m
Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra
Vi har testat Samsungs nya best

Mobil / Feature

Samsung brukar i vanlig ordning presentera två versioner av sina flaggskepp, en liten och en plusversion. Med S20-serien erbjuder Samsung även S20 Ultra som är fullsmockad med flådiga funktioner, men efter att ha testat enheten känns det hela bara som ett onödigt skrytbygge.

Vi börjar med utsidan. Som namnet avslöjar så är enheten Ultra-stor med en 6,9 tum i 20:9-format och har därmed en längd på 16,7 centimeter och en vikt på 222 gram. Kort och gott är enheten stor och ganska tung, men tack vare Samsungs smarta designers känns enheten inte otymplig. Rundade kanter och välvd baksida gör att enheten ligger kalas i handen. Skal kan dock vara en bra idé om du vill hålla telefonen hel under en längre tid, men det kommer göra den redan större och mer otymplig. Plus att du då måste skaffa bältesfäste, då luren möjligtvis inte kommer gå ner i fickan om du kör skal.

Fortsätter vi kika på utsidan så känns luren väldigt mycket Samsung. Välvt glas täcker telefonens fram- och baksida och ramen är av stabilt aluminium. Samsung har kört en rätt aggressiv böjning på skärmens kanter, men med S20-serien har företaget chillat på den fronten en aning. Det uppskattas verkligen, speciellt om man använder appar som tredjepartstangentbord som Gboard som tidigare genererat en hel del spökklick på tidigare Samsung-telefoner.


På höger sida sitter det volymknappar samt power-knapp. Samsung har slopat Bixby-knappen, men av någon jävla anledning tycker gänget att det är en bra idé att använda power-knappen som aktivering för Bixby. Det är dock busenkelt att avaktivera, men det känns väldigt trist att Bixby ska köras ner i halsen på användaren. Speciellt när Bixby praktiskt taget är frånvarande i telefonen från start.

Det gamla ordspråket lyder: Kameran lägger på 10 kilo. Och med S20 Ultra är det verkligen sant. I alla fall rent visuellt. Kamerabumpen på baksidan huserar massvis med sensorer för att telefonen ska kunna ta bra bilder på kort och långt avstånd, men på grund av de flådiga funktionerna får vi användare leva med en bump som sticker ut mer än två millimeter på baksidan. Och om det inte vore nog sticker bumpen ut som en monolit med snorskarpa kanter. Detta gör att telefonen vobblar rejält när den ligger på ett bord och känns rätt otrevlig att komma i kontakt med.


Vobbelmästaren S20 Ultra.

Placeringen känns också lite underlig. Varför inte göra den centrerad? Varför inte köra lite mjukare övergång från baksidan till kameran? Varför inte göra hela enheten tjockare för att undvika att kamerabumpen ser påklistrad ut? Varför?

Hårdvarumässigt levererar verkligen S20 Ultra på toppnivå. Telefonen är utrustad med Exynos 990 med tre processoruppsättningar varav en kraftfull dubbelkärnig processor med två Mongoose M5-käror på 2,73GHz, två Cortex-A76 på 2,5GHz och fyra Cortex-A55 på 2,0GHz för mindre krävande processer. Detta ackompanjeras med Mali-G77 som sköter grafiken samt 12GB LPDDR5-ram och 128GB UFS 3.0-lagring. Bra skit, helt enkelt.

Även om den amerikanska versionen med Snapdragon 865 är vassare i benchmark-tester levererar ändå den globala Exynos-versionen på nästan samma nivå. I Antutu får telefonen runt 520.000 poäng medan Snapdragon-versionen får runt 550.000 poäng. I Geekbench 5 ligger Exynos-versionen på 914 i Single Core och 2761 i Multi Core, medan Snapdragon får 843 i Single och 3087 i Multi. Ingen natt- och dag-skillnad precis.

Nedan kan ni se en slow motion-video som visar scrollande i 120Hz jämfört med 90Hz.


Samsungs flaggskepp har alltid varit kraftfulla, men trots sin kraft har telefonerna sällan känts så kraftfulla som de är. Flaskhalsen har dock aldrig varit råstyrkan, utan skärmen. Och med S20-serien har detta äntligen lösts med 120Hz-panel. Högre uppdateringsfrekvens är verkligen det bästa som hänt mobilvärlden sedan, ja, skärmar och får allting att flyta på så mycket bättre. Navigering i gränssnittet och scrollande på hemsidor känns riktigt rappt. Även spel känns bättre att lira på telefonen då responsen är betydligt snabbare.

Av någon anledning så går det inte att köra 120Hz med full upplösning på S20-serien. När du kör den snabbare uppdateringsfrekvensen går upplösningen ner till Full HD+, vilket troligtvis gjorts för att spara batteri. Det är egentligen ingen dealbreaker, men det är lite trist att förlora lite skärpa för att man vill ha högre uppdateringsfrekvens. Resten av enheten osar extra allt, så det är lite konstigt att vi inte har möjlighet att köra både hög upplösning och uppdateringsfrekvens. Det ryktas att Samsung kommer släppa en uppdatering som låter dig köra både och, men detta är inget som bekräftats ännu. Vi håller tummarna.

När det kommer till batteriförbrukning i 120Hz-läget så är det inget större problem. Under vår testperiod laddade vi luren varannan dag, vilket känns helt okej. Körde vi 60Hz i stället fick vi ytterligare några timmars batteritid, men att gå från lena 120Hz till grötiga 60Hz är verkligen ingen upplevelse man njuter av. Det hade varit fördelaktigt om Samsung körde en mjukvarulösning som bland annat OnePlus som justerar uppdateringsfrekvensen baserat på vad som visas på skärmen, som till exempel när du tittar på videor. Det finns helt enkelt ingen anledning att köra högre uppdateringsfrekvens vid vissa tillfällen, så det är lite onödigt att S20 Ultra kör full patte jämt.


Ett inte allt för irriterande kamerahål.

Skärmen är inte bara snabb, utan är i vanlig Samsung-anda riktigt trevlig att titta på. Skärmen är riktigt ljusstark och går att använda utomhus även när det är kalasfint väder och färger ser riktigt trevliga ut. Extra härligt är det att telefonen har stöd för HDR10+, vilket får HDR-kompatibla videor av olika slag att se riktigt tjusiga ut på telefonen.

Med kameran slår verkligen Samsung på stort. I alla fall när det kommer till siffror. Huvudsensorn ligger på 108MP och enheten erbjuder 100 gånger zoom. Huruvida detta är användbart är en helt annan fråga. Utöver huvudsensorn och monsterzoomen erbjuder S20 Ultra en 48MP-sensor med telefotoobjektiv, en 12MP-sensor med ultravidvinkel på 120 grader och en djupsensor. Sedan en liten selfiekamera på fronten på 40MP.

Kameran är ett skrytbygge och i mångt och mycket levereras det riktigt bra material. 108MP-sensorn använder nona binning för att peta samman nio pixlar till en, vilket ger dig en 12MP-bild med bra ljus och bra skärpa. I miljöer med bra ljus levererar kameran riktigt bra bilder, men det gör även budgettelefoner nu för tiden. I mörka miljöer har Samsung-telefoner fått kämpa ordentligt för att prestera i samma klass som Huaweis flaggskepp, men S20 Ultra levererar äntligen någorlunda användbart material i mörker.

Space Zoom 100x heter zoom-funktionen och som namnet avslöjar så handlar det om 100 gångers zoom. Telefonen använder optisk och digital zoom får att komma upp till den nivån, men slutresultatet är mer eller mindre skräp och går inte att använda till något annat än att visa sin polare hur mycket du kan zooma. Även om resultatet är värdelöst, så har Samsung petat in en rätt smart funktion vid högre inzoomning. När du zoomar in över 20 gånger får du en stödbild i hörnet som visar en vy från en av de andra sensorerna, vilket gör det betydligt lättare för dig att zooma in på rätt sak. Space Zoom 100x är alltså ingenting att hänga upp i granen, men på lägre zoom-nivåer blir resultatet betydligt bättre. Så om du planerar att använda zoomen, så kanske det är bäst att köra 10x eller 30x.


Från 1x till 100x zoom.

Kameran i S20 Ultra är rätt fantastisk och tar riktigt bra bilder i olika miljöer. Mörkerfoto har varit ett problem för Samsung sedan en tid tillbaka, men med S20-enheterna har Samsung verkligen levererat en lur som kan ställa sig mot konkurrenternas flaggskepp. När det kommer till unika kamerafunktioner erbjuder S20 Ultra egentligen inget världsomvälvande. 100 gånger zoom är kul, men resultatet är så långt ifrån användbart man kan komma. 8K-inspelning är riktigt trevligt, men är mest användbar om du har en 8K-TV eller om du vill spela in video och ha möjlighet att croppa videon relativt fritt.

Single Take är onekligen favoriten när det kommer till kamerafunktioner. I Single Take-läget används samtliga kameror på telefonens baksida i olika lägen för att leverera massvis med bild- och videomaterial utan större ansträngning. Beroende på vad kameran är riktad mot spelar telefonen in video, tar bilder med de olika sensorerna, kör olika filter och så vidare. Därefter får du se hela Single Take-paketet och kan välja fritt vilken bild eller video du ska använda i sociala medier, eller annat. Det är även användbart som en inspirationskälla, då du snabbt får en överblick över de olika foto- och videomöjligheterna.


Lisen, en ökänt svårplåtad jycke, blir bra på bild med S20 Ultra.

Allt som allt. Det finns mycket jag verkligen gillar med S20 Ultra. 120Hz-panelen gör att enheten känns guld att använda. Kameran är fantastisk och levererar bra material oavsett om du plåtar i mörka områden eller strålande solljus och Single Take-funktionen känns faktiskt användbar. 5G-stöd gör enheten framtidssäker. Och Batteritiden är också rackarns bra. Problemet är att grejerna jag gillar med S20 Ultra även finns i de andra S20-syskonen, vilket gör det riktigt svårt att motivera någon att köpa Ultra före syskonen. En oanvändbar zoom-funktion, lite större batteri och mer otymplig storlek är inte riktigt värt att lägga ut de extra tusenlapparna på. Samsung har, kort och gott, med S20 Ultra visat att siffror verkligen inte är allt.

Samsung Galaxy S20 Ultra finns tillgänglig i butik nu tillsammans med S20-syskonen.

I vanlig ordning: Är det något ni undrar om S20 Ultra så är det bara att plita ner frågorna i kommentarsfältet.

Läs mer
38.7°
0

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Vi har testat Samsungs nya best

Inmarsat vill också bygga rymdinternet
Det kommer att bli fullt av internet-satelliter runt jorden i framtiden

Det verkar som om de som är intresserade av att få internet via satellit från rymden kommer att ha en hel del alternativ att välja på i framtiden. Sedan tidigare håller på SpaceX (StarLink), Amazon (Kuiper Systems) och OneWeb på med att lansera internet från rymden och dessa får nu ytterligare en konkurrent. Det är det klassiska rymdkommunikations-företaget Inmarsat som nu planerar att bygga upp ett nätverk av satelliter i jordens lägra omloppsbana LEO som sedan ska kunna erbjuda deras kunder rymdinternet. Inmarsat erbjuder redan idag sina kunder mobiltelefoni och internet från rymden via ett antal satelliter. Inmarssats nya satsning kommer att utöka kapaciteten och antagligen att göra deras abonnemang för rymdinternet billigare än vad de är idag. Inmarsat har initialt inte några planer på att sälja sin sin rymdinternet-tjänst direkt till konsument utan ser istället flygbolag, myndigheter och olika maritima logistikföretag som sin primära kunder. Någon gång runt 2026 hoppas Inmarsat kunna börja skjuta upp satelliter till sin nya rymdinternettjänst. Tumnagel
36.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Mercedes ska visa fem elektriska nyheter i september
Första AMGn och koncept från Maybach

I september är det dags för mässan IAA Mobility i München och Mercedes kommer att slå på stort och visa upp hela åtta premiärer. Fem av dessa kommer att vara helt elektriska och en kommer att vara en "performance-hybrid". På bilden ovan ser vi kommande EQE, alltså en elektrisk version av E-klassen. Mercedes lovar att denna ska bli den ultimata mixen av sportigt och komfortabelt. Mercedes har lovat att även deras undermärken AMG och Maybach ska bli elektriska och man kommer att visa upp en AMG med batteri. Här är man lite kryptisk för man säger att man kommer att visa upp en performance-hybrid och att denna modell visar hur man i framtiden ska kunna göra helt elektriska modeller med äkta AMG DNA. Räkna alltså inte med en helt elektrisk AMG ännu men något mer spännande än en liten elmotor på 12 hästar hoppas vi på. Man kommer även att visa upp ett elektriskt koncept från Maybach, en inte allt för vild gissning är att det är en lyxigare version av EQS. Tumnagel
37.3°
+
Roger Åberg
0

Jodie Whittaker lämnar Doctor Who nästa år
Och seriens showrunner Chris Chibnall gör också det

Den trettonde doktorn i science fiction-serien Dotor Who spelas av Jodie Whittaker som tog över rollen efter Peter Capaldi under 2017. Men som precis som de tolv andra skådespelarna innan henne gjorde kommer även Jodie lämna över rollen till någon annan. Under gårdagen blev det nämligen känt att hon och seriens showrunner Chris Chibnall kommer lämna serien nästa år. "My heart is so full of love for this show, for the team who make it, for the fans who watch it and for what it has brought to my life. And I cannot thank Chris enough for entrusting me with his incredible stories. We knew that we wanted to ride this wave side by side, and pass on the baton together. So here we are, weeks away from wrapping on the best job I have ever had. I don’t think I’ll ever be able to express what this role has given me. I will carry the Doctor and the lessons I’ve learnt forever." Det är fortfarande en del Doctor Who med Jodie kvar dock då seriens trettonde säsong ska dyka upp senare i år och under nästa år kommer det även sändas tre specialavsnitt. Denna nyhet blev ju så klart startskottet för internet att spekulera om vilken skådespelare som kommer ta över rollen efter Jodie. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Bang & Olufsen presenterar hörlurarna Beoplay EQ
Första true-wireless-hörlurar med automatisk brusreducering från B&O

Bang & Olufsen har presenterat ett par nya true-wireless-hörlurar vilka är de första hörlurarna av den typen som även är försedda med automatiskt brusreducering (ANC). Hörlurarna har fått namnet Beoplay EQ och har en batteritid på cirka 6,5 respektive 7 timmar beroende på om man kör ANC eller inte. Tillsammans med laddningsfodralet ger det hörlurarna en batteritid på cirka 20 timmar totalt. Batterifodralet laddas upp via USB-C eller via den trådlösa laddningsstandarden Qi. Hörlurarna är IP54-klassade vilket innebär att de har ett visst skydd mot väta och damm. Bang & Olufsen Beoplay EQ släpps 19 augusti och kommer då att kosta cirka 400 euro. Det gör dem 50 euro dyrare än föregångaren BeoPlay E8, ett par hörlurar som saknar ANC men som har en sammanlagd batteritid på cirka 35 timmar tillsammans med batterifodralet. I videoklippet nedan kan in kolla in Bang & Olufsen Beoplay EQ lite närmare. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Volkswagen börjar sälja Taigo i Europa
En liten coupé-suv

Volkswagen har under ett år sålt modellen Nivus i Sydamerika och nu är det dags för Europalansering. Här kommer den dock att heta Taigo och enkelt uttryckt skulle man kunna säga att det är en coupé-variant av T-Cross. Modellen byggs på samma plattform (MQB) som Polo och T-Cross. I Sverige har Volkswagen valt att inte sälja Polo med motiveringen att T-Cross säljer så mycket bättre. Trenden med coupé-varianter av suvar fortsätter alltså, det här är Volkswagens första men det lär inte vara den sista. Till Sverige kommer modellen i höst och man kommer att erbjuda två varianter, båda med R-line-utrustning och bensinmotorer, den ena på 110 och den andra på 150 hästar. R-line betyder mycket standardutrustning som LED-strålkastare och digital cockpit. Vill man köpa snik får man helt enkelt välja T-Cross. Trots den sluttande taklinjen får man in 438 liter i bakluckan. Åtta färger kan man välja mellan och det går att få taket i svart färg. Det finns även en version som man kallar för Black Style. Pris är inte satt ännu. Tumnagel
36.3°
+
Roger Åberg
0

Premiärdatum för Hawkeye-serien
24 november

Disney spikade nyss premiärdatumet för den kommande Hawkeye-serien som är på gång för Disney+. Datumet som gäller är den 24 november. Jeremy Renner återvänder så klart som Hawkeye som under seriens gång tränar upp sin lärling Kate Bishop som spelas av Hailee Steinfeld. En första bild på denna duo publicerades nyligen av Entertainment Weekly och du kan se den ovan. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Webhallen har fått in PlayStation 5-konsoler
Skynda om du vill ha

Webhallen har fått in ett gäng PlayStation 5-enheter på lager så om det är en konsol du vill ha så kan du ju passa på och köpa en nu på direkten. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Scarlett Johansson stämmer Disney
Anser att hon förlorade miljoner på grund av Black Widow-streaming

Wall Street Journal rapporterar att skådespelerskan Scarlett Johansson nu stämmer Disney på grund av deras release-strategi för Black Widow, den senaste Marvel-filmen där Johansson spelar huvudrollen. Johansson anser att Disneys strategi att släppa Black Widow på både biografer och Disneys streamingtjänst Disney+ är ett avtalsbrott mot hennes kontrakt med företaget. Enligt stämningen skulle Black Widow ha premiär enbart på biografer enligt Johanssons kontrakt, något som alltså inte blev fallet. Johansson får delvis lön baserat på hur mycket Black Widow drar in på biografer och anser att den summan blev lägre på grund av att Disney släppte filmen på Disney+ samtidigt som filmen hade premiär på biografer. Enligt Wall Street Journal kan Johansson ha gått miste om så mycket som 50 miljoner dollar i lön för Black Widow på grund av att filmen inte enbart hade premiär på biografer. Tumnagel
40.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Windows 11-beta släpps till Windows Insider-folk
Nu kan du officiellt prova det kommande operativsystemet

En första betaversion av Windows 11 har nu släppts till folk som har valt att vara med i Windows Insider-programmet. Bygget anses vara så pass stabilt att man inte längre behöver hålla på och fibbla med utvecklarversionen som ju var lite mer riktad till användare som var lite mer tekniskt lagda. Så om du är sugen på att prova detta så är det bara till att bege sig till Windows Insider Program i Uppdatering och säkerhet bland Windows-inställningarna och köra igång. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Starliner-test flyttas fram
På grund av strulet som Nauka-modulen orsakade på ISS

Idag var det tänkt att Boeing och NASA skulle skicka Boeing Starliner-farkost till ISS i ett obemannat test men så kommer inte att bli fallet. Att Starliner-testet nu flyttas fram beror på att det uppstod lite problem på ISS igår när den ryska Nauka-modulen hade dockat med ISS. Av någon anledning så drog Nauka-modulens motorer igång efter denna hade dockat med ISS, något som gjorde att ISS kom något ur kurs. Det hela löste sig dock förhållandevis snabbt och ISS är nu tillbaka på rätt kurs. NASA tar ändå det säkra före det osäkra och flyttar fram Starliners OFT-2-test (Orbital Flight Test). Starliners OFT-2-test är nu istället tänkt att genomföras 3 augusti. I klippet ovan kan ni kolla in hur det såg ut när Nauka-modulen dockade med ISS. Tumnagel
36.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

En titt på den nya Apex Legends-karaktären Seer
Seer ser det du inte ser

EA bjuder här på en liten titt på den nya Apex Legends-karaktären Seer. Denna karaktär har förmågan att samla information om vad som händer runtomkring och då förmedla detta till lagmedlemmarna. Med hjälp av små drönare kan Seer spåra fiender och kan också hitta fiender genom att lokalisera deras hjärtslag. Seers ult är en kupol som täcker ett större område som då markerar alla som skjuter eller rör snabbt sig inom kupolen. PASSIVE — HEART SEEKER Hear and visualize the heartbeats of enemies within 75M when aiming down sights. TACTICAL — FOCUS OF ATTENTION Summon micro-drones to emit a delayed blast that goes through walls, interrupting and revealing enemies. ULTIMATE — EXHIBIT Create a sphere of micro-drones that reveal the location of enemies moving quickly or firing their weapons within. Seer dyker upp i samband med Emergence-säsongen som drar igång den 3 augusti. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon drog in över 100 miljard dollar under kvartalet
Det rullar på för ehandelsjätten

Amazon presenterade igår sitt resultat för det föregående kvartalet och redovisade en intäkt på 113 miljarder dollar. Det är en uppgång med 27,2 procent jämfört med samma kvartal förra året och tredje kvartalet i rad man har en intäkt på över 100 miljarder dollar. Vinsten för Amazon landade på 7,7 miljarder dollar för kvartalet vilket var något lägre än de 7,8 miljarderna analytiker hade tippat på. Amazon uppgav även att man trodde att man skulle dra in mellan 106 - 112 miljarder dollar under nästa kvartal, något som även det var lägre än vad analytikerna hade förväntat sig. Amazon aktie föll med närmare sju procent efter rapporten men återhämtade sig senare. Tumnagel
30.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för S12 av Archer
Archer hänger med gorilla

Här har vi en trailer för den 12:e säsongen av den populära animerade agentserien Archer. I denna säsong måste Archer och vännerna ta sig an spionnätverket IIA (International Intelligence Agency) som suger upp alla spionjobb på marknaden. Första avsnitten från denna säsong har premiär på amerikansk tv den 25 augusti. I Sverige kan man se Archer på Netflix. Tumnagel
39.5°
+
Frode Wikesjö
0

Varannan vuxen svensk är nu fullvaccinerad
Vaccinationstakten minskar dock

Folkhälsomyndigheten meddelar nu att hälften av Sveriges vuxna befolkning har fått två sprutor vaccin mot covid-19. Vaccinationstakten har i princip ökat hela året. Det börjar dock nu bli allt mer tomt på vaccinmottagningarna. Takten är nu två tredjedelar så hög som när den var som högst. DN rapporterar idag om att regioner har börjat med drop-in vaccinering och kortare dosintervaller för att takten ska hållas uppe. Emma Spak, sektionschef för hälso- och sjukvård på SKR säger: – Det är svårare att få folk till vaccinationer när alla är ute och rör sig. Å andra sidan är det naturligt att ju fler vi vaccinerar, desto svårare blir det att nå de sista. Om vaccinationerna fortsätter i samma takt som nu ska mellan 70–80 procent vara immuna i september-oktober. Nog för att uppnå flockimmunitet. Det tror i alla fall Matti Sällberg, vaccinforskare vid Karolinska institutet. Tumnagel
59.3°
+
Hugo Engström
0

Tesla Model 3 sålde näst bäst i Europa i juni
Volkswagen Golf bäst

Det gick bra för Teslas Model 3 försäljningsmässigt förra månaden. Den elektriska bilen, som nu är fyra år gammal, var den bil som sålde näst bäst i Europa. Tesla sålde 66 350 exemplar av bilmodellen, som då var den mest sålda elbilen i juni. Marknadsandelen elbilar ökade samtidigt med 19% jämfört med månaden innan. Bilen som dock sålde bäst var Volkswagens Golf. Volkswagen, som är Europas största bilföretag, har som mål att sälja fler elbilar än Tesla från 2025. Tumnagel
33.1°
+
Hugo Engström
0

Andrew Callaghan besöker Q-konferens
Precis så tokigt som du tror

Andrew Callaghan från All Gas No Brakes kände att det var en bra idé att besöka en Q-konferens och prata lite med folket där. Inte helt oväntat stötte han där på ett gäng märkliga typer som har precis lika märkliga syner på hur världen ser ut. Tumnagel
39.7°
+
Frode Wikesjö
0

Netflix gör animerad serie av Twitter-konto
@ChiPartyAunt ligger till grund för tv-serien Chicago Party Aunt

Mer än tio år efter Twitter-kontot @shitmydadsays blev tv-serie försöker sig nu Netflix på att göra en liknande grej. Det är Twitter-kontot @ChiPartyAunt som nu kommer att ligga till grund för en tv-serie på Netflix som får namnet Chicago Party Aunt. Till skillnad från tv-serien $h*! My Dad Says, där William Shatner spelade huvudrollen, så kommer Chicago Party Aunt bli en animerad tv-serie. Chicago Party Aunt handlar om lite udda typer som bor i ett kvarter i Chicago och mycket av handlingen kommer att kretsa runt "Aunt Diane". När serien börjar sändas på Netflix finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
35.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Unseen Empire är ett spel där du ska identifiera vilda djur
Låtsas att du utforskar naturen på riktigt

Unseen Empire är ett spel där spelaren får i uppgift att utforska foton som fotograferats av automatiska kameror på olika platser i Asien. Spelet använder sig av bilder som hämtats från en databas bestående av sex miljoner autentiska fotografier på olika vilda djur. Unseen Empire är utvecklat i samarbete med Oxford Universityx27s Wildlife Conservation Research Unit (WildCRU) med stöd från National Geographic Society. Tanken bakom spelet är att spelaren ska få en större förståelse hur forskning om vilda djur går till i verkligheten. Unseen Empire går att spela direkt på webben eller via appar som finns till iOS och Android. Här nedanför hittas en trailer för spelet. Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
84kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
79kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
37kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
18kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
3kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
104kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström