m
OnePlus 9 Pro imponerar med uppgraderad kamera

OnePlus 9 Pro imponerar med uppgraderad kamera
Vi har testat OnePlus nya flaggskepp

Mobil / Feature

Sedan 2013 har OnePlus levererat stabila mobilupplevelser på relativt regelbunden basis. Enheterna har levererat hög byggkvalitet, härlig design, smarta funktioner och kraftfull hårdvara till ett relativt rimligt pris. Med tiden har telefonerna blivit vassare på flera sätt och vis, men trots det har kamerautvecklingen svackat och telefonerna har underlevererat jämfört med konkurrenternas flaggskepp.

Med nya OnePlus 9-serien verkar OnePlus vilja ändra detta och har börjat samarbeta med det anrika svenska kameraföretaget Hasselblad för att förbättra kameraupplevelsen. Men lyckas OnePlus 9 Pro bryta trenden tack vare Hasselblads assistans? Det korta svaret är ja, men det finns fortfarande utrymme för förbättring.

TL;DR: Hasselblad-loggan är inte bara dekaltrim, utan kameraupplevelsen med 9 Pro har förbättrats rejält. Och i vanlig ordning har OnePlus levererat en flaggskeppstelefon som slår många Androider på fingrarna.


Inga konstigheter


Vi börjar med utsidan. OnePlus fortsätter köra på säkra kort och har inte gjort några stora förändringar på designen med 9 Pro. Telefonen har precis som företagets tidigare flaggskepp en glasmackedesign med välvda kanter både fram och bak, vilket gör att telefonen känns lite nättare i handen än vad den egentligen är. En klar fördel då skärmen ligger på 6,7 tum. På baksidan hittar vi kameramodulen som har praktiskt taget samma design som modulen på 8T, fast med fetare sensorer. Och förstås en Hasselblad-logga. Som sagt. Säkra kort. Efter Samsung med S21-serien visat att det är möjligt att göra lite roligare grejer med mobildesignen så hade vi hoppats att fler försökte differentiera sig på designfronten, men det är tydligen för mycket begärt. Det kanske blir någon större ändring nästa år. Med betoning på kanske.

OnePlus erbjuder 9 Pro i tre olika färger. Vi har fått testa enheten i färgen Morning Mist, vilket är den grå varianten med skiftande genomskinlighet på glaset. Botten av baksidan är praktiskt taget en spegel medan toppen är dimmig, därav namnet. Baksidan är blank och som ni möjligtvis känner till sedan tidigare är jag inget fan av blanka telefoner. Matt baksida är att föredra av fler anledningar, bland annat ser det bättre ut och det är betydligt lättare att hålla fingeravtryck borta. Som tur är erbjuds telefonen i två andra färger med matt baksida. Ena är Pine Green och andra är Stellar Black. Står ni och velar mellan de tre och behöver en knuff i rätt riktning så är ett hett tips att ta den svarta, vilket inte bara ska leverera ett tjusigt utseende utan kommer även med en skrovligare yta på baksidan.

Som sagt är det säkra kort som gäller när det kommer till designen på telefonen och det är som sagt lite trist. Men vi kan i alla fall glädjas över att OnePlus fortsätter erbjuda sina telefoner med ett ljudreglage. Ovanför powerknappen sitter det fortfarande ett reglage som kan sättas i tre olika lägen beroende på om du vill höra när det ringer, endast känna vibrationer eller aktivera helt ljudlöst läge. Att ha ett fysiskt reglage för detta är bara riktigt smidigt och vi önskar verkligen att fler tillverkare hade sådana. Tidigare har avsaknaden kunnat motiverats med att det skulle strula till det för vattentåligheten, men då OnePlus 9 Pro är IP68-klassad, precis som många andra flaggskepp, så finns det ingen ursäkt att inte ha ett svinsmidigt reglage. Skäms, mobiltillverkare!

Snabb och kraftfull


Telefonen kommer som sagt med en skärm på 6,7 tum och precis som tidigare är den av AMOLED-typ. Och i vanlig ordning är den både snabb och högupplöst. Mer specifikt har skärmen en upplösning på 3216 x 1440 pixlar och uppdateringsfrekvensen ligger på max 120 Hz. OnePlus använder en ny display-teknik vid namn low-temperature polycrystalline oxide, eller LTPO, vilket möjliggör för skärmen att ha mer variabel uppdateringsfrekvens. Kort sagt kan skärmen skifta från 1 till 120Hz beroende på vad som visas. Precis som på andra enheter med variabel uppdateringsfrekvens märks skiftandet inte av över huvud taget och användaren får den uppdateringsfrekvens som behövs för stunden och telefonen får lite utökat batteri. Enligt OnePlus ska denna nya skärmteknik dra 50 procent mindre batteri jämfört med tidigare, men hittills har vi inte märkt av några större skillnader i batteritid jämfört med 8 Pro.

Skärmen är inte bara riktigt snabb, utan den är även väldigt responsiv med en touch sampling rate på 360 Hz. Detta betyder att skärmen läser av ditt finger 360 gånger per sekund när du petar på skärmen, vilket bland annat höjer spelupplevelsen en skvätt.

Inte helt oväntat har OnePlus petat in flaggskeppshårdvara. I telefonen sitter Qualcomms nya systemkrets 888 tillsammans med 12GB LPDDR5 och 256GB UFS 3.1-lagring. Kort sagt är telefonen rackarns kraftfull och får höga poäng i benchmarktester. Mer specifikt lyder siffrorna som sådan:
Antutu: 744.921
Geekbench 5: 1082 i single core, 3434 i multi core
3D Mark Wild Life: 5635, genomsnittsfps: 33,7
Kort sagt är det svinbra siffror och telefonen smäller alla andra Android-telefoner med sämre systemkretsar än Snapdragon 888. Gör vi den obligatoriska iPhone-jämförelsen så ligger Snapdragon 888 fortfarande en bit bakom. I Geekbench 5 får iPhone 12 Pro Max 1592 i single core och 4107 i multi core. Detta är fortfarande som att jämföra äpplen och päron, så ni får göra vad ni vill med den informationen.

Något vi märkt av under testandet är att Snapdragon 888 throttlar en hel del när den blir varm. När vi kör Antutu flera gånger på rad skiljer det en hel del mellan resultaten. Ett par tester in dippar resultatet ner till 578.183, vilket inte är jättebra. OnePlus 8 Pro med Snapdragon 865 får lägre resultat på runt 640.000 poäng men när den kört igenom lika många tester som sitt nya syskon har poängen endast dippat med 5000 poäng. Vad det aggressiva throttlandet beror på är lite oklart, speciellt med tanke på att processortemperaturen i 9 Pro ligger på samma nivåer som 8 Pro. Oavsett är det lite trist att vi ser Exynos-liknande throttling-siffror på en Snapdragon-krets. Men vi får se om detta kommer justeras via mjukvaruuppdateringar i framtiden.

När det kommer till själva användarupplevelsen gör den kraftfulla hårdvaran inte så mycket. Allt känns riktigt rappt och det beror väl mest på skärmens uppdateringsfrekvens än den kraftfulla processorn. Men oavsett vad du gör på telefonen så kommer den kunna hantera det. När det kommer till telefonens kraftfulla prestanda så är det ändå trevligt att veta att den är riktigt kraftfull just nu och lär vara användbar även i framtiden.

Batteriet ligger på 4500mAh och det är en helt acceptabel siffra, även om den inte riktigt ger en bild av hur lång batteritiden är. Mer specifikt ligger den på ungefär samma nivå som andra Android-flaggskepp som släppts den senaste tiden. Jag har kört 9 Pro som main-telefon i ungefär en vecka innan detta publiceras och batteritiden är helt okej. Telefonen laddas varannan dag, precis som andra flaggskepp jag testat på sistone.

Batteritiden blir dock lite sekundär då telefonen går att ladda snorsnabbt. Med nya Warp Charge 65T laddar telefonen fullt på 29 minuter. Även om du inte gillar kabel så laddar den också snabbt i trådlöst läge. Med den nya trådlösa laddaren med en effekt på 50W laddas batteriet fullt på 43 minuter. Kort sagt är det så pass snabbt att om du alltid har en Warp Charge-laddare nära till hands behöver du aldrig vara orolig för att få batteritorsk.

När det kommer till kamerans kompetens så levererar 9 Pro riktigt bra bilder. Det nya Hasselblad-samarbetet fokuserar på att leverera verklighetstrogna färger och det är vad vi får när vi plåtar. Den nya sensorn OnePlus tagit fram tillsammans med Sony gör också ett riktigt bra jobb med att leverera högupplösta och skarpa bilder med många detaljer. Kort sagt blir vi verkligen inte besvikna av resultatet från kameran på 9 Pro, speciellt om vi jämför med vad OnePlus 8 Pro levererar. När det kommer till jämförelse med andra flaggskepp så får 9 Pro fortfarande smäll på fingrarna, men det är inte längre avsevärt stor skillnad mellan resultatet som det varit tidigare år. OnePlus har verkligen steppat upp sitt kameragame på riktigt och förhoppningsvis kommer upplevelsen bara förbättras med tiden.

Vid videoinspelning har det också skett lite förbättringar. 9 Pro är kraftfull nog att spela in med antingen 8K-upplösning i 30 fps eller 4K i 120 fps och det är möjligt att använda huvudkameran eller ultravidvinkeln även vid videoinspelning.

Några trevligheter på funktionsfronten är möjligheten att spela in time-lapse-videor med ultravidvinkelkameran samt spela in porträttvideo med bokeh-effekt. Vidare har inspelning i mörka miljöer förbättrats tack vare Nightscape Video 2.0. Man får givetvis bäst resultat när man spelar in i ljusa miljöer, men nya Nightscape är kompetent nog att ta vara på det ljus som finns och leverera någorlunda stabil video. I nya Nightscape Video får vi dock endast spela in i 1080p med 30 fps, men förlusten i detaljerna är ändå en rimlig kompromiss för att ens få en vettig video.

OnePlus 9 Pro skeppas med OxygenOS 11, som baseras på Android 11, och kommer inte med några större överraskningar jämfört vad som erbjudits på tidigare OnePlus-flaggskepp. Men det är ändå helt okej. Gränssnittet är fortfarande det bästa som erbjuds på Android-fronten tack vare lättanvänt och lättnavigerat gränssnitt, smarta funktioner samt kontroll över hur det mesta ska se ut.

Bland trevligheterna i OxygenOS 11 är fortfarande svepgester som inte bara gör snabbmenyn lättillgänglig direkt på hemskärmen, utan vi har nu också möjlighet att svepa upp för att komma åt en sökfunktion för alla appar. Fortsätter vi på svepfronten har vi möjlighet att svepa med fingret på skärmen när den är avstängd för att aktivera valfria funktioner eller appar, vilket går att välja relativt fritt. Sedan har vi lättillgängliga flådigheter som möjligheten att köra parallella appar. Kort sagt: Listan med trevligheter OxygenOS kommer med är väldigt, väldigt lång.

Mjukvaran finns även tillgänglig till förra årets flaggskepp, och kommer även dyka upp på äldre enheter i sinom tid. Även om 9 Pro har ett svinbra gränssnitt och bra funktioner är det ändå värt att veta att så länge du har en OnePlus-telefon med senaste OxygenOS så kommer du få en snarlik mjukvaruupplevelse.

OnePlus har än en gång lyckats leverera en riktigt härlig mobilupplevelse. 9 Pro kryssar i mycket av det vi vill ha i ett flaggskepp och lämnar väldigt lite att önska. Riktigt bra skärm, en mjukvaruupplevelse som är svårslagen och en härlig, om än säker, design. Kameran är fortfarande den svagaste länken, men då den nu är kompetent nog att mäta sig med konkurrenternas kameror är det helt ärligt svårare än någonsin att inte rekommendera 9 Pro. OnePlus 9 Pro levererar kort och gott en komplett mobilupplevelse. Nu hoppas vi bara att OnePlus fortsätter gå i rygg på Samsung och levererar lite mer lattjolajbansdesign nästa gång.

OnePlus 9 Pro går att förboka nu och release sker 31 mars. Priset för versionen med 8GB/128GB kommer ligga på 9690 kronor och varianten med 12GB ram och 256GB lagring kommer kosta 10690 kronor.

I vanlig ordning är det bara att skriva ner era funderingar om 9 Pro i kommentarsfältet så svarar vi till vår bästa förmåga.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till OnePlus 9 Pro imponerar med uppgraderad kamera
36.8°
0

OnePlus 9 Pro imponerar med uppgraderad kamera

Vi har testat OnePlus nya flaggskepp

Nikola visar när deras eldrivna lastbil kör uppför
Inget fusk med nedförsbackar den här gången

Lastbilstillverkaren Nikola har släppt ett nytt klipp där man visar upp när en prototyp av deras eldrivna lastbil Tre kör upp för en backe med 12 procents lutning. Det här kommer efter det att Nikola förra året blev påkomna med att ha fuskat i en produktvideo. Då visade Nikola upp när lastbilen körde för egen maskin på vad som såg ut att vara en raksträcka. I själva verket så rullade dock lastbilen utan egen motorkraft på en väg som lutade svagt nedåt. Den fejkade videon tvingade Nikolas grundare Trevor Milton att avgå som vd för företaget och förra veckan åtalades även Milton för bedrägeri. Bedrägerianklagelserna kommer efter det att en åklagare ansett att Milton med den fejkade videon försökte föra investerare och andra bakom ljuset. Tumnagel
36.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Otterbox lanserar MagSafe-fäste till Xbox-kontroller
Om du vill fästa din iPhone 12 på en spelkontroll

Otterbox är den senaste tillbehörstillverkaren i en rad av företag som tagit fram tillbehör anpassade för MagSafe på Apples iPhone 12-modeller. Otterbox lanserar nu "Mobile Gaming Clip for MagSafe" vilket är ett fäste som gör att man smidigt kan fästa sin iPhone 12 på en Xbox-kontroll. Fästet kan även användas som ett ställ, se bild nedan, om man vill lira spel på iPhone 12 utan att ha denna fäst ovanpå Xbox-kontrollen. OtterBox Mobile Gaming Clip for MagSafe kostar cirka 40 dollar vilket är 10 dollar mer än vad ett liknande fäste från Otterbox utan MagSafe kostar. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

PS5 med skiva säljs inte längre med förlust
Stabil milstolpe!

Nyligen blev det känt att PS5 har sålts i tio miljoner exemplar och nu har ytterligare en milstolpe nåtts. Produktionen av den skivförsedda och snäppet dyrare versionen av konsolen har nått en nivå att det inte längre kostar med att bygga enheten än vad det gör att sälja den. Även den digitala versionen verkar vara på gång att nå samma nivå. Med PS3 dröjde det år innan Sony nådde samma nivå och för PS4 tog det ungefär ett halvår. Med tanke på allt produktionsstrul, komponentbrist och en skvätt pandemi så är ändå nio månader rätt acceptabelt. Tumnagel
43.0°
+
André Stray
0

Kolla in ett potpurri av alla Boston Dynamics robotar
Robotfest med Spot, Atlas och andra robotar!

CNET har klippt ihop en kort videofilm där man visar upp alla robotar som robotföretaget Boston Dynamics utvecklat genom åren. De flesta känner antagligen till Boston Dynamics robothund Spot och en hel del har antagligen även koll på deras humanoida robot Atlas. I klippet ovan visas även dessa robotar föregångare Big Dog och Petman upp. Förutom det så får vi även kolla in den klättrande roboten Rise, hopproboten Sand Flea, leopardroboten Cheetah och lite annat i CNET:s sammanställning över Boston Dynamics robotar. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Senaste Super Heavy-raketen står nu på SpaceX startbana
Kolla in när Booster 4 rullar ut här

I förrgår visade SpaceX upp hur deras nästa Super Heavy-raket försetts med hela 29 stycken av SpaceX Raptor-motorer och igår rullade man ut ekipaget från SpaceX raketfabrik. Nu står raketen på plats på avskjutningsplatsen på SpaceX rymdbas Starbase i närheten av Boca Chica i delstaten Texas. Den senaste Super Heavy-raketen går under namnet "Booster 4" och är tänkt att lyfta Starship-prototypen "Ship 20" mot rymden någon gång under de kommande månaderna. Det kommer att bli det första testet där SpaceX Starship tar sig till rymde. Det senaste året har ett antal Starship-prototyper tagit sig luftturer på 10 - 15 kilometer ovanför havsytan för att därefter återvända till jorden. När Starship Ship 20 ska bege sig till rymden kommer denna att monteras ovanpå Super Heavy Booster 4. Går allt som det ska så kan det komma att se ut som på illustrationen nedan när väl ekipaget lyfter från jorden. I klippet ovan kan ni kolla in hur det såg ut när SpaceX rullade ut den 70 meter höga Super Heavy Booster 4. Under utrullningen passerade Booster 4 bland annat Booster 3, Super Heavy-prototypen som SpaceX motortestade på Starbase förra månaden. Tumnagel
40.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skyrim-modd förbättrar tredjepersonsläget rejält
Gör det lättare att röra sig och slåss i olika riktningar

Skyrim går att lira både i första- och tredjeperson, men tredjepersonsläget lämnar en hel del att önska. Som spelare får du rätt bra översikt när du traskar runt, men att slåss kan vara lite utav ett helvete. Som tur är finns det moddar som förbättrar upplevelsen en skvätt på olika sätt och en ny modd vid namn True Directional Movement - Modernized Third Person Gameplay gör livet bra mycket härligare om man vill lira i tredjeperson. Det är en overhaul-modd som förändrar tredjepersonsläget rejält och gör det möjligt att röra sig och attackera i 360 grader, vilket gör att spelet känns som ett regelrätt tredjepersonsäventyr. Modden i fråga hittar ni via länken här nere till vänster. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Nu kan man skicka självraderande bilder med WhatsApp
Går bara att kolla på en gång

Facebooks meddelandetjänst WhatsApp lanserar nu en ny funktion som ger användare möjlighet att skicka bilder och videoklipp som mottagaren bara kan se en gång, därefter kommer de att raderas från chatten automatiskt. Den nya WhatsApp-funktionen kallas för "View Once". Bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen kommer inte att förhandsvisas i chattfönstret. Det ska dock observeras att det inte finns något som hindrar mottagaren från att skärmdumpa den skickade bilden eller spela in videoklippet via telefonens skärminspelnings-funktion. WhatsApp uppger även att bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen och sedan rapporteras kommer att göras tillgängliga för visning för WhatsApp moderatorer. Vidare uppger man att om meddelandet som innehåller bilden eller videoklippet inte öppnas på två veckor så kommer det att raderas automatiskt. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Google råkar avslöja kommande Nest-kameror
Lär presenteras alldeles strax

I början av året meddelade Google att de kommer leverera lite nyheter på Nest-fronten senare i år och nu verkar det vara dags. Google har själva lagt upp nyheterna i sin webbutik och det handlar om en ny batteridriven Nest-kamera som ska kunna användas både inomhus och utomhus, en Nest-kamera med ordentliga lampor, en ny kabelförsedd kamera samt en Nest-ringklocka som ser betydligt plattare ut än den tidigare. Specifikt vad enheterna kommer kunna göra är lite okänt, men i och med publiceringen i butiken så lär det nog inte dröja allt för lång tid innan nymodigheterna presenteras officiellt. Tumnagel
36.2°
+
André Stray
0

Kurzgesagt snackar universums största svarta hål
Insert din mamma-skämt här

Kurzgesagt har släppt en ny video och den här gången pratas det om svarta hål igen. Mer specifikt universums största svarta hål. Tumnagel
39.9°
+
André Stray
0

Sony ska börja visa en del av sina filmer på ScreenX-biografer
Kolla in Venom i 270 grader

Sony har tecknat ett avtal med den koreanska biografkedjan CJ 4DPlex som innebär att femton av deras kommande filmer kommer att visas i det så kallade ScreenX-format. ScreenX är ett panorama-format som använder både filmduken och biografens väggar för att visa filmer i 270 grader. I dagsläget finns det lite över 300 biografer i ett 30-tal länder som har stöd för formatet. Här i Sverige finns inga ScreenX-biografer och den närmaste sådan för oss som bor i Sverige är Odeon Cinema i Oslo. Bland filmerna som Sony kommer att visa på ScreenX-biografer finns bland andra Venom: Let There Be Carnage och Spider-Man: No Way Home. Här ovanför kan ni kolla in en trailer på hur Wonder Woman 1984 ser ut på en ScreenX-biograf. Tumnagel
38.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rust är det mest älskade programmeringsspråket
Cobol det mest fruktade

Att programmera är kul men ofta kanske det kan bero på i vilket språk man kodar. I Stack Overflows årliga undersökning bland sina användare har dessa svarat att Rust är det mest älskade programmeringsspråket, en titel som språket kammar hem för sjätte året i rad. I Stack Overflows undersökning, som även innefattade många andra programmeringsrelaterade frågor, svarade över 5000 programmerare att de älskade Rust medan bara lite 750 personer ansåg att språket var fruktansvärt. Allra mest verkar programmerare frukta Cobol, ett programmeringsspråk som har över 60 år på nacken och bland annat används i stordatorer. Bland andra programmeringsspråk som Stack Overflows användare verkar älska hittas Clojure, TypeScript, Elixir och Julia. Bland språk som programmerare fruktar fanns förutom Cobol även språk som till exempel VBA, Matlab och Objective-C. Ni hittar hela listan på programmeringsspråk som Stack Overflows användare älskar och fruktar under "Läs mer". Tumnagel
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Dont Breathe 2
Mer hysch-pysch!

En ordentlig trailer har släppts för kommande Donx27t Breathe 2, vilket är uppföljaren på kritikerrosade skräckthrillern Donx27t Breathe. Filmen utspelar sig flera år efter första och vi får än en gång träffa Norman Nordstrom som måste hantera lite busar som verkar vilja honom illa. 13 augusti släpps filmen. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Apple uppdaterar Mac Pro med nya GPU-alternativ
Om du vill ha en ännu fetare version av Apples värstingdator

Apple uppdaterar nu sin värstingdator Mac Pro med tre nya GPU-alternativ för de som vill göra den stationära datorn ännu mera maxad. Det handlar om de tre GPU-modulerna Radeon Pro W6800X MPX Module, Radeon Pro W6800X Duo MPX Module samt Radeon Pro W6900X MPX Module. De tre modulerna säljs redan nu till nya med Mac Pro och kommer senare även gå att köpa separat till de som vill uppdatera sina redan inköpta Mac Pro. I och med uppdateringen kommer det inte längre att vara möjligt att köpa Mac Pro med Radeon Pro Vega II-GPU:er. Under "Läs mer" hittas vilka GPU-moduler som nu finns tillgängliga till Mac Pro samt hur mycket extra dessa kostar om man väljer något över Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne. Det innebär även att en fullsmetad Mac Pro med extra allt nu kostar runt 650.000 kronor om jag räknar rätt. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Devinsupertramp tolkar Contra
För att fira släppet av Contra Returns

Nu har mobilspelet Contra Returns släppts till mobila enheter, både iOS och Android, och för att fira släppet har Konami bett Devinsupertramp att göra en Contra-inspirerad video och denna kan ni kika på ovan. Själva mobilspelet är för övrigt ett helt okej tidsfördriv. Det är förstås en hel del mikrotransaktioner och en skvätt pay to play, men om man håller spelsessionerna förhållandevis korta så går det att komma undan utan att pröjsa. Tumnagel
36.9°
+
André Stray
0

Storbritannien kan blockera Nvidias köp av ARM
Anser att affären kan leda till nationella säkerhetsproblem

Efter det att den brittiska myndigheten Competition and Markets Authority (CMA) granskat Nvidias eventuella uppköp av det brittiska företaget ARM så verkar det nu som om Storbritannien kan komma att förhindra att affären blir av. Enligt CMA:s utredning så kan Nvidias eventuella uppköp av ARM bland annat innebära diverse nationella säkerhetsproblem för Storbritannien, exakt vad dessa består av nämns inte. Enligt källor som har inblick i den brittiska regeringens diskussioner kring uppköpet så lutar det åt att Storbritannien kommer att blockera detta. Det hela ska dock utredas grundligare och inget regeringsbeslut om affären är än så länge fattat. Det var i september förra året som Nvidia meddelade att man planerade att köpa ARM av japanska SoftBank för 40 miljarder dollar. Storbritannien genomförde en liknande utredning som den man nu gjort när SoftBank 2016 köpte upp ARM. Den utredningen verkar dock inte ha lett till de betänkligheter Storbritannien nu har angående en liknande affär. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple överraskar med ny design på webbutiken
Kort på kort

Under gårdagen låg Apples webbutik nere en stund och när det händer brukar det ske trevligheter som att nya produkter blir tillgängliga. Den här gången blev det dock inga nya produkter, utan det var själva butiken som fick lite kärlek. Med den nya designen ligger fokus på kort och påminner lite mer om App Store samt är lite mer mobilvänlig, vilket är perfekt om du ska shoppa kommande iPhone 13 från din iPhone 12. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Sveriges högsta träd har dött
Mölnbackagranen blev nästan 50 meter hög

SVT Nyheter rapporterar att den så kallade Mölnbackagranen har dött efter att ha angripits av granbarkborrar. Granen finns i Mölnbacka i Värmland och utsågs 2018 till Sveriges högsta levande träd. Mölnbackagranen är 49,6 meter hög och är högre än både den så kallade "Lekvattnetgranen" som var 48 meter när den fälldes 2003, och Silvergranen som hittades vid Omberg 2016 som då var 49 meter skriver tidningen Land. Vilket träd som nu är Sveriges högsta levande träd verkar i skrivande stund lite oklart. Här nedan kan ni kolla in ett inslag från SVT där Fredrik Reuter berättar lite mer om Mölnbackagranen. Tumnagel
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Den här helgen kan du spela Far Cry 5
Utan extra kostnad

Ubisoft meddelade nyss att folk kommer kunna spela Far Cry 5 helt gratis från och med i morgon klockan 15.00 fram till söndag klockan 22.00. Jag själv har fortfarande inte spelat Far Cry 5 trots att jag kört genom och gillat de tidigare i spelen i serien. Nu har jag inte någon ursäkt längre att inte köra det så det lär väl bli lite Far Cry 5-spelande resten av denna vecka. Om man inte vill slösa tid på att ladda ner spelet under gratisperioden så kan du förladda spelet redan nu på Windows, PlayStation 4 och Xbox One. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Ett besök på skolan för världens dyraste barnvakter
Här tränas självförsvar med bebis

Business Insider besöker här världens mest exklusiva skola för barnvakter där man inte bara lär sig att laga mat och sy utan också självförsvar samt bilkörning under farliga förhållanden. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
91kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
74kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström