19 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Reparatör kollade på Pixel-användares bilder Google utreder händelsen

Speldesignern och författaren Jane McGonigal skickade in sin Pixel 5a till Google på reparation, men det var inte det enda som skulle ske, någon "hackade" in sig i telefonen för att kolla på hennes privata bilder och annat personligt. Detta är andra rapporten på kort tid som säger att användare har råkat ut för detta efter att ha skickat in sin Google-telefon.

Det var i oktober som McGonigal skickade sin Pixel till ett reparationcenter i Texas för att få den lagad. Google menar att telefonen aldrig kom fram och hon fick en ersättningsenhet. Men enligt FedEx spårningsinfo hade telefonen anlänt veckor tidigare. Kort efter att McGonigal fick sin återbetalning för den "försvunna" enheten använde någon telefonen för att logga in på hennes Google- och Dropbox-konton med tvåfaktorsautentisering. Bilderna som öppnats ska bland annat ha föreställt McGonigal i bikini, sport-bh, formsydda klänningar och hennes stygn efter en operation.

I ett uttalande till The Verge säger Alex Moriconi från Google att de utreder händelsen och att det ännu är oklart om enheten blev stulen stulen inom reparationsanläggningen eller medan den var på väg dit. Google rekommenderar användare att återställa enheter innan de skickas in, vilket är något som kan vara svårt beroende på hur skadade de är.

McGonigal har lagt upp en detaljerad beskrivning av händelsen på sin Twitter och den syns nedan. Hon råder andra att inte skicka in sina telefoner till Google.

Mobil, Google, Google Pixel, reparation, integritet Via The Verge
23.3° 0 Hugo Engström Hugo Engström
mån. 6 dec 2021, 20:30
Reparatör kollade på Pixel-användares bilder Google utreder händelsen
23.3°
0