13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Samsung och SK Hynix slutar sälja chip till Huawei
På grund av sanktioner från USA

Samsung och SK Hynix slutar sälja chip till Huawei

De båda sydkoreanska företagen Samsung och SK Hynix har meddelat att de kommer att sluta sälja chip och annan hårdvara till Huawei 15 september, samma dag som USA:s senaste sanktioner mot Huawei träder i kraft.

De kommande sanktionerna från USA mot Huawei innebär att icke-amerikanska företag inte tillåts att sälja komponenter till Huawei om dessa är tillverkade med utrustning från USA, något som effektivt blockerar många av världens hårdvaruleverantörer från att sälja grejer till Huawei.

Huawei har den senaste tiden försökt att börja använda chip från den kinesiska leverantören SMIC i sina produkter men snart kanske inte heller det blir möjligt. USA har uppgett att man funderar på att sätta upp SMIC på den lista som förbjuder tillverkare att köpa utrustning från USA som krävs för att tillverka chip till mobiltelefoner, datorer och annat.

Även om SMIC skulle fortsätta leverera till Huawei så ser framtiden för framför allt Huaweis mobiltelefoner lite mörk ut. SMIC:s mobilchip ligger två generationer efter dem Huawei tidigare har köpt från taiwanesiska TSMC, något som innebär att SMIC antagligen inte ännu på ett tag har kapacitet att leverera chip till Huaweis nuvarande och kommande high end-telefoner.

Uppdaterat
Huawei säger i en kommentar till att Samsung och SK Hynix snart kommer att sluta leverera chip till företaget:

"Huawei har byggt ett omfattande system av leveranser, som inte är beroende av enskilda leverantörer. Vi har tekniska lösningar för fortsatta leveranser och kommer att arbeta tillsammans med våra leverantörer för att erbjuda bättre produkter och tjänster till konsumenter."

Mobil, Samsung, huawei, sanktioner, smic, SK Hynix Via engadget.com
43.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 9 sep 2020, 08:40
43.0°
0

Samsung och SK Hynix slutar sälja chip till Huawei

På grund av sanktioner från USA