m
Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra
Vi har testat Samsungs nya best

Mobil / Feature

Samsung brukar i vanlig ordning presentera två versioner av sina flaggskepp, en liten och en plusversion. Med S20-serien erbjuder Samsung även S20 Ultra som är fullsmockad med flådiga funktioner, men efter att ha testat enheten känns det hela bara som ett onödigt skrytbygge.

Vi börjar med utsidan. Som namnet avslöjar så är enheten Ultra-stor med en 6,9 tum i 20:9-format och har därmed en längd på 16,7 centimeter och en vikt på 222 gram. Kort och gott är enheten stor och ganska tung, men tack vare Samsungs smarta designers känns enheten inte otymplig. Rundade kanter och välvd baksida gör att enheten ligger kalas i handen. Skal kan dock vara en bra idé om du vill hålla telefonen hel under en längre tid, men det kommer göra den redan större och mer otymplig. Plus att du då måste skaffa bältesfäste, då luren möjligtvis inte kommer gå ner i fickan om du kör skal.

Fortsätter vi kika på utsidan så känns luren väldigt mycket Samsung. Välvt glas täcker telefonens fram- och baksida och ramen är av stabilt aluminium. Samsung har kört en rätt aggressiv böjning på skärmens kanter, men med S20-serien har företaget chillat på den fronten en aning. Det uppskattas verkligen, speciellt om man använder appar som tredjepartstangentbord som Gboard som tidigare genererat en hel del spökklick på tidigare Samsung-telefoner.


På höger sida sitter det volymknappar samt power-knapp. Samsung har slopat Bixby-knappen, men av någon jävla anledning tycker gänget att det är en bra idé att använda power-knappen som aktivering för Bixby. Det är dock busenkelt att avaktivera, men det känns väldigt trist att Bixby ska köras ner i halsen på användaren. Speciellt när Bixby praktiskt taget är frånvarande i telefonen från start.

Det gamla ordspråket lyder: Kameran lägger på 10 kilo. Och med S20 Ultra är det verkligen sant. I alla fall rent visuellt. Kamerabumpen på baksidan huserar massvis med sensorer för att telefonen ska kunna ta bra bilder på kort och långt avstånd, men på grund av de flådiga funktionerna får vi användare leva med en bump som sticker ut mer än två millimeter på baksidan. Och om det inte vore nog sticker bumpen ut som en monolit med snorskarpa kanter. Detta gör att telefonen vobblar rejält när den ligger på ett bord och känns rätt otrevlig att komma i kontakt med.


Vobbelmästaren S20 Ultra.

Placeringen känns också lite underlig. Varför inte göra den centrerad? Varför inte köra lite mjukare övergång från baksidan till kameran? Varför inte göra hela enheten tjockare för att undvika att kamerabumpen ser påklistrad ut? Varför?

Hårdvarumässigt levererar verkligen S20 Ultra på toppnivå. Telefonen är utrustad med Exynos 990 med tre processoruppsättningar varav en kraftfull dubbelkärnig processor med två Mongoose M5-käror på 2,73GHz, två Cortex-A76 på 2,5GHz och fyra Cortex-A55 på 2,0GHz för mindre krävande processer. Detta ackompanjeras med Mali-G77 som sköter grafiken samt 12GB LPDDR5-ram och 128GB UFS 3.0-lagring. Bra skit, helt enkelt.

Även om den amerikanska versionen med Snapdragon 865 är vassare i benchmark-tester levererar ändå den globala Exynos-versionen på nästan samma nivå. I Antutu får telefonen runt 520.000 poäng medan Snapdragon-versionen får runt 550.000 poäng. I Geekbench 5 ligger Exynos-versionen på 914 i Single Core och 2761 i Multi Core, medan Snapdragon får 843 i Single och 3087 i Multi. Ingen natt- och dag-skillnad precis.

Nedan kan ni se en slow motion-video som visar scrollande i 120Hz jämfört med 90Hz.


Samsungs flaggskepp har alltid varit kraftfulla, men trots sin kraft har telefonerna sällan känts så kraftfulla som de är. Flaskhalsen har dock aldrig varit råstyrkan, utan skärmen. Och med S20-serien har detta äntligen lösts med 120Hz-panel. Högre uppdateringsfrekvens är verkligen det bästa som hänt mobilvärlden sedan, ja, skärmar och får allting att flyta på så mycket bättre. Navigering i gränssnittet och scrollande på hemsidor känns riktigt rappt. Även spel känns bättre att lira på telefonen då responsen är betydligt snabbare.

Av någon anledning så går det inte att köra 120Hz med full upplösning på S20-serien. När du kör den snabbare uppdateringsfrekvensen går upplösningen ner till Full HD+, vilket troligtvis gjorts för att spara batteri. Det är egentligen ingen dealbreaker, men det är lite trist att förlora lite skärpa för att man vill ha högre uppdateringsfrekvens. Resten av enheten osar extra allt, så det är lite konstigt att vi inte har möjlighet att köra både hög upplösning och uppdateringsfrekvens. Det ryktas att Samsung kommer släppa en uppdatering som låter dig köra både och, men detta är inget som bekräftats ännu. Vi håller tummarna.

När det kommer till batteriförbrukning i 120Hz-läget så är det inget större problem. Under vår testperiod laddade vi luren varannan dag, vilket känns helt okej. Körde vi 60Hz i stället fick vi ytterligare några timmars batteritid, men att gå från lena 120Hz till grötiga 60Hz är verkligen ingen upplevelse man njuter av. Det hade varit fördelaktigt om Samsung körde en mjukvarulösning som bland annat OnePlus som justerar uppdateringsfrekvensen baserat på vad som visas på skärmen, som till exempel när du tittar på videor. Det finns helt enkelt ingen anledning att köra högre uppdateringsfrekvens vid vissa tillfällen, så det är lite onödigt att S20 Ultra kör full patte jämt.


Ett inte allt för irriterande kamerahål.

Skärmen är inte bara snabb, utan är i vanlig Samsung-anda riktigt trevlig att titta på. Skärmen är riktigt ljusstark och går att använda utomhus även när det är kalasfint väder och färger ser riktigt trevliga ut. Extra härligt är det att telefonen har stöd för HDR10+, vilket får HDR-kompatibla videor av olika slag att se riktigt tjusiga ut på telefonen.

Med kameran slår verkligen Samsung på stort. I alla fall när det kommer till siffror. Huvudsensorn ligger på 108MP och enheten erbjuder 100 gånger zoom. Huruvida detta är användbart är en helt annan fråga. Utöver huvudsensorn och monsterzoomen erbjuder S20 Ultra en 48MP-sensor med telefotoobjektiv, en 12MP-sensor med ultravidvinkel på 120 grader och en djupsensor. Sedan en liten selfiekamera på fronten på 40MP.

Kameran är ett skrytbygge och i mångt och mycket levereras det riktigt bra material. 108MP-sensorn använder nona binning för att peta samman nio pixlar till en, vilket ger dig en 12MP-bild med bra ljus och bra skärpa. I miljöer med bra ljus levererar kameran riktigt bra bilder, men det gör även budgettelefoner nu för tiden. I mörka miljöer har Samsung-telefoner fått kämpa ordentligt för att prestera i samma klass som Huaweis flaggskepp, men S20 Ultra levererar äntligen någorlunda användbart material i mörker.

Space Zoom 100x heter zoom-funktionen och som namnet avslöjar så handlar det om 100 gångers zoom. Telefonen använder optisk och digital zoom får att komma upp till den nivån, men slutresultatet är mer eller mindre skräp och går inte att använda till något annat än att visa sin polare hur mycket du kan zooma. Även om resultatet är värdelöst, så har Samsung petat in en rätt smart funktion vid högre inzoomning. När du zoomar in över 20 gånger får du en stödbild i hörnet som visar en vy från en av de andra sensorerna, vilket gör det betydligt lättare för dig att zooma in på rätt sak. Space Zoom 100x är alltså ingenting att hänga upp i granen, men på lägre zoom-nivåer blir resultatet betydligt bättre. Så om du planerar att använda zoomen, så kanske det är bäst att köra 10x eller 30x.


Från 1x till 100x zoom.

Kameran i S20 Ultra är rätt fantastisk och tar riktigt bra bilder i olika miljöer. Mörkerfoto har varit ett problem för Samsung sedan en tid tillbaka, men med S20-enheterna har Samsung verkligen levererat en lur som kan ställa sig mot konkurrenternas flaggskepp. När det kommer till unika kamerafunktioner erbjuder S20 Ultra egentligen inget världsomvälvande. 100 gånger zoom är kul, men resultatet är så långt ifrån användbart man kan komma. 8K-inspelning är riktigt trevligt, men är mest användbar om du har en 8K-TV eller om du vill spela in video och ha möjlighet att croppa videon relativt fritt.

Single Take är onekligen favoriten när det kommer till kamerafunktioner. I Single Take-läget används samtliga kameror på telefonens baksida i olika lägen för att leverera massvis med bild- och videomaterial utan större ansträngning. Beroende på vad kameran är riktad mot spelar telefonen in video, tar bilder med de olika sensorerna, kör olika filter och så vidare. Därefter får du se hela Single Take-paketet och kan välja fritt vilken bild eller video du ska använda i sociala medier, eller annat. Det är även användbart som en inspirationskälla, då du snabbt får en överblick över de olika foto- och videomöjligheterna.


Lisen, en ökänt svårplåtad jycke, blir bra på bild med S20 Ultra.

Allt som allt. Det finns mycket jag verkligen gillar med S20 Ultra. 120Hz-panelen gör att enheten känns guld att använda. Kameran är fantastisk och levererar bra material oavsett om du plåtar i mörka områden eller strålande solljus och Single Take-funktionen känns faktiskt användbar. 5G-stöd gör enheten framtidssäker. Och Batteritiden är också rackarns bra. Problemet är att grejerna jag gillar med S20 Ultra även finns i de andra S20-syskonen, vilket gör det riktigt svårt att motivera någon att köpa Ultra före syskonen. En oanvändbar zoom-funktion, lite större batteri och mer otymplig storlek är inte riktigt värt att lägga ut de extra tusenlapparna på. Samsung har, kort och gott, med S20 Ultra visat att siffror verkligen inte är allt.

Samsung Galaxy S20 Ultra finns tillgänglig i butik nu tillsammans med S20-syskonen.

I vanlig ordning: Är det något ni undrar om S20 Ultra så är det bara att plita ner frågorna i kommentarsfältet.

Läs mer
38.7°
0

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Vi har testat Samsungs nya best

Sverige fick sin första guldmedalj i dag
Samt en silvermedalj

I dag kastade Daniel Ståhl hem Sveriges första guldmedalj under Olympiska sommarspelen i Tokyo. Guldmedaljen var för diskus och vinnarkastet var 68,90 meter långt. Men OS-glädjen slutar inte där då Simon Pettersson kastade hem silvret i samma final. Det är första gången sedan OS i London 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren under ett olympiskt spel. Tumnagel
86.2°
+
Frode Wikesjö
0

Kattsimulatorn Stray släpps nästa år
Och har fått en ny trailer

Föra året släppte Sony en tailer för kattsimulatorn Stray som onekligen såg lite halvspännande ut. Men sedan dess har har det varit ganska tyst kring spelet. Nu har dock Annapurna Interactive släppt en ny trailer för spelet och sagt att spelet kommer släppas under början av nästa år. Då till både PlayStation och Windows. Själva spelet går ut på att du styr en katt genom en futuristisk statsmiljö där du som spelare måste lösa pussel för att ta dig vidare. Tumnagel
44.1°
+
Frode Wikesjö
0

Sweet Tooth får en andra säsong
Gus får bege sig ut på fler äventyr

Netlix meddelade i veckan att Sweet Tooth kommer få sig en andra säsong. Så om man gillade seriens första säsong är detta ju helt klart trevliga nyheter. Sweet Tooth handlar om en postapokalyptisk värld där människodjurhybrider börjat födas och vi får följa unge Gus, som är halvhjort, som försöker överleva. Serien är baserad på den grafiska novellen med samma namn av Jeff Lemire som bland annat beskrivits som Mad Max möter Bambi. Tumnagel
41.3°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
49.2°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
59.4°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
50.4°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
34.4°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
38.0°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
55.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
36.7°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
107kg
+
Hugo Engström

Clarkson's Farm får en andra säsong
Hurra?

Om man gillade den första säsongen av Amazon Prime Video-serien Clarksonx27s Farm då kanske man kan glädjas åt nyheten att denna dokusåpa kommer få sig en andra säsong. Serien följer Storbritanniens mest osannolika lantbrukare, Jeremy Clarkson, som måste handskas med dåligt väder, olydiga djur, gröda som vägrar växa och en oväntad pandemi. När denna andra säsong dyker upp är oklart men fram tills man får reda på det kan man ju kolla in de åtta avsnitten från seriens första säsong borta på Amazon Prime Video. Tumnagel
49.8°
+
Frode Wikesjö
0

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
107kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
32kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
18kg
+
Wille Wilhelmsson