2 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Vi klämmer lite på OnePlus 3 Nytt på kontoret
Vi klämmer lite på OnePlus 3
Foto: André Stray

Vad är det här?
OnePlus verkar jobba med snabba puckar. 3 visades upp igår kväll och nu har telefonen anlänt till kontoret med lite flådiga tillbehör som snabbladdare till bilen samt fem skal som gör telefonen lite mer greppvänlig. För er som inte är insatta är OnePlus en uppstickare, om man fortfarande får kalla företaget för det, på mobilmarknaden som för två år sedan rörde runt i mobilgrytan med releasen av One som levererade topprestanda till ett riktigt lågt pris. Förra året fortsatte OnePlus trenden och släppte 2 och nu är gänget aktuella igen med 3.

Precis som de tidigare toppmodellerna från företaget är 3 utrustad med topphårdvara. Det vill säga Snapdragon 820, Adreno 530, 6GB LPDDR4-ram och 64GB lagring. Utöver det har OnePlus klämt in en kamera på baksidan med upplösningen 16 megapixel och frontkameran tar bilder med 8 megapixels upplösning. Batteriet ligger på 3000mAh och kan laddas från 0 till 60 procent på 30 minuter med den nya Dash-laddaren.

Andra företag pressar in den här hårdvaran i telefoner och sätter prislappar som sträcker sig till 8 000 svenska riksdaler. OnePlus går en annan väg och pressar priserna rejält och 3 kostar för tillfället 3 695 kronor, vilket gör att man får en hel del prestanda per krona jämfört med andra topptelefoner på marknaden.

Vad är vårt första intryck?
Till skillnad från tidigare modeller känns 3 aningen identitetslös. One och 2 stack ut med sin utbytbara baksida men 3 har ett unibody-skal av aluminium som känns aningen sterilt i handen jämfört med föregångarna. Med det sagt har telefonen ändå rätt trevlig form och ligger riktigt bra i handen. Aluminiumhöljet gör telefonen rätt hal, vilket förstärks av storleken, men som tur är finns det ett gäng skal till telefonen som gör luren mer greppvänlig. För tillfället kör vi Kevlar-skalet som ökar greppvänligheten avsevärt. Utöver att telefonen håller sig i handen med skalet så fixar skalet även problemet med den utstickande kameran, som för övrigt sticker ut drygt 1,5 mm på telefonens baksida.

Att Snapdragon 820 är en riktigt kraftfull systemkrets är någonting vi känt till sedan urminnes tider, i alla fall sen i våras, och i 3 presterar kretsen lika bra som i andra enheter. Telefonen känns riktigt rapp och du kan hoppa mellan olika appar riktigt snabbt. Något som jag gillar är att fingeravtrycksläsaren har fått en rejäl uppgradering. Den har blivit betydligt mycket snabbare och har hittills registrerat alla tryckningar som gjorts på den, till skillnad från fingeravtrycksläsaren på 2 som lever sitt eget liv.

Vad ser vi mest fram mot att testa?
För tillfället är min favorittelefon på marknaden HTC 10 som levererar en riktigt stabil mobilupplevelse då den är extremt välbyggd och riktigt snabb. Någonting jag är nyfiken på är om OnePlus 3 kan putta ner 10 från tronen. Sedan ska det bli intressant att se hur telefonens kamera presterar.

Om ni har några frågor om luren så är det bara att skriva ner dem i kommentarerna.

Mobil, OnePlus, oneplus 3, nytt på kontoret
Uppdaterad OnePlus visar upp 3 Går att beställa nu! OnePlus har hållit låda och har visat upp nya toppluren 3 och tack vare samtliga läckor som skett så var det egentligen inte så många nyheter, men det är i alla fall trevligt att få allt bekräftat. Hur som helst. OnePlus 3 är utrustad med en 5,5 tum stor AMOLED-display med 1080p-upplösning, kör den kraftfulla systemkretsen Snapdragon 820 med 6GB ram och 64GB lagring samt ett batteri på 3 000mAh. Kameran på baksidan har upplösningen 16 megapixel och frontkameran har en sensor med 8 megapixel. Telefonen är utrustad med snabbladdningsmetoden Dash Charge som gör att 3 får en dags användning (upp till 60 procent) efter endast 30 minuters laddning. Höljet är utav metall, vilket borde ge telefonen rätt trevlig stabilitet. Jag önskar dock att OnePlus fortsatte köra med sina utbytbara baksidor, men man kan inte få allt här i världen. Till skillnad från tidigare OnePlus-lurar, förutom X, kommer 3 finnas tillgänglig i två färger: grå och guld. Vill du ha en OnePlus 3 kan du hoppa över till OnePlus hemsida, länk här nere till vänster, och lägga en beställning senare idag. Priset ligger på 399 dollar. En klar fördel jämfört med tidigare år är att du inte behöver stå i någon invite-kö för att lägga vantarna på en 3. Orkar du inte vänta på att OnePlus-butiken ska uppdateras så kan du köpa OnePlus 3 via företagets Loop-app. Där hittar du även mer information om telefonens funktioner. Bonusvideo nedan med en kort dokumentär om OnePlus 2-releasen. Samt ett stycke recension av luren från MKBHD. Uppdatering: Nu kan telefonen beställas från hemsidan och priset ligger på 3 695 kronor. Tumnagel
44.9°
0
45.3° 0 André Stray André Stray
ons. 15 jun 2016, 14:40
Vi klämmer lite på OnePlus 3 Nytt på kontoret
45.3°
0