m
OnePlus 8T: Mer ett alternativ än en regelrätt uppgradering

OnePlus 8T: Mer ett alternativ än en regelrätt uppgradering
Vi har kikat på vad nya 8T har att erbjuda

Mobil / Feature

Vill du hellre läsa nyheten om OnePlus 8T? Klicka här!

OnePlus har sedan 3T-releasen lanserat två flaggskepp om året. En ny under våren och en under hösten. Sedan denna trend startade har OnePlus breddat utbudet av telefoner och i år har vi redan fått 8, 8 Pro samt Nord och med dessa telefoner i backspegeln känns 8T mer som ett alternativ till årets syskon än en uppgradering. Och helt ärligt är inte det helt fel.

TL;DR: 8T är en klockren telefon med vass hårdvara, svinhärlig skärm och snabb laddning utan dess like, men om du nyligen köpt en enhet i 8-serien så kan det vara värt att vänta till nästa års modeller.

OnePlus 8T är den enda nya telefonen OnePlus kommer leverera i årets T-serie och den känns lite som en kombination av 8 och 8 Pro, med en skvätt Nord. Mer specifikt formen från 8, 120Hz-panelen från 8 Pro och den platta skärmen från Nord. Beroende på vad man är ute efter för upplevelse har OnePlus nu med 8T någonting för nästan alla, vilket är kalas. Folk gillar och värdesätter olika saker, liksom.

Säker design


Nog om det. Nu kikar vi på vad själva telefonen egentligen har att erbjuda. 8T erbjuder ungefär samma form som 8. Enheten har en glasbaksida, blank om man väljer grönt och matt om man kör på grått, har välvda kanter på höger och vänster sida som gör att luren ligger bra i handen. Enheten är dock marginellt bredare än 8 och tillsammans med den platta skärmen känns den förvånansvärt stor jämfört med sitt syskon.

Kameramodulen på baksidan har som känt fått en ny design som påminner mer om Samsungs S20-serie än OnePlus tidigare enheter. Designändringen gör att det är svårt att urskilja S20 och 8T om det inte hade varit för OnePlus-loggorna på baksidan. Något vi uppskattar är att själva kameramodulen inte sticker ut lika mycket på 8T som den gör på S20-enheterna, vilket gör att telefonen inte vobblar allt för mycket när den ligger på bordet och gör det möjligt att köra ett tunt skal utan att vara rädd för att kameramodulen ska ta stryk.


En rätt snäll kameramodul

Utöver detta är själva designupplevelsen snarlik tidigare OnePlus-telefoner. På höger sida har vi powerknapp och reglage för ljudläge, vilket fortfarande borde implementeras på alla telefoner överallt, och på vänster sida har vi i vanlig ordning en volymrocker. På botten hittar vi högtalarhål som tillsammans med högtalaren i toppen levererar stereoljud samt USB-C för laddning och en simkorts-hållare med utrymme för två kort.

Känslan att hålla i telefonen är kort och gott härlig. Telefonen känns lagom stor och relativt lätt med sin vikt på 188 gram och helt ärligt finns det inte mycket att klaga på. OnePlus kör med rätt säkra kort när det kommer till designen och gänget vet vad som funkar. Och så länge det funkar är läget helt okej.

Inget plus i kanten


När det kommer till telefonens hårdvara så är det inte så många överraskningar, men det som lagts till är riktigt härliga tillskott. Precis som sina syskon kör 8T Snapdragon 865, 12GB ram och 256GB lagring, vilket den här gången är UFS 3.1-lagring i stället för UFS 3.0. Att 8T inte kör Plus-versionen av 865 är lite tråkigt, men den lilla bump i prestanda man får med Plus-versionen är inte märkbar utanför benchmarktester så i slutändan känns beslutet helt okej. 865 levererar fortfarande den kräm man behöver för att avnjuta spel och effektiv videoredigering.

Hårdvaran är bra men är lite basic. Men det blir roligare. Skärmen ligger på 6,55 tum och är av AMOLED-typ. Upplösningen ligger på 2400 x 1080 pixlar, uppdateringsfrekvensen på 120Hz och touchuppdatering på 240Hz. Det sistnämnda hade bara Pro-versionen av 8 och det är kalas att högre uppdateringsfrekvens lagts till i 8T. Precis som i 8 Pro handlar det om dynamisk uppdateringsfrekvens som justeras baserat på vad för material du tittar på, vilket är trevligt då batteritiden blir lite längre än om uppdateringsfrekvensen ligger konstant på 120Hz och tuggar. Som vanligt när det kommer till hög uppdateringsfrekvens så flyter allt på så mycket bättre än på en traditionell 60Hz-panel. Scrollande känns fenomenalt och allt känns bra riktigt rappt och härligt.

Även om det är dynamisk uppdateringsfrekvens så hade det dock varit trevligt att kunna kontrollera uppdateringsfrekvensen lite mer. I inställningsmenyn går det att välja mellan 60Hz eller 120Hz och det skulle vara trevligt om även 90Hz var tillgängligt.


Skärmen låter dig se allt jämt, typ.

Utöver att vara snabb är skärmen rätt ljusstark och har på papper en maximal ljusnivå på 1100 nits. Efter att ha använt telefonen i över en vecka och traskat runt både ute och inne i olika grader av solsken, så har det aldrig varit några problem med att se vad som händer på skärmen. Och den automatiska ljusjusteringen är i vanlig ordning duktig på sitt jobb.

Laddningen levererar


Som känt sedan tidigare är 8T först ut med Warp Charge 65, vilket betyder att enheten kan laddas med en total effekt på 65W. Detta är en hel del kräm och för att undvika överhettning eller skada har OnePlus delat batteriet på 4500mAh i två delar som kan laddas med full effekt. Resultatet är att det tar 39 minuter att ladda telefonen fullt och upp till 60 procent på 15 minuter. OnePlus har tidigare ändrat mina laddningsvanor drastiskt genom att få mig att endast ladda en stund på morgonen för fullt batteri och med Warp Charge 65 har rutinerna ändrats igen. Mer specifikt har jag lagt till ett ”oj, vad snabbt det gick” i processen när jag ser att telefonen är fulladdad på väldigt kort tid.

Något som har varit ett problem med OnePlus laddlösningar tidigare är att laddarna endast varit som mest användbara med OnePlus-telefoner. Detta har lett till att användare varit tvungna att ta med en laddare för OnePlus-lurar och en separat USB-C-laddare för resterande prylar, vilket inte riktigt var tanken med smidigheten med USB-C-standarden. Med nya Warp Charge 65-laddaren kan dock andra enheter laddas med högre effekt. Du får inte ut 65W med andra enheter, men laddaren kan kräma ut 45W, vilket ofta räcker gott och väl för det mesta.

Batteritiden är för övrigt riktigt bra och under vårt test har vi laddat telefonen som mest en stund på förmiddagen varannan dag.

Något 8T saknar som syskonet 8 Pro hade var trådlös laddning och IP68-klassning. Det hade varit trevligt om 8T även hade dessa, men under vår tid med telefonen är detta inte något som vi riktigt saknat. Trådlös laddning är smidigt, men att sätta telefonen i laddaren i några minuter fungerar prima. Avsaknad av officiell vattentålighet svider kanske lite mer. Behöver man ha en riktigt vattentålig telefon så kan det vara värt att använda en sådan i stället. Typ som 8 Pro. Som jag skrev tidigare har nu OnePlus något för nästan alla.


Gränssnittet har fått lite kärlek

OxygenOS11


Bra hårdvara är dock helt skitsamma om mjukvaran suger, men i vanlig ordning lyckas OnePlus imponera med sin senaste mjukvara OxygenOS 11. Den senaste versionen kommer med ett nytt gränssnitt som ska vara mer intuitivt och lättare att använda med en hand. Det är märkbart att Samsungs One UI har varit inspirationen för det nya gränssnittet, men OnePlus lyckas sätta sin egen prägel på det. Till exempel har vi fortfarande kvar kontrollen av hur allt ska se ut med accentfärger, typsnitt, ikoner och hemskärmslayout. Det känns lite som det bästa av två världar.

Hur som helst. I OnePlus egna appar och i inställningsmenyn ser gränssnittet ut som sådant att det du ska hålla ögonen på är placerat på skärmens över halva medan saker du interagerar med ligger på den nedre delen. På så vis behöver du inte ständigt sträcka tummarna för att nå saker i toppen av skärmen plus att gränssnittet ser betydligt luftigare och härligare ut.

Nytt för OxygenOS 11 är bland annat tillskottet av det evigt eftertraktade Always On Display som gör att klockan, och lite annan info, visas på skärmen när telefonen ligger på ett bord. Det finns flera olika urtavlor att välja mellan och OnePlus har tillsammans med en designskola tagit fram en speciell klocka vid namn Inspire som låter dig se hur ofta du låser upp telefonen, vilket ska få användaren att fundera över sitt mobilanvändande. Lite existentiell ångest är ju alltid roligt, liksom.

OxygenOS 11 baseras på Android 11 och kommer givetvis med lite nymodigheter från Google. Bland annat chattbubblor som ger dig snabb tillgång till olika konversationer i chattappar, ungefär som Facebook Messenger, samt mer omfattande integritetsinställningar som låter dig själv bestämma vad för funktioner i telefonen olika appar ska få tillgång till.

Inte bäst kamera, men riktigt bra


På kamerafronten är det mer eller mindre samma upplevelse som tidigare. På gott och ont. Tidigare har resultatet från OnePlus-kameror varit bra, men inte bäst. Och samma gäller med 8T. Modulen består av fyra olika sensorer och det är ungefär samma uppsättning som på OnePlus 8, med en twist. Huvudsensorn är en Sony IMX568 på 48MP och f/1.75 med optisk och elektronisk bildstabilisering. Denna ackompanjeras av en 16MP-sensor med ultravidvinkelobjektiv med ett synfält på 123 grader, makrokamera på 5MP och en monokrom sensor på 2MP som används för att fånga detaljer bättre. 8 körde likadan huvudsensor, men hade lite mindre vitt synfält i ultravidvinkeln och lägre upplösning på makrokameran.
På mjukvarufronten har det skett lite justeringar som bland annat förbättrat nattfoto i Nightscape, stabilare videoinspelning och det är möjligt att få bokeh-effekt bakom folk i videoläget.

Något som sticker ut är dock bildkvaliteten när man använder ultravidvinkelkameran. Bilderna ser bra ut på håll, men när man zoomar in ser bilden ut som en oljemålning. Det hade varit trevligt om OnePlus kört samma 48MP-sensor på ultravidvinkeln som används i ultravidvinkeln i 8 Pro, vilket levererar lite bättre resultat.

Kameraupplevelsen känns mer som en finputsning än en stor förbättring. OnePlus 8T levererar, precis som tidigare OnePlus-enheter, ett bra resultat men konkurrerande telefoner är fortfarande vassare på kamerafronten. Något OnePlus-telefonerna ska ha cred för är att leverera ett konsekvent bra resultat. Bildresultatet från andra tillverkares telefoner har en tendens att variera rejält, från svinbra till uruselt, och helt ärligt är stabilitet rätt trevligt.

OnePlus har med 8T ännu en gång levererat en riktigt vass telefon som är härlig att använda. Den platta OLED-panelen med 120Hz är verkligen en fröjd att använda och Warp Charge 65 är ett av de mest användbara tillskotten OnePlus levererat på länge. Sedan har vi den nya OxygenOS 11 som höjer upplevelsen ytterligare, men då mjukvaran även kommer bli tillgänglig på 8- och 7-lurarna så känns det inte som någon stor USP. Oavsett: om du avvaktat med köp av Android-enhet det senaste året så kan undertecknad verkligen rekommendera 8T.

OnePlus 8T går att förboka från och med idag och priset ligger på 6499 eller 7499 kronor beroende på vilken version man vill ha. Leverans sker 20 oktober.

I vanlig ordning är det bara att plita ner frågor i kommentarerna om det är något om telefonen ni undrar över.

Läs mer
36.9°
0

OnePlus 8T: Mer ett alternativ än en regelrätt uppgradering

Vi har kikat på vad nya 8T har att erbjuda

Intel fixar en fotorealistisk version av GTA V
Ser väldigt verklighetstroget ut

Intel Labs har utvecklar en maskinlärningsalgoritm som kan göra spel och andra digitala produktioner mer verklighetstrogna, i vissa fall så verklighetstrogna att det är svårt att se att det faktiskt handlar om något digitalt. Intel Labs kallar det hela för "Enhancing Photorealism Enhancement" och man har låtit en maskinlärningsalgoritm använda olika datasets med riktiga bilder som man sytt in i spel och annat. I videon ovan kan ni till exempel kolla in hur delar av spelet Grand Theft Auto V skulle kunna se ut efter att ha fått sin en släng av Intels maskinlärnings-slev. Det ska påpekas att det som syns i videon ovan handlar om ett demo och det lär antagligen dröja ett tag innan framtida versioner av GTA och andra spel uppnår den här graden av realism. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tesla slutar acceptera bitcoin som betalning
På grund av den miljövidriga utvinningen av kryptovalutor

Teslas vd Elon Musk meddelade igår att bilföretaget beslutat sig för att sluta acceptera bitcoins som betalning för sina bilar, något som man började göra mindre än tre månader sedan. Anledningen till att Tesla inte längre vill ha betalt i bitcoin uppges beror på att bitcoin-utvinningen genererar stora utsläpp från de fossila bränslen som krävs för att driva så kallade kryptofarmar. Tesla uppger att man i framtiden återigen kan tänka sig att acceptera bitcoin som betalning om dessa börjar utvinnas på ett mer miljövänligt sätt. Värdet på bitcoin föll med nästan 15 procent efter Musks uttalande. Ett tag var priset för en bitcoin nere på under 50.000 dollar men handlas i skrivande stund för cirka 51.000 dollar. Tumnagel
41.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Mortal Kombat släpps digitalt 21 maj
Dags för slagsmål!

Mortal Kombat hade premiär på HBO Max i USA 23 april, men snart är det dags för oss i resten av världen att se filmen. Filmen kommer släppas digitalt 21 maj och kommer kunna köpas och hyras där man kan köpa och hyra filmer. Är ni valet och kvalet om ni ska se filmen eller ej så kan det vara intressant att veta att den inte fått allt för bra kritik, men verkar ändå vara bättre än Mortal Kombat från 1995. Men å andra sidan. Vem fan bryr sig. Vill man se filmen är man nog fullt medveten om att det inte kommer vara någon Oscars-rulle. Bonusklipp nedan. Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

QuakeCon 2021 hålls digitalt i augusti
Skippar fysiskt event i år igen

2020 blev det ingen ordentlig QuakeCon-fest, men i stället anordnades lite digitala festligheter. Och samma verkar gälla i år. I ett Twitter-inlägg skriver anordnarna att årets upplaga av spelfesten kommer hållas online från 19 till 21 augusti. Specifikt hur schemat kommer se ut lär vi få reda på några veckor innan eventet, men förvänta er en hel del spelstreams och lite trevliga nyheter. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Alexas röst kan vara avslöjad
Kommande bok om Amazon säger att det är Nina Rolle

Vem som står för rösten i Amazons smarta assistent Alexa kan nu vara avslöjat då det enligt journalisten och författaren Brad Stone är röstskådespelerskan Nina Rolle som gör rösten till den smarta assistenten. Det är i sin kommande bok "Amazon Unbound" som Stone säger sig ha lyckats ta reda på vem Alexas röst faktiskt tillhör. Varken Amazon eller Rolle har dock än så länge bekräftat att Stones uppgifter stämmer och vi får väl se om de småningom gör det. Här nedan kan ni lyssna på när Nina Rolle gör rösten i en reklamfilm för det enorma köpcentrumet Cherry Creek North i Denver. The Verge skriver om detta: "You can absolutely hear Alexa’s reassuring tones in Rolle’s voice. Or, to be more precise, you can absolutely hear where Alexa’s reassuring tones come from when listening to Rolle." Tumnagel
36.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

The Mandalorian släpps som flipperspel
Där Baby Yoda kan kontrollera kulorna med elektromagneter

Flipperspelstillverkaren Stern släpper nu nya flipperspel som har hämtat sin design från Star Wars-serien The Mandalorian. "The Mandalorian Pinball" släpps i tre olika modeller där Premium- och Limited-modellerna försetts med ett litet extraflipper uppe i spelets högra hörn. Dessa både versioner är även försedda med elektromagneter som låter en modell av Grogu, aka Baby Yoda, låsa fast ett antal flipperkulor som sedan kan släppas i en multiball-funktion. Limited-versionen, som bara släpps i 750 exemplar och syns längst ut till höger på bilden ovan, har även försetts med designdetaljer som ska efterlikna mandalorianerna rustningar i beskarstål. Flipperspelen går att köpa nu och en Pro-modell kostar 6200 dollar medan Premium-modellen kostar 7800 dollar och Limited-versionen går för 9200 dollar. Tumnagel
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Xiaomi inte längre svartlistat av USA
Fritt fram för Xiaomi att göra affärer i landet igen

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi inte längre är svartlistad i USA, något som innebär att amerikaner återigen kan börja göra affärer med företaget. Det var i januari som Xiaomi svartlistades i USA efter att det amerikanska försvarsdepartementet ansåg att Xiaomi var kontrollerat av den kinesiska militären. Kort efter det stämde Xiaomi USA och företagets både grundare hävdade då att de kontrollerade 75 procent av rösträtterna i Xiaomi och att det inte fanns några kopplingar till den kinesiska militären. USA upphävde efter stämningen Xiaomis svartlistning tempoärt i mars och nu ser det alltså ut som om detta blir permanent enligt Bloombergs källor. Tumnagel
34.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

The International kommer till Stockholm i år
10 till 15 augusti

Den stora Dota 2-turneringen, The International, skulle ske i Stockholm förra året men blev som bekant aldrig av på grund av den här coronagrejen. Nu har Valve bestämt sig för att göra ett nytt försök och hålla turneringen i Stockholm. Gruppspelsmatcherna kommer hållas mellan den 5 till 8 augusti. Själva huvudturneringen kommer köra igång den 10 augusti och pågå fram till den 15 augusti. Hur Valve kommer göra med publik och sådant återstår att se när turneringen närmar sig och den globala situationen ser ut. Någon gång under juni månad hoppas Valve kunna ge tydligare besked kring detta. Tumnagel
41.0°
+
Frode Wikesjö
0

Genesis visar kombi anpassad för oss européer
Det här är G70 Shooting Brake

Hyundais lyxigare märke Genesis är på väg till Europa, vilket man berättade för en vecka sedan. Då sa man att man skulle börja med modellera G80 och GV80 och att man sedan skulle börja sälja G70 och GV70. Men redan så här en vecka senare så visar man upp en ny modell som enbart är skapad för den europeiska marknaden. Det handlar om en kombiversion av G70 som man inte kallar för kombi utan för shooting brake. Med modellen vill Genesis visa att man menar allvar med sin ankomst till vår del av världen. Kombin kommer att ha exakt samma mått som sedanen men kommer att svälja mer last, 40 procent mer enligt Genesis. Genesis kommer till Europa senare i år och första länderna ut är Tyskland, Storbritannien och Schweiz. Tumnagel
40.5°
+
Roger Åberg
0

Här är ett handsfree-fodral som sätts på handleden
Om du vill använda händerna till något annat

Den japanska ehandlaren Thanko har börjat sälja ett mobilfodral som gör det möjligt att fästa mobiltelefonen på armen, något som gör att användaren frigör den handen där mobilen vanligtvis hålls. Det kan till exempel vara intressant om man behöver hålla i sig med en hand när man åker buss eller tunnelbana samtidigt som man vill pilla på sin telefon. Det kanske även kan vara användbart om man vill kolla på telefonen samtidigt som man cyklar eller inte vill besudla sin telefon med baciller när man går på toaletten. Anordningen går att vinkla upp och ner i 270 grader och mobilen som fästs i hållaren kan roteras i 360 grader. Thanko vill ha 1980 yen för mobilhållaren vilket motsvarar cirka 150 kronor. Tumnagel
32.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Spelmedier tar en titt på Ratchet & Clank: Rift Apart
Ser lovande ut!

Förtittar på kommande Ratchet & Clank: Rift Apart har börjat dyka upp på nätet. Spelmedier som IGN, GameSpot samt Game Informer har fått en liten förtitt på spelet och delar med sig av det de fick se i klippet ovan samt nedan. Ratchet & Clank: Rift Apart släpps till PlayStation 5 den 11 juni. Tumnagel
39.2°
+
Frode Wikesjö
0

1 juni lättas restriktionerna något
Krogar får ha öppet lite längre bland annat

Statsminister Stefan Löfven meddelade på en pressträff idag att de restriktioner som införts i samband med pandemin kommer att lättas något 1 juni. Lättnaderna i restriktionerna innebär bland annat att publiktaket för inomhusarrangemang med anvisade sittplatser höjs till 50 personer. För arrangemang utan anvisade sittplatser kvarstår dock taket på 8 personer. För utomhusarrangemang utan anvisade sittplatser höjs taket till 100 deltagare. Med anvisade sittplatser: 500 deltagare. Dessutom kommer restauranger få ha öppet till 22:30 och kunna servera alkohol fram till klockan 22:00. Vidare kommer kollo- och lägerverksamhet för barn åter kunna arrangeras. För tävlingsarrangemang, som till exempel motionslopp, höjs deltagartaket till 150 idrottsutövare. även Nöjesparker ska kunna öppnas den 1 juni. På pressträffen idag sades det även att Sverige ska kunna återgå till ett normalläge, och lyfta bort samtliga restriktioner och smittskyddsåtgärder, i september. Tumnagel
47.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Press Reset är en ny bok om spelbranschen
Från författaren till Blood, Sweat and Pixels

Journalisten och författaren Jason Schreier, som 2017 släppte boken "Blood, Sweat and Pixels", släpper nu boken "Press Reset" som även den handlar om spelutveckling och spelbranschen. I boken intervjuas lång rad inflytelserika personer i spelbranschen och ger sin syn på hur branschen utvecklats och hur denna mår nu för tiden. I bokens beskrivning står bland annat: "The business of videogames is both a prestige industry and an opaque one. Based on dozens of first-hand interviews that cover the development of landmark games—Bioshock Infinite, Epic Mickey, Dead Space, and more—on to the shocking closures of the studios that made them, Press Reset tells the stories of how real people are affected by game studio shutdowns, and how they recover, move on, or escape the industry entirely." "Press Reset: Ruin and Recovery in the Video Game Industry" släpptes igår och finns tillgänglig som ebok, ljudbok och i pappersformat. Priserna ligger på 12 till 40 dollar beroende på vilket format man föredrar att konsumera boken på. Vill ni läsa en recension av boken så hittas en sådan hos Ars Technica här. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

Indiana Jones-trilogin släpps snart i UHD
Se nya trailers för de tre Indiana Jones-filmerna

De tre Indiana Jones-filmerna kommer snart släppas i 4K UHD med Dolby Vision samt HDR-10 vilket ju är kalas. Så inför de tre Indiana Jones-filmerna ska släppas för hemvideo kan man ju kolla in de tre Indiana Jones-filmernas trailers i denna trevliga upplösning. Tydligen så var Steven Spielberg själv involverad i uppskalningsprocessen för att se att de tre Indiana Jones-filmerna såg vettiga ut även i UHD. Förutom den nya upplösningen kommer nysläppet av de tre Indiana Jones-filmerna inte innehålla några nya bonusgrejer. Släppet för de tre, och enda, Indiana Jones-filmerna kommer släppas den 8 juni. Tumnagel
42.3°
+
Frode Wikesjö
0

Respawn nerfar Spitfire och Bocek i Apex Legends
Nu är det roliga över

Nionde säsongen i Apex Legends drog nyligen igång och introducerade det nya vapnet Bocek. Den nya pilbågen har varit rätt populär sedan säsongsstarten då den är rätt kompetent när det kommer till att dela ut skada och att man kan bära med sig rätt många pilar utan att de tar upp allt för mycket plats i den virtuella ryggsäcken. Nu är det roliga över då Respawn har gjort justeringar på pilbågen som gör den lite mindre kraftfull. Ändringarna som gjorts är att pilar som träffar kroppen tar 60 i skada, ner från 70, och det tar lite längre tid att spänna bågen. Även med Deadeyex27s Tempo kommer uppladdningstiden öka en aning. Mängden pilar du kan bära med dig går ner från 48 till 28. Även maskingeväret Spitfire har åkt på lite ändringar. Skada från skott har gått från 19 till 18 och kapaciteten lila- och guld-magasin har gått från 55 till 50 skott. Detta är förstås tråkigt för alla, eller kanske bara jag, som tyckt att Spitfire och Bocek varit en riktigt köttig kombo i spelet och måste nu hitta någon ny OP-kombo. Vafan. Detta är inte de enda ändringarna som levererats med den nya patchen utan det har även skett lite buggfixar som uppstått i Arena-läget som bland annat att matcher numera tar slut när hela motståndarlaget lämnar matchen. Sedan ska det ha skett en rad stabiliseringsfixar och att karaktärsmodeller laddar in snabbare i lobbyn. Samtliga ändringar hittar ni här nere till vänster. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

Ford ansöker om patent på teknik för att visa annonser i bilar
Visar reklam utmed vägarna i bilens infotainment-system

Idag är de flesta moderna bilar försedda med kameror och nu har Ford ansökt om patent på ett system som skulle kunna använda dessa kameror för att visa reklam i bilar. I patentet "Billboard Interfaces for Vehicle Displays" beskriver Ford ett system där bilens kameror snappar upp annonser från reklamskyltar som bilen kör förbi och sedan visar dessa i skärmarna som finns i inuti bilen. Patentet innehåller också teknik som gör det möjligt för reklamtavlan att innehålla till exempel en länk till olika erbjudanden som bilisten sedan kan klicka sig vidare till. Det lär antagligen dröja ett tag innan teknik som denna letar sig in i våra bilar men att biltillverkare redan har börjat tänka i de här banorna betyder antagligen att det är något som vi kan få vänja oss vid i framtiden. Tumnagel
-15.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu går det att handla med NFT:s på eBay
Köp digitala konstverk, samlarkort och annat

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att eBay nu som första större ehandelstjänst kommer att tillåta handel med så kallad NFT:s, Non-Fungible Token. Det innebär att det är fritt fram att sälja digitala konstverk, samlarkort och annat NFT-relaterat som bara existerar i digital form. Handeln med NFT:s har exploderat det senaste året och en del NFT-verk har sålts för miljontals dollar. Köparen av en NFT får alltså inte något sorts fysiskt objekt av det som köps utan istället handlar det om äganderätten till digitala grejer som oftast går att betrakta helt gratis på nätet och andra platser. I klippet här nedanför kan ni kolla in när Wall Street Journal förklarar vad en NFT är och lite om handeln med dessa. Tumnagel
30.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Bose släpper hörapparat
Ljudföretaget utökar sin verksamhet

Ljudföretaget Bose ger sig nu in på marknaden för hörapparater genom att släppa sin första riktiga hörapparat vilken man gett namnet "SoundControl Hearing Aids". Bose hörapparat fungerar som traditionella hörapparater men har en tillhörande app där användaren själv kan ställa in olika ljudnivåer och andra inställningar så att hörapparaten bättre kan anpassas för en specifiks användares hörselproblem. Hörapparaten drivs av traditionella batterier som används i andra hörapparater och ett batteri ska räcka i cirka fyra dagar för fjorton timmars användning om dagen. Det kommer inte gå att lyssna på musik eller ta emot samtal via Bose SoundControl Hearing Aids utan den är helt dedikerad till att bara fungera som en hörapparat. Bose SoundControl Hearing Aids är godkänd som hörapparat av det amerikanska läkemedelsverket FDA och kommer i USA att kosta cirka 850 dollar. Tumnagel
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Press Reset är en ny bok om spelbranschen
Från författaren till Blood, Sweat and Pixels

Journalisten och författaren Jason Schreier, som 2017 släppte boken "Blood, Sweat and Pixels", släpper nu boken "Press Reset" som även den handlar om spelutveckling och spelbranschen. I boken intervjuas lång rad inflytelserika personer i spelbranschen och ger sin syn på hur branschen utvecklats och hur denna mår nu för tiden. I bokens beskrivning står bland annat: "The business of videogames is both a prestige industry and an opaque one. Based on dozens of first-hand interviews that cover the development of landmark games—Bioshock Infinite, Epic Mickey, Dead Space, and more—on to the shocking closures of the studios that made them, Press Reset tells the stories of how real people are affected by game studio shutdowns, and how they recover, move on, or escape the industry entirely." "Press Reset: Ruin and Recovery in the Video Game Industry" släpptes igår och finns tillgänglig som ebok, ljudbok och i pappersformat. Priserna ligger på 12 till 40 dollar beroende på vilket format man föredrar att konsumera boken på. Vill ni läsa en recension av boken så hittas en sådan hos Ars Technica här. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

Interflora lanserar Mästerflorist
Blomsterdesign från Sveriges bästa florister

Interflora lanserar nu tjänsten Mästerflorister vilken kommer att erbjuda blombuketter som designats av några av Sveriges främsta florister. Nina Lindvall, vd på Interflora, säger om den nya satsningen: "Med denna kategori vill vi visa på det mästerliga hantverkets skapande, ge våra mästerflorister samma status som konstnärer och kockar och kunna erbjuda våra kunder ett lyxigare alternativ. Det finns så oändligt mycket talang inom vår bransch och det känns så roligt att äntligen få visa och lyfta fram det även i vår onlinebutik. Vi ser också en stor efterfrågan på mer unika och exklusiva produkter" Först ut är floristen Johan Munter som till vardags arbetar på Floristkompaniet. Under det kommande året kommer ytterligare fem florister som vunnit tävlingstitlar och utmärkelser eller gjort avtryck i blomstervärlden med sin kreativitet och skicklighet att designa buketter till Interflora Mästerflorist. Buketterna finns i lite olika alternativ och priserna ligger på mellan 1300 - 4000 kronor per arrangemang. Ni kan kolla in några exempel i bildspelet här nedanför. Tumnagel
84kg
+
Wille Wilhelmsson

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
84kg
+
André Stray

Lys upp hemmet med tjusiga Sfär
Lite rymdig ljushållare

Är du på jakt efter en ljushållare som inte bara är tjusig, utan även visar att du är lite intresserad av Rymden™? Då kanske Sfär från JLM Form kan vara något för dig. Denna svensktillverkade ljushållare är en keramiksfär som är delad av en glasskiva som inte bara ger hållaren ett fint utseende, utan ljuset från den tända veken överförs via glasskivan och lyser upp omgivningen. Sfär finns tillgänglig via JLM Form i tre olika färger, White Sand, Dark Knight och Red Earth, och priset ligger på 995 kronor styck. Tumnagel
94kg
+
André Stray

H&M säljer vindjacka för Playstation-spelaren
Och en del andra saker till PS-kidsen

Vi missade att skriva om samarbetet mellan H&M och Playstation när det släpptes, så här kommer en liten sen update om detta. För oss fullvuxna handlar det om en vindjacka för 399 kronor som finns i svart och vitt. För småttingarna finns det en hel hög mer roliga saker, som t-shirts, bomberjackor, strumpor och massor av annat. Det mesta är riktigt snyggt och utan en massa trams. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg

Faith No More kommer till Sverige nästa sommar
Biljettsläpp nu på fredag

San Francisco-baserade bandet Faith No More kommer spela på Partille Arena i Göteborg torsdagen den 23 juni 2022. Konserten kommer bjuda på fyra decennier av hits och förhoppningsvis får vi höra Easy, Epic och Midlife Crisis. Biljetterna släpps nu på fredag 14 maj klockan 09:00 via LiveNation.se. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö

SJ lanserar nytt tågluffarkort
Res runt med tåg i Sverige i sommar

SJ lanserar nu en ny variant på det klassiska tågluffarkortet som kanske passar lite bättre i pandemi-tider som dessa. Med SJ:s nya tågluffarkort blir det inte möjligt att ta tåget ut i Europa men däremot kommer innehavarna att kunna resa obegränsat med SJ:s tåg i Sverige. Korten går att köpa för sju, femton eller trettio dagar och är giltiga under perioden 14 juni – 15 augusti. Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ, säger i ett pressmeddelande om det nya tågluffarkortet: "Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar." SJ:s nya tågluffarkort börjar säljas 31 maj och priserna startar på 1145 kronor. Tumnagel
312kg
+
Wille Wilhelmsson

Hotellrum med vattenrutschbana
Lyxigt värre

YouTube-kanalen Tokidoki Traveller bestämde sig för att på ett kärlekshotell i Japan där rummet har en alldeles egen vattenrutschbana. Tumnagel
89kg
+
Frode Wikesjö

Timbuktu släpper vaggvisor
Tillsammans med Mapei

Artisterna Timbuktu och Mapei släpper nu ett antal vaggvisor som de tagit fram tillsammans med producenten Pontus Winnberg samt psykologen och sömnexperten Helena Kubicek Boye, författaren bakom boken Sömnsagor. Albumet Lullabies innehåller en några vaggvisor i lite olika versioner, både på engelska och svenska, vilka man säger ska representera en modern vaggvisa. Ni hittar "Lullabies" på Spotify, Spotify Kids eller så kan ni lyssna på det direkt här nedanför. Tumnagel
48kg
+
Wille Wilhelmsson

Här är trailern för Dancing Queens
Helena Bergströms danskomedi

Nu har Netflix släppt trailern för Helena Bergströms kommande dramakomedi Dancing Queens där Bergströms dotter Molly Nutley spelar huvudrollen. Filmen handlar om den unga skärgårds-tjejen Dylan (Molly Nutley) som drömmar om en karriär som dansare. När hon väl kommer till Stockholm blir hon upptäckt men för att få medverka i en föreställning måste hon spela man, det är nämligen en dragshow-föreställning hon blivit castad till. Dancing Queens börjar sändas på Netflix 3 juni. Tumnagel
0kg
+
Wille Wilhelmsson

Oakley släpper nya sportglasögon
Ett glas som täcker näsan

Oakley har ju länge gjort snabba brillor och nu har de gjort en ännu snabbare modell. Man kallar den för Kato och som ni ser så har modellen bara ett glas utan ram som dessutom sitter över näsan. Under glaset vid näsan finns det en kudde som sitter tätt runt näsan. Man får med tre olika varianter så att man ska kunna hitta sin favorit. Skalmarna går att justera så att vinkeln på glaset mot ansiktet blir som man vill att det ska vara. Kato finns i tre varianter och kostar 3070 kronor. Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
286kg
+
Wille Wilhelmsson