38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Tink lanserar ID-koll
Mobilapp vill skydda mot ID-kapningar

Tink lanserar ID-koll

Som ni säkert alla vet så har så kallade ID-kapningar blivit ett allt större problem i Sverige och för att åtminstone försöka komma någorlunda till rätta med det så lanserar nu privatekonomi-appen Tink något som man kallar för ID-koll som ska ge ett visst skydd mot ID-kapningar.

Med hjälp av de dataleverantörer som Tink samarbetar kan de mer eller mindre omgående få reda på om det händer något "skumt" kopplat till ditt personnummer, till exempel att folkbokföringsadressen ändras. Skulle en sådan händelse ske så kan man välja att agera och kontakta berörd myndighet.

Tinks app finns gratis till iOS i App Store här och hittas till Android på Google Play här. Vill ni läsa mer om andra funktioner som Tink erbjuder så kolla in någon av de inlänkade artiklarna nedan.

Mobil, Appar, tink, id-koll, bedrägeri, id-kapningar

iOS Håll koll på ekonomin med Tink
App som håller koll på dina utgifter och din budget

Idag lanseras privatekonomi-appen Tink med vilken användare kan få koll på sina utgifter kategoriserat på bland annat inköpsställe, storlek och transaktionstyp. Genom att ansluta sina bankkonton och kreditkort i Tink-appen kan denna kontinuerligt hålla koll på din budget då den har stöd för att läsa in information från Sveriges 16 största banker och kreditkort. Det går endast att se betalningsinformation i appen och det finna inga möjligheter att utföra några bank-transaktioner med appen. Tink-appen är gratis och skulle du vilja testa så hoppa vidare på länken nedan och skapa ett konto gratis. Vill ni bara se hur den fungerar så kolla in filmen ovan. Tumnagel
60.4°
0

Android Tink håller koll på din ekonomi
Populär budget-app finns nu till Android

I höstas släpptes den svenskutvecklade appen Tink till iOS och nu kommer den populära budgetappen även till Android-plattformen. Tink har stöd för att läsa in information från Sveriges 16 största banker och kreditkort och kan baserat på detta kategorisera dina utgifter och inkomster. Det går endast att se betalningsinformation i appen så man behöver inte oroa sig för att någon ska kunna komma åt dina pengar via appen. Tink hittas gratis i Google Play på länken nedan. Vill du testa Tink för iOS så hoppa vidare på den inlänkade artikeln längst ner här. Tumnagel
50.8°
0
58.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 19 maj 2015, 13:15
Tink lanserar ID-koll Mobilapp vill skydda mot ID-kapningar
58.9°
0