Quantcast
m
Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra
Vi har testat Samsungs nya best

Mobil / Feature

Samsung brukar i vanlig ordning presentera två versioner av sina flaggskepp, en liten och en plusversion. Med S20-serien erbjuder Samsung även S20 Ultra som är fullsmockad med flådiga funktioner, men efter att ha testat enheten känns det hela bara som ett onödigt skrytbygge.

Vi börjar med utsidan. Som namnet avslöjar så är enheten Ultra-stor med en 6,9 tum i 20:9-format och har därmed en längd på 16,7 centimeter och en vikt på 222 gram. Kort och gott är enheten stor och ganska tung, men tack vare Samsungs smarta designers känns enheten inte otymplig. Rundade kanter och välvd baksida gör att enheten ligger kalas i handen. Skal kan dock vara en bra idé om du vill hålla telefonen hel under en längre tid, men det kommer göra den redan större och mer otymplig. Plus att du då måste skaffa bältesfäste, då luren möjligtvis inte kommer gå ner i fickan om du kör skal.

Fortsätter vi kika på utsidan så känns luren väldigt mycket Samsung. Välvt glas täcker telefonens fram- och baksida och ramen är av stabilt aluminium. Samsung har kört en rätt aggressiv böjning på skärmens kanter, men med S20-serien har företaget chillat på den fronten en aning. Det uppskattas verkligen, speciellt om man använder appar som tredjepartstangentbord som Gboard som tidigare genererat en hel del spökklick på tidigare Samsung-telefoner.


På höger sida sitter det volymknappar samt power-knapp. Samsung har slopat Bixby-knappen, men av någon jävla anledning tycker gänget att det är en bra idé att använda power-knappen som aktivering för Bixby. Det är dock busenkelt att avaktivera, men det känns väldigt trist att Bixby ska köras ner i halsen på användaren. Speciellt när Bixby praktiskt taget är frånvarande i telefonen från start.

Det gamla ordspråket lyder: Kameran lägger på 10 kilo. Och med S20 Ultra är det verkligen sant. I alla fall rent visuellt. Kamerabumpen på baksidan huserar massvis med sensorer för att telefonen ska kunna ta bra bilder på kort och långt avstånd, men på grund av de flådiga funktionerna får vi användare leva med en bump som sticker ut mer än två millimeter på baksidan. Och om det inte vore nog sticker bumpen ut som en monolit med snorskarpa kanter. Detta gör att telefonen vobblar rejält när den ligger på ett bord och känns rätt otrevlig att komma i kontakt med.


Vobbelmästaren S20 Ultra.

Placeringen känns också lite underlig. Varför inte göra den centrerad? Varför inte köra lite mjukare övergång från baksidan till kameran? Varför inte göra hela enheten tjockare för att undvika att kamerabumpen ser påklistrad ut? Varför?

Hårdvarumässigt levererar verkligen S20 Ultra på toppnivå. Telefonen är utrustad med Exynos 990 med tre processoruppsättningar varav en kraftfull dubbelkärnig processor med två Mongoose M5-käror på 2,73GHz, två Cortex-A76 på 2,5GHz och fyra Cortex-A55 på 2,0GHz för mindre krävande processer. Detta ackompanjeras med Mali-G77 som sköter grafiken samt 12GB LPDDR5-ram och 128GB UFS 3.0-lagring. Bra skit, helt enkelt.

Även om den amerikanska versionen med Snapdragon 865 är vassare i benchmark-tester levererar ändå den globala Exynos-versionen på nästan samma nivå. I Antutu får telefonen runt 520.000 poäng medan Snapdragon-versionen får runt 550.000 poäng. I Geekbench 5 ligger Exynos-versionen på 914 i Single Core och 2761 i Multi Core, medan Snapdragon får 843 i Single och 3087 i Multi. Ingen natt- och dag-skillnad precis.

Nedan kan ni se en slow motion-video som visar scrollande i 120Hz jämfört med 90Hz.


Samsungs flaggskepp har alltid varit kraftfulla, men trots sin kraft har telefonerna sällan känts så kraftfulla som de är. Flaskhalsen har dock aldrig varit råstyrkan, utan skärmen. Och med S20-serien har detta äntligen lösts med 120Hz-panel. Högre uppdateringsfrekvens är verkligen det bästa som hänt mobilvärlden sedan, ja, skärmar och får allting att flyta på så mycket bättre. Navigering i gränssnittet och scrollande på hemsidor känns riktigt rappt. Även spel känns bättre att lira på telefonen då responsen är betydligt snabbare.

Av någon anledning så går det inte att köra 120Hz med full upplösning på S20-serien. När du kör den snabbare uppdateringsfrekvensen går upplösningen ner till Full HD+, vilket troligtvis gjorts för att spara batteri. Det är egentligen ingen dealbreaker, men det är lite trist att förlora lite skärpa för att man vill ha högre uppdateringsfrekvens. Resten av enheten osar extra allt, så det är lite konstigt att vi inte har möjlighet att köra både hög upplösning och uppdateringsfrekvens. Det ryktas att Samsung kommer släppa en uppdatering som låter dig köra både och, men detta är inget som bekräftats ännu. Vi håller tummarna.

När det kommer till batteriförbrukning i 120Hz-läget så är det inget större problem. Under vår testperiod laddade vi luren varannan dag, vilket känns helt okej. Körde vi 60Hz i stället fick vi ytterligare några timmars batteritid, men att gå från lena 120Hz till grötiga 60Hz är verkligen ingen upplevelse man njuter av. Det hade varit fördelaktigt om Samsung körde en mjukvarulösning som bland annat OnePlus som justerar uppdateringsfrekvensen baserat på vad som visas på skärmen, som till exempel när du tittar på videor. Det finns helt enkelt ingen anledning att köra högre uppdateringsfrekvens vid vissa tillfällen, så det är lite onödigt att S20 Ultra kör full patte jämt.


Ett inte allt för irriterande kamerahål.

Skärmen är inte bara snabb, utan är i vanlig Samsung-anda riktigt trevlig att titta på. Skärmen är riktigt ljusstark och går att använda utomhus även när det är kalasfint väder och färger ser riktigt trevliga ut. Extra härligt är det att telefonen har stöd för HDR10+, vilket får HDR-kompatibla videor av olika slag att se riktigt tjusiga ut på telefonen.

Med kameran slår verkligen Samsung på stort. I alla fall när det kommer till siffror. Huvudsensorn ligger på 108MP och enheten erbjuder 100 gånger zoom. Huruvida detta är användbart är en helt annan fråga. Utöver huvudsensorn och monsterzoomen erbjuder S20 Ultra en 48MP-sensor med telefotoobjektiv, en 12MP-sensor med ultravidvinkel på 120 grader och en djupsensor. Sedan en liten selfiekamera på fronten på 40MP.

Kameran är ett skrytbygge och i mångt och mycket levereras det riktigt bra material. 108MP-sensorn använder nona binning för att peta samman nio pixlar till en, vilket ger dig en 12MP-bild med bra ljus och bra skärpa. I miljöer med bra ljus levererar kameran riktigt bra bilder, men det gör även budgettelefoner nu för tiden. I mörka miljöer har Samsung-telefoner fått kämpa ordentligt för att prestera i samma klass som Huaweis flaggskepp, men S20 Ultra levererar äntligen någorlunda användbart material i mörker.

Space Zoom 100x heter zoom-funktionen och som namnet avslöjar så handlar det om 100 gångers zoom. Telefonen använder optisk och digital zoom får att komma upp till den nivån, men slutresultatet är mer eller mindre skräp och går inte att använda till något annat än att visa sin polare hur mycket du kan zooma. Även om resultatet är värdelöst, så har Samsung petat in en rätt smart funktion vid högre inzoomning. När du zoomar in över 20 gånger får du en stödbild i hörnet som visar en vy från en av de andra sensorerna, vilket gör det betydligt lättare för dig att zooma in på rätt sak. Space Zoom 100x är alltså ingenting att hänga upp i granen, men på lägre zoom-nivåer blir resultatet betydligt bättre. Så om du planerar att använda zoomen, så kanske det är bäst att köra 10x eller 30x.


Från 1x till 100x zoom.

Kameran i S20 Ultra är rätt fantastisk och tar riktigt bra bilder i olika miljöer. Mörkerfoto har varit ett problem för Samsung sedan en tid tillbaka, men med S20-enheterna har Samsung verkligen levererat en lur som kan ställa sig mot konkurrenternas flaggskepp. När det kommer till unika kamerafunktioner erbjuder S20 Ultra egentligen inget världsomvälvande. 100 gånger zoom är kul, men resultatet är så långt ifrån användbart man kan komma. 8K-inspelning är riktigt trevligt, men är mest användbar om du har en 8K-TV eller om du vill spela in video och ha möjlighet att croppa videon relativt fritt.

Single Take är onekligen favoriten när det kommer till kamerafunktioner. I Single Take-läget används samtliga kameror på telefonens baksida i olika lägen för att leverera massvis med bild- och videomaterial utan större ansträngning. Beroende på vad kameran är riktad mot spelar telefonen in video, tar bilder med de olika sensorerna, kör olika filter och så vidare. Därefter får du se hela Single Take-paketet och kan välja fritt vilken bild eller video du ska använda i sociala medier, eller annat. Det är även användbart som en inspirationskälla, då du snabbt får en överblick över de olika foto- och videomöjligheterna.


Lisen, en ökänt svårplåtad jycke, blir bra på bild med S20 Ultra.

Allt som allt. Det finns mycket jag verkligen gillar med S20 Ultra. 120Hz-panelen gör att enheten känns guld att använda. Kameran är fantastisk och levererar bra material oavsett om du plåtar i mörka områden eller strålande solljus och Single Take-funktionen känns faktiskt användbar. 5G-stöd gör enheten framtidssäker. Och Batteritiden är också rackarns bra. Problemet är att grejerna jag gillar med S20 Ultra även finns i de andra S20-syskonen, vilket gör det riktigt svårt att motivera någon att köpa Ultra före syskonen. En oanvändbar zoom-funktion, lite större batteri och mer otymplig storlek är inte riktigt värt att lägga ut de extra tusenlapparna på. Samsung har, kort och gott, med S20 Ultra visat att siffror verkligen inte är allt.

Samsung Galaxy S20 Ultra finns tillgänglig i butik nu tillsammans med S20-syskonen.

I vanlig ordning: Är det något ni undrar om S20 Ultra så är det bara att plita ner frågorna i kommentarsfältet.

Läs mer
38.7°
0

Samsung Galaxy S20 Ultra visar att extra allt inte är extra bra

Vi har testat Samsungs nya best

Razer presenterar miniversion av ikoniska Deathadder V2
Väger endast 62 gram

Razer Deathadder är en av de mest ikoniska mössen på spelfronten och har sedan releasen 2006 släpps i olika versioner, men behållit sin klassiska design. Nu har Razer presenterat en miniversion av Deathadder V2 som ska ge användaren samma upplevelse som med den större versionen, fast med lite mindre chassi och lättare vikt. Enheten är nedbantad till 62 gram, vilket är 20 gram lägre än vanliga Deathadder V2. Razer meddelar att den mindre storleken och lättare vikten inte påverkat den strukturella integriteten, så musen ska kännas lika stabil att använda som sitt syskon. Deathadder V2 Mini finns tillgänglig att köpa nu via Razers hemsida och priset ligger på 60 euro. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Kan man ta bra fotografier med en "dålig" kamera?
Proffsfotograf testar det

I filmen ovan kan ni kolla in hur det såg ut när proffsfotografen Christian Andersson testar att ta bilder med en vanlig kompaktkamera och se hur resultatet av detta blir. Syftet med filmen är att besvara frågan huruvida det går att ta bra fotografier med en "dålig" kamera. Andersson använder i vanliga fall en Canon 5D mark IV med superdyra Sigma Art-objektiv. Här testar han dock att fotografera med en ganska ordinär kompaktkamera från Sony. Hur det hela gick kan ni kolla in filmen ovan och bilderna som Andersson fotograferade under försöket hittas på länken nedan. Och som alltid. Det finns, nästan, inga "dåliga" kameror. Den bästa kameran är den du alltid har med dig. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony visar hur spelfodral kommer se ut till PS5
Blått och vitt i spelhyllan

För en månad sedan visade Sony äntligen upp Playstation 5 ordentligt och konsolen kommer i två olika format; en med skivläsare och en utan. För folk som siktar på att köpa versionen med skivläsare så kan det även vara intressant att se hur spellådorna kommer se ut och det är precis vad Sony nu visat upp. Gänget har släppt bilder på kommande Spider-Man: Miles Morales som verkar bli releasetitel till konsolen och Sony kommer behålla det blå plastfodralet och i stället för en blå remsa PS4-spelen hade kommer PS5-spel i stället ha en vit remsa. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

TikTok funderar på att flytta från Kina
Efter att allt fler länder anser att appen är en säkerhetsrisk

Wall Street Journal rapporterar att appen TikToks kinesiska ägare Bytedance funderar på att göra om TikToks företagsstruktur så att appen kanske ska förknippas mindre med Kina och deras övervakningsapparat. Detta är något man verkar ha börjat fundera på efter det att TikTok fått massiv kritik och bland annat förbjudits i Indien. Även USA funderar på att förbjuda appen och det har även kommit liknande förslag från svenska politiker. Enligt WSJ så funderar ByteDance på att flytta TikToks huvudkontor från Kina och även ersätta ledningsgruppen för företaget. Tidigare i år anställdes den tidigare Disney-chefen Kevin Mayer för att ta hand om TikToks internationella verksamhet, vilket i stort sett är hela TikToks verksamhet då appen inte är tillgänglig i Kina. Där har ByteDance istället lanserat TikTok-klonen Douyin. Huruvida en flytt från Kina skulle kunna minska västländers misstänksamhet mot TikTok återstår att se, appen kommer ju fortfarande att ägas av ByteDance vilka fortsatt måste böja sig för Kinas repressiva lagstiftning. Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Star Wars släpper video med Ludwig Göransson
Kolla in när han framför musik från The Mandalorian

Den svenske kompositören Ludwig Göransson börjar bli ett stort namn i Hollywood efter det att han komponerat musiken till både Star Wars-serien The Mandalorian såväl som Marvels Black Panther. Den sistnämnda belönades han med en Oscar för förra året. Här kan ni kolla in en video där Göransson framför musik från The Mandalorian i en video som regisserats av Isaac Ravishankara. Videon ska delvis vara inspelad i samma studio som The Mandalorian filmades. Göransson kommer även att göra musik till den andra säsongen av The Mandalorian. Den förväntas dyka upp på Disney+ i höst, något som antagligen sker lite efter Disney+ lanseras här i Sverige 15 september. Tumnagel
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Volvo har registrerat Sveriges första Tesla Model Y
Konkurrenten vill kolla in bilen

Att biltillverkare köper andra tillverkares bilar för att kolla in dem är inget konstigt och nu verkar det som att Volvo har blivit först (?) i Sverige med att köpa och registrera en Tesla Model Y. Det har nämligen dykt upp en registrering av en Tesla Model Y Performance som är registrerad på just Volvo Personvagnar. Enligt Transportstyrelsens register ska den inte vara importerad, men det behöver inte betyda att den är svensksåld av Tesla i Sverige. Om det betyder att de kommer att ta in den och plocka isär den eller om Göteborgare nu faktiskt kommer att få se en Model Y på gatorna är så klart oklart. Att det är Volvo som äger den betyder inte att det är Polestar som är faktiskt kommer att analysera den, troligen kommer de att dela på den. Tumnagel
40.4°
+
Roger Åberg
0

Filmläge i Ghost of Tsushima välsignas av Kurosawa-familjen
Spelet går att spela i Kurosawa Mode

Den legendariske regissören Akira Kurosawa har varit en stor inspiration för Sucker Punch under utvecklingen av Ghost of Tsushima, vilket kanske inte är oväntat. I en intervju med Entertainment Weekly berättar spelets creative directors Nate Fox och Jason Connell hur viktiga Kurosawas verk, som Seven Samurai och Sanjuro, varit för utvecklarna för att hitta rätt stämning och känsla i spelet. För att hylla Kurosawa ordentligt har Sucker Punch fått tummen upp från Kurosawas dödsbo att använda hans namn i spelet. Mer specifikt handlar det om det svart-vita och gryniga filmläget som kommer kallas Kurosawa Mode. I intervjun får vi reda på att det inte bara lagts på ett videofilter, utan utvecklarna har gjort ordentligt med efterforskning för att leta rätt på den typ av film Kurosawa använde för att få rätt grynighet samt kikat på massvis med svartvita samurai-filmer för att hitta hur djup den svarta färgen är samt hur ljus det vita ska vara för att få rätt känsla. Ni kan kika på Ghost of Tsushima-gameplay i Kurosawa-läget i videon ovan. Det hela börjar vid 16:20. Ghost of Tsushima kommer släppas 17 juli och vill ni veta vad vi tycker om spelet kommer vår recension 14 juli. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Inte okej att döpa sitt barn till Minus
Man får inte heller heta Alkis

Skatteverket har beslutat att ett föräldrapar i Jönköping inte få döpa sina son till Minus. Anledningen till det är att namnet kan uppfattas som negativt och Skatteverket skriver i sitt beslut om namnet: "Det har en negativ innebörd som skulle kunna leda till obehag för bäraren. Ett alltför avvikande namn kan leda till obehag för den som bär det." Föräldrarna har möjlighet att överklaga Skatteverkets beslut eller skicka in ett nytt namnförslag skriver TT. Förvaltningsrätten i Jönköping har även beslutat att en man som ville heta "Alkis" inte kommer att få göra det. Det framgår inte om mannen ville byta namn till Alkis eller lägga till namnet som ännu ett tilltalsnamn. Rätten skriver att namnet kan skapa osäkerhet om det verkligen är hans riktiga namn. Förnamnet Alkis är därför att bedöma som olämpligt, rapporterar SVT Jönköping. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Superhot: Mind Control Delete
Gratis till folk som äger originalet

Superhot-utvecklarna Superhot Team har meddelat att den fristående expansionen Mind Control Delete till Superhot kommer släppas ordentligt 16 juli. Expansionen har varit tillgänglig i Early Access sedan 2017, men nu är det dags att lansera den skarpa versionen av expansionen som bygger ut Superhot-världen ytterligare. Utvecklarna kör en ordentlig generös deal med Superhot: Mind Control Delete. Gänget ger kort och gott bort expansionen till alla som redan äger Superhot, alltså originalspelet inte VR-titeln. Och om du inte äger Superhot så har du möjlighet att köpa PC-versionen för runt 90 kronor. Gratiserbjudandet gäller fram till 16 juli. Superhot-ägare på PS4 och Xbox One kommer också få tillgång till Mind Control Delete vid release. PS4-spelare kommer få titeln tillagd i sitt spelbibliotek medan Xbox-spelare kommer få kod till nyheterna inom sju dagar efter release. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Chrome och Firefox får stöd för nya bildformatet AVIF
Lättviktsformat med extrem komprimering

ZDNet rapporterar att de båda webbläsarna Chrome och Firefox håller på att implementera stöd för det nya bildformatet AVIF (AV1 Image File Format) i sina webbläsare. AVIF baseras på videocodecen AV1 som utvecklades av Google, Cisco och Xiph.org under paraplyorganisationen Open Alliance Media 2015. Det handlar om ett bildformat som anses vara ett av det lättaste och bäst komprimerade bildformaten som finns på marknaden. Netflix har redan hyllat formatet och anser det vara bättre än både jpeg, png och webp. Microsoft började stödja AVIF i Windows 10 förra året. Det innebär bland annat att bildfiler i AVIF fungerar i till exempel Paint och Windows 10 filhanterare om användaren har AV1-codec installerad på datorn. Även mediaspelaren VLC har stöd för att vis AVIF-filer. Huruvida AVIF kommer att slå igenom som nytt bildformat även på internet återstår att se men det är väl inte helt omöjligt när nu två av världens största webbläsare implementerar stöd för det. Tumnagel
40.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny bildläcka visar upp Samungs nya bönor
Verkar heta smått tråkiga Galaxy Buds Live

Samsungs kommande Buds-lurar har tidigare letat ut sig på nätet och visat upp sin nya bön-liknande design. Nu har mästerläckaren Evan Blass levererat nya bilder på bönorna och det verkar vara någorlunda officiella pressbilder som visar några av färgalternativen. Utöver detta verkar det som att Samsungs nya Buds inte ha ett namn som refererar till sin bön-form, vilket undertecknad tycker är svintråkigt, och namnet verkar bli Galaxy Buds Live. Man ska vara seriös, tydligen. När Samsung kommer presentera bönorna är för tillfället okänt, men lurarna väntas presenteras 5 augusti vid sidan av kommande Note 20, Fold 2, Tab S7 och ny Galaxy Watch. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Google visar upp ny Nest-högtalare
Tyckte det var lika bra eftersom den redan läckt ut?

Igår läckte det ut bilder på en kommande Nest-högtalare från Google vilket vi skrev om lite tidigare idag. Den läckta bilden verkar ha blivit uppmärksammad av Google som nu skickat ut en officiell bild på högtalaren. Det handlar inte om någon presentation av produkten utan Google säger bara att det här är något som deras Nest-team arbetar på för tillfället. Det är med andra ord fortsatt oklart vad den kommande Nest-högtalaren kommer att heta, vad den kommer att kosta eller när den släpps på marknaden. Här nedan hittas en kort teaser-video på den kommande Nest-högtalaren från Google. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Pant på mobiltelefoner ska utredas
Så att dessa återvinns bättre

Det har snackats om att införa ett pansystem för mobiltelefoner ända sedan 2014 och nu uppger klimatminister Isabella Lövin (MP) att detta är något som ska utredas. Pantsystem för mobiler skulle i så fall vara en del i system som även inkluderar bland annat mer återbruk av byggmateriel och minskad plastanvändning överlag. Än så länge finns dock ingen klar strategi för hur ett sådant system skulle kunna se ut. När det gäller pant på mobiltelefoner och annan hemelektronik säger Lövin till TT: "Men pantsystem kan vara bra, det har vi sett fungerar väldigt bra för pet-flaskor. Nu utreder vi om man kan införa pant på småelektronik som mobiltelefoner, paddor och bärbara datorer." Miljöpartiet ska i förhandlingarna inför regeringens budgetproposition driva krav på att en halv miljard kronor per år ska anslås fram till och med 2023 för stöd till forskning och innovativa företag som arbetar med kretslopp och hållbara miljölösningar skriver TT. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Så här kommer nästa Nest-högtalare att se ut
Bild på Googles smarta högtalare läckt

Google ser ut att vara på gång att släppa en ny smart högtalare i sin Nest-serie och nu har det läckt ut lite bilder på hur den antagligen kommer att se ut. Bilderna är läckta från den amerikanska certifierings-myndigheten FCC och har modellbeteckningen GXCA6. Tanken verkar vara att den ska ersätta den smarta högtalaren som ursprungligen gick under namnet Google Home, en produkt som Google själva har sluta sälja i USA. Som synes på bilderna så skippas därmed Google Home design helt i plast och istället kommer högtalaren få ett skydd av tyg framför högtalarelementen, något som Nest sedan tidigare har i sina smarta högtalare Home Mini och Home Max. Den kommande högtalaren ska vara 21 centimeter hög när den placeras upprätt. När Google planerar att släppa den, vad den kommer att kosta och vad den till slut kommer att få för namn finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
36.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony köper in sig i Epic Games
Langar in 250 miljoner dollar i Fortnite-skaparna

Spelutvecklaren Epic Games meddelade igår att Sony köper en minoritetspost i företaget för 250 miljoner dollar vilket motsvarar lite över 2,3 miljarder svenska kronor. Sony kommer nu att äga 1,4 procent av Epic Games vilket värderar företaget till 17,86 miljarder dollar, motsvarande nästan 165,5 miljarder kronor. Sonys vd och ordförande Kenichiro Yoshida säger om den strategiska investeringen i Epic Games: "Epic’s powerful technology in areas such as graphics places them at the forefront of game engine development with Unreal Engine and other innovations. There’s no better example of this than the revolutionary entertainment experience, Fortnite. Through our investment, we will explore opportunities for further collaboration with Epic to delight and bring value to consumers and the industry at large, not only in games, but also across the rapidly evolving digital entertainment landscape." Det här innebär dock inte att Epic Games nuvarande och kommande speltitlar kommer att bli exklusiva för Sonys, det är något som Epic Games vd Tim Sweeney bekräftar för Venture Beat. Epic Games är antagligen mest kända för sitt populära spel Fortnite men har även utvecklat spelmotorn Unreal Engine och företaget driver även den egna spelbutiken Epic Games Store. Företaget är även en av de drivande krafterna bakom att skapa det så kallade "Metaverse", en initiativ som man på sikt hoppas ska kunna koppla ihop alla världens virtuella plattformar. Tumnagel
36.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skånetrafiken delar ut munskydd
Har 50.000 att dela med sig av

Från och med tisdag så kan resenärer i Skåne få munskydd på de kundcenters som finns. Anledningen är att regionen har gott om munskydd och därför delar man helt enkelt med sig av dem till resenärer som måste åka kollektivt. Tumnagel
47.2°
+
Roger Åberg
0

Nu kan alla prova Apples nya mjukvaror
iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS

Direkt efter WWDC fick utvecklare chansen att prova de senaste versionerna av Apples mjukvaror och igår kom en första uppdatering till dem. Nu kan alla prova vilket är roligt. Som vanligt så handlar det om beta-mjukvara och bör inte köras på hårdvara du inte kan vara utan. Jag kör de flesta redan och det enda jag har hittat på iOS är egentligen att Pokemon GO inte fungerar och att Safari på macOS 11 är rejält buggig. Har ni hittat några jobbiga buggar? Tumnagel
38.0°
+
Roger Åberg
0

Bekräftat: kommande Macar får Thunderbolt
Skönt

Thunderbolt är en teknik som är starkt kopplat till Intels hårdvara, så när Apple berättade att man skulle börja köra på sina egna chip blev många oroliga över framtiden för Thunderbolt i Macar. Många gick till och med ut och sa att det blir omöjligt för Apple att leverera Macar med Thunderbolt om de inte har Intels processorer. Nu har Apple bekräftat för The Verge att framtida Macar kommer att ha porten och tekniken. – Over a decade ago, Apple partnered with Intel to design and develop Thunderbolt, and today our customers enjoy the speed and flexibility it brings to every Mac. We remain committed to the future of Thunderbolt and will support it in Macs with Apple silicon, säger en talesperson från Apple till The Verge. Precis som Apple säger så är tekniken utvecklad av Intel men i samarbete med Apple. Apple hade en gång i tiden till och med rättigheterna för varumärket Thunderbolt, men skrev över dessa till Intel. Tumnagel
42.0°
+
Roger Åberg
0

På besök på japansk fiskmarknad
Diverse läckerheter tas omhand

Här får vi följa med till en fiskmarknad i Okinawa, Japan och se när olika läckerheter tas om hand. Vi får se mussla, tonfisk och en del annat. Tumnagel
83kg
+
Roger Åberg

Stiligt dörrhandtag
För innerdörrar

Buster & Punch gör en hel del coola inredningssaker, bland annat en hög olika saker till innerdörrar. Nu har man släppt ett nytt dörrhandtag som kanske mer ska klassas som vridbar knopp eller något. Stilen är klassisk Buster & Punch och handtaget är skapat från ett solitt block av metall. Tre olika versioner finns, stål, mässing och svart. Prislappen ligger på 97 pund för den svarta och 126 pund för stål och mässing. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg

Grattis Ringo Starr!
Beatlen firade 80 år med stjärnspäckad konsert

Den gamle Beatles-trummisen fyllde 80 år igår och som brukligt firade han sin födelsedag med att jamma med några av sina kompisar i musikbranschen. Årets firande arrangerades online vilket även gav oss som inte var på plats möjlighet att följa det hela via YouTube. Ni kan kolla in Ringo Starrs födelsedagsfirande hör ovanför. Där framträder förutom Starr själv även artister som Sheryl Crow, Ben Harper, Dave Grohl, Sheila E och Beatles-kollegan Paul McCartney. Tumnagel
169kg
+
Wille Wilhelmsson

En flip med en cykelvagn
Inga barn skadades!

Här får vi se Danny MacAskill leka runt på cykel, men den här gången med en vagn bakpå. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg

En lite snyggare cykelhjälm
Håller du med?

Cykelhjälmar är sällan snygga, de är liksom sportiga men sällan snygga. Bern har en del snygga och så har vi ju Hövding som inte syns alls. Men snygga cykelhjälmar är sällsynta, dels för att de kräver sin stoppning och då hamnar rätt höjd på huvudet. De här från thousand försöker i alla fall vara snygga och modellen heritage finns i ett antal olika färger. Lyckas de? Tumnagel
48kg
+
Roger Åberg

Nu kan du dofta som rymden!
EAu de Space

Rätt många saker kan man beskriva hur de doftar, men vissa saker känns inte som att de doftar även om de så klart gör det. Som rymden, hur doftar oändligt med tomrum? Faktum är att rymden tydligen doftar och NASA tog fram en parfym för att göra astronauter redo för den doften. Ju mer man vet och så vidare. Nu har ett gäng lyckats få loss information om den där parfymen som NASA tog fram och skapat en parfym av det som de ska sälja. I skrivande stund har deras Kickstarter dragit in över tre miljoner kronor, så projektet lär bli av. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg

The Pharcyde - Drop
Fredagsklassikern

1995 släppte gruppen The Pharcyde låten Drop. Musikvideon till den är lite speciell eftersom gruppen rörde sig baklänges och sjöng låten baklänges när man spelade in. Sen när allt var klart spelade man även upp materialet baklänges vilket gör att allt går åt rätt håll, fast ändå inte. Ett lustigt resultat som regissören Spike Jonze ligger bakom. Bonusklipp nedan. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green

Nils Oscar återlanserar dubbel-IPAn Hop Yard
Med finslipat recept

Öltillverkaren Nils Oscar återlanserar nu klassikern Hop Yard som släpptes för första gången 2010. Det är en dubbel-IPA som förutom generösa mängder humle nu får ett finslipat recept och ny grafik på etiketten. Ska passa bra att dricka bara som den är eller till grillat kött eller lagrad hårdost. Finns att köpa nu. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

Nytt allt är en remix-klipp
Vad gör sociala medier med oss egentligen?

Kirby Ferguson har i många år snackat om att världen saknar originalitet och att allt bara går runt och runt hela tiden. I hans Everything is a Remix-klipp pratar han om allt från filmer, music och teknik som bara kopierar saker som redan finns om och om igen. Nu har han släppt ett nytt klipp och i det snackar han om hur sociala medier och Internet remixar våra personligheter. Han berättar även hur man ska undvika att hamna i den fällan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Nya regnkläder från Explorer Vodka
Hyllar den svenska sommaren

Imorgon släpps Medvind och det är en kollektion med regnkläder från sprittillverkaren Explorer som hyllar den svenska sommaren. Här finns en klassisk regnjacka, en vattentät bucket hat och en väska i slitstarkt regnjacketyg. Namnet Medvind är inspirerat av skeppet som finns på flaskans etikett - en etikett som för övrigt designades av Sigvard Bernadotte redan 1958. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Idrottare om viktiga händelser i deras liv
Trailer för Greatness Code

I den nya serien Greatness Code som är i sju delar får vi träffa idrottarna LeBron James, Tom Brady, Alex Morgan, Usain Bolt, Shaun White, Katie Ledecky och Kelly Slater som alla berättar om det som varit mest avgörande för deras karriärer. Serien har premiär den 10 juli. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Konstnären som designat Radioheads omslag
Det här är Stanley Donwood

Stanley Donwood, eller Dan Rickwood som han egentligen heter, har sedan 1994 varit den som skapat alla Radioheads albumomslag och affischer. I det här klippet pratar han lite om sina verk genom åren. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green