoint-berättelsen som kommer dra igång en ny version av DC:s filmuniversum. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Portal 2-mod ger dig en extra portal
Tidsportal

Några entusiaster har nu släppt sin ambitiösa mod, Portal Reloaded, för Portal 2. Modden ger dig ett gäng nya klurigheter men också en ny grön portal. Denna portal ger dig möjligheten att resa genom tiden vilket ökar klurigheterna exponentiellt. Utöver det har det också rösterskådespelande samt ett eget soundtrack. En trailer för Portal Reloaded kan beskådas ovan och vill du prova det så hittar du det borta på Steam via länken nedan. Tumnagel
40.2°
+
Frode Wikesjö
0

Parler välkommen tillbaka till App Store
Ska ha skärpt till sin moderering av inlägg

Den kontroversiella sociala medie-appen Parler, som efter attacken mot Kapitolium i början av året kickades ut från både App Store, Google Play och Amazons lagringstjänst AWS, ska nu åter vara välkommen tillbaka till Apples App Store rapporterar CNN. Anledningen till att Parler inte längre är portad från App Store uppges vara att de ska ha ändrat sina rutiner för modereringen av inlägg på tjänsten, något som förhoppningsvis innebär att inlägg som uppmanar till hat, våld och andra otrevligheter inte blir kvar på tjänsten särskilt länge. Parler uppgav i ett meddelande att man kommer att återlansera sin app till iOS på App Store 26 april. Appen finns i dagsläget inte tillgänglig på Google Play men går att ladda ner via Parlers webbplats och installera manuellt till Android för de som känner för det. Tumnagel
35.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Psychonauts 2 kommer släppas i år
Utvecklarna lovar

2015 meddelade Double Fine officiellt att Psychonauts 2 var på ingång och planen var att släppa spelet 2018. Det hela gick inte som planerat och man sköt upp releasen till året efter. Och sedan igen. Och igen. Nu verkar det vara slutmaskat hos Double Fine då utvecklarna meddelat att spelet finns, är spelbart och kommer släppas i år. Specifikt när spelet kommer släppas är okänt, men förhoppningsvis kommer mer releaseinfo vid senare tillfälle. Tumnagel
39.1°
+
André Stray
0

Facebook visar upp sin Clubhouse-klon Rooms
Och lite andra ljudfunktioner

Igår presenterade Facebook lite nya funktioner och bland dessa fanns den funktion som verkar vara tänkt att konkurrera med den hajpade tjatter-tjänsten Clubhouse. Med Facebooks sociala ljud-tjänst "Rooms" kommer det att bli möjligt för användare att skapa och delta i olika rum där diskussionen pågår via tal. Den som skapat rummen kommer att få möjlighet att få betalt för tillgång till dessa och lyssnare ska även kunna bidra ekonomiskt genom att ge "dricks" till den som talar i rummet. Med en annan ny funktion kommer Facebook-användare att få möjlighet att spela in små ljudsnuttar, något Facebook kallar för "Soundbites", som sedan kan delas på Facebook. En tredje ny ljudfunktion som Facebook presenterade igår är att användare framöver ska kunna lyssna på olika podcasts direkt på Facebook. Huruvida denna funktion är kopplad till det Spotify-samarbete som kallas för Project Boombox, som vi skrev om tidigare idag, eller om det handlar om en fristående funktion är för tillfället oklart. Exakt när Facebook planerar att lansera sina nya ljudfunktioner är än så länge inte helt spikat men Facebook Rooms ska hur som helst dyka upp någon gång under sommaren. Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Epos H3 visar att basic kan vara riktigt bra
Vi har testat Epos nya allround headset

Sennheiser-avstickarna Epos har visat upp ett nytt headset vid namn H3 och den här gången handlar det om ett headset med relativt grundläggande funktioner till ett billigare pris. I Epos-mått mätt, alltså. Headsetet är ett kabelförsett allround-headset och Epos har behållit en del av designen från företagets tidigare headset i GSP-serien, men har använt en stabil båge klädd i fejkläder. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

VanMoof lanserar extrabatteri till sina elcyklar
Utökar räckvidden med 100 kilometer

Elcykeltillverkaren VanMoof har lanserat något man kallar för VanMoof PowerBank vilket är ett extrabatteri som ger deras elcyklar lite extra kräm när cykelns inbyggda batteriet har laddats ur. VanMoof PowerBank passar till VanMoofs modeller S3 samt X3 och utlovar en extra räckvidd på cirka 100 kilometer. Batteriet går dessutom att använda som en bärbar batteriladdare då det laddar upp cykelns inbyggda batteri när denna står still. Extrabatteriet adderar cirka 2,8 kilo vikt till VanMoofs S3-modell som i sitt grundutförande väger 19 kilo. Batteriet kostar 348 euro, cirka 3500 kronor. Vi har skrivit lite om VanMoofs cyklar tidigare, vilka kostar från cirka 20.0000 kronor, och de artiklarna hittas inlänkade här nedanför. Tumnagel
85kg
+
Wille Wilhelmsson

James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren

AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni? Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg

Här är musiken till It takes two
Josef Fares hyllade spel

Josef Fares spel It Takes Two har hyllats och nu är musiken här. Eller alltså, den kom till spelet så klart men finns nu som album att lyssna på även när man inte lirar. – Musiken till It Takes Two går inte att jämföra med något annat. Varje level, och i vissa fall varje chapter har sin egen stil. Det är ett galet spel och vi testade många riktningar innan vi hittade rätt musikaliskt. Resultatet består av orkestermusik, rock, väldigt magiskt sound med överraskningar, piano, passion, kärlek men också vemod. Det är också en väldigt intressant mix av min och Gustafs speciella stilar, säger kompositören Kristofer Eng, ansvarig för musikens huvudtema. Musiken är alltså skapad av Kristofer Eng och Gustaf Grefberg och innehåller ett gäng olika stilar. Man har även jobbat med Philip Eriksson som är ansvarig för ljuden i spelet. De 33 låtarna på albumet är inte all musik från spelet, det hade blivit ett alldeles för långt album eftersom spelet innehåller mer än 13 timmar musik. Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg

KRISS KYLE CYKLAR I WALES
På MTB istället för BMX

BMX-åkaren Kriss Kyle lämnade sin BMX hemma när han skulle åka till Wales. Väl där kunde han dock inte låta bli att cykla lite men istället för tuffa sig med BMX:en tog han en tur med en enduro-MTB istället. Tumnagel
94kg
+
Frode Wikesjö

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
88kg
+
André Stray

Mode-"regler" för japanska kvinnor
Rätt mycket att hålla reda på alltså

YouTube-kanalen Life Where Ix27m From intervjuar här några japanska kvinnor om hur landets rätt strikta mode-"regler". Redan från tidig ålder lär man sig att man måste klä sig och se ut på ett visst sätt i formella sammanhang. Om man inte gör det kan det lätt bli lite problematiskt. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg

Kanye Wests Nike Air Yeezy 1 säljs på auktion
Prototyp tros gå för en miljon dollar

Auktionshuset Sothebys kommer snart att auktionera ut en prototyp av Nike Air Yeezy vilka kan komma att bli de dyraste sneakers som någonsin sålts på en auktion. Prototypen låg till förlaga till den första versionen av Nike Air Yeezy vilka Kanye West visade upp för första gången på Grammy Awards 2008 och som började säljas i butik året därpå. Sothebys själva tror att slutpriset på skorna kommer att landa på över en miljon dollar. Skulle så bli fallet så skulle det slå det nuvarande rekordet för ett par sneakers som sattes i maj förra året när ett par Nike Air Jordan 1 som Michael Jordan själv använt gick för 615.000 dollar. Prototypen av Nike Air Yeezy kommer att visas upp av Sothebys i Hongkong senare den här månaden. De kommer sedan att säljas via en privat auktion till den som kan hosta upp mest deg för att bli ägare till vad Sothebys kallar "one of the most prized and sought-after sneakers in existence". Tumnagel
16kg
+
Wille Wilhelmsson

Amason kör live på Twitch i kväll
Med Esther

Saknar du att gå på konsert? I kväll så kör Amason och Esther live på eventet 3,6h Ingrid och det hela strömmas helt gratis på Twitch. Strömmen öppnar klockan 17.00, sen kör DJ Gustav Ejstes från 18.00. Esther går på 18.40 och Amason går på 19.00 och spelar i en timme. Sedan tar DJ Lång-Kalle över. Nedan ett klipp från när Amason körde på en tidigare version av 3,6h Ingrid. Under det Esther. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

Stan Smith Mylo är tillverkade av svamp
Adidas visar upp nytt koncept

Adidas har visat upp en ny version av sin klassiska tennisko Stan Smith där lädret i skon delvis är ersatt av materialet Mylo, ett naturmaterial som är framställt från svampmycel. Det hela är en del av Adidas plan att använda så mycket naturmaterial som möjligt i sin skotillverkning, något som man gör för att värna om miljön. Mylo tillverkas av biotech-företaget Bolt Thread men i dagsläget verkar det inte finnas tillräcklig tillgång på materialet för att det ska gå att producera en kommersiell version av Stan Smith Mylo. Det innebär att skon i dagsläget bara finns som ett koncept men förhoppningsvis kanske vi kan få se en lite svampigare version av Stan Smith i butikerna i framtiden. När så kan bli fallet finns det dock än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
105kg
+
Wille Wilhelmsson

Sluta göra olika Oreos, tack!
En fejkhälsning från Oreo-chefen

Oreos är rackarns goda och man kan utan problem klämma en hel förpackning på en sittning. Givetvis är det den vanliga versionen som gäller, men Oreo har ballat ur en aning när det kommer till att erbjuda olika varianter av kakan. Så pass att Oreo-chefen* bestämt sig för att tala ut. *Klart det inte är. Tumnagel
82kg
+
André Stray

Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck

Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till. Tumnagel
213kg
+
Wille Wilhelmsson