m

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge
Nu får ni svar!

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge
Mobil / Samsung

Vi har haft Samsung Galaxy S6 och S6 Edge inne på redaktionen i lite mer än en vecka och nu känner vi oss relativt redo att svara på era frågor. Men först en kort sammanfattning om vad jag tycker om telefonerna.

Kort sagt är Samsung Galaxy S6 och S6 Edge de första telefonerna från Samsung som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa. Tidigare har företaget släppt riktigt bra telefoner, men de har varit allt för plastiga för min smak. Lägger man ut runt 6-7 tusen på en telefon så vill jag ha lite premiumkänsla med på köpet. Och med nya Galaxy-lurarna så får man äntligen den känslan.

Designen kommer dock med ett par kompromisser. För att få den solida och enhetliga designen är det inte längre möjligt att på ett enkelt sätt byta batteri i telefonen. IP-klassningen som förra telefonen hade har också försvunnit och läsare för sd-kort likaså. För att kompensera avsaknaden av kortläsare har Samsung bumpat upp det lägsta lagringsutrymmet till 32GB.

Oledpanelen ger fortfarande telefonerna en riktig edge (höhö) på marknaden. Skärmen har hög kontrast och riktigt bra färgåtergivning. Samsung har en tendens att överdriva färgerna, men det går att ändra displayläget från Anpassande bildskärm till Grundläggande vilket ger en mer naturlig färgmättnad. Upplösningen på 2 560 x 1 440 gör också att bilder och videor ser riktigt bra ut. Även när du håller telefonen vidrigt nära ansiktet.

S6 Edge känns dock för mycket som en dyr gimmick-telefon. Och vill du ha den värsta versionen av telefonen med 128GB lagring så får du lägga ut upp mot 10 500 kronor när telefonerna släpps. Bortsett från att kanten på Edge ser riktigt häftig ut så finns det inga praktiska fördelar att lägga ut 1 500 spänn extra för Edgemodellen.

Som sagt. Jag har inte precis älskat Samsungs tidigare topptelefoner, men Galaxy S6 och S6 Edge är faktiskt riktigt intressanta och jag kan för första gången i mitt liv säga att jag faktiskt är sugen på en Samsunglur. Hatten av!

Klicka på Läs mer här nere för att komma till frågorna.

Tobias Svelander:
Går det avinstallera alla appar?
Exotisk:
Går det att avinstallera bloatware?
Samsung har ju tidigare varit rätt duktiga på att fylla sina mobiltelefoner och surfplattor med ett gäng appar som aldrig kommer att öppnas, men inte kan tas bort från telefonen. Samsung gjorde ett uttalande för någon vecka sedan där företaget sa att samtliga appar som kommer förinstallerade på telefonen kommer att kunna tas bort. Detta visade sig vara ett uttalande fullt av halvsanningar. Vissa appar går att ta bort och andra går att avaktivera, men de kommer fortfarande ligga kvar på telefonen. Appar som musikspelaren och Samsungs egna webbläsare går inte att ta bort eller inaktivera.

Thommie Karlsson:
Känns Edge värd på något sätt, eller är det bara en gimmick?
Hampus Sandström:
Jag har beställt en S6 Edge och skulle vilja veta hur mycket av bilden som "böjs" om man tittar på video eller bilder i fullskärm.
Hur stor del av bilden böjs och hur mycket böjs den? Stör man sig på det?

Teimor:
Kommer man åt "Edge"-delen av Edge av misstag? I så fall - hur ofta och vad kan man störa sig på?
Vad medför Edge för nytta i verkligheten?

Alex:
Hade varit intressant och veta hur man upplever skärmen när man tittar på video klipp eller film! är det störande med de böjda sidorna?
r0xp0x:
Vilken av dem är mest behaglig att hålla i? Blir det att man trycker väldigt mycket på skärmens sidor på Edge, både när man håller den i en hand och med två händer?
Blerim Keljmendi:
Är Galaxy edge bekväm i handen
är den värd 1500 mer än originalet ?
lite pros and cons please ;D

Kevin:
Hur känns edgen att hålla i?
Baxxos:
När man använder den, borde inte insidan av handflatan vidröra skärmen på Edge, vilket gör att skärmen inte riktigt vet vad du vill när du pekar på den med fingret?

Kanten på Edge åker ner över vardera sida på telefonen, vilket ser väldigt häftigt ut och gör att vanliga, platta S6 ser rätt tråkig ut i jämförelse. Med den böjda displayen kan du göra rätt få saker egentligen. Sveper du in fingret från skärmkanten får du upp dina utvalda favoritkontakter. Och om någon av dessa personer ringer dig eller skickar sms så kommer skärmkanten att lysa upp i den färgen som du valt till den personen. Utöver det kan du snabbt svepa fram och tillbaka på skärmkanten för att få upp en klocka med aviseringar, rss-flöde eller väder.

Kort sagt: Det ser häftigt ut, men det är en gimmickgrej. En dyr sådan också då du får lägga ut drygt 1 500 spänn extra för att få böjda kanter. Till vardags kommer inte Edge-funktionerna till användning över huvud taget och tittar man på en video så märker man knappt att displayen är böjd. Jag har mest stött på irritationsmoment då jag har hållit i telefonen och försökt svepa med tummen utan någon framgång då jag redan rör displayen med handloven, vilket fortfarande är ett problem efter en veckas användning.

Den böjda skärmen är helt enkelt inte värd pengarna.

Stakker:
Hur är batteritiden? 3h skärmtid eller vad kan man förvänta sig? :-P

Batteritiden är över förväntan. De första dagarna så hade jag väldigt stora problem, jag var tvungen att sätta telefonen i laddaren så fort jag kom hem, men med tiden räckte batteriet längre. I skrivande stund har jag använt telefonen normalt, lyssnat på musik, surfat och spelat lite spel, och jag har fortfarande 60 procent batteri kvar. Samsung har skeppat med en rätt smart batterisparfunktion som anpassar sig efter hur du använder telefonen, vilket lär betyda att den klenare av de två processorerna används mer frekvent efter ett tag.

En fördel med telefonerna är att den medföljande laddaren kan ladda lurarna rätt snabbt. 10 minuters laddning ska ge upp till 4 timmars extra användande och kan laddas fullt på drygt en timme.

För att ge ett klart svar på frågan så är batteritiden bra. Inte Sony Xperia Z3 Compact-bra, men bra.

robin forslund:
Är äntligen Touchwiz laggfritt?
Eos95:
hur flyter oset? vad finns det för inställningsmöjligheter för edge grejen? går det ex koppla tasker eller personifiera på ett bra sätt?
Gränssnittet flyter på riktigt bra. Appar startar riktigt snabbt och jag känner inte att jag lider av någon drop i frameraten, så att säga.
Inställningsmöjligheterna för Edge-kanten är för tillfället rätt få och låsta. Det enda du kan göra är att få tillgång till dina favoritkontakter och sveper du fingret från sida till sida på kanten så kan du få upp rss-flöde, aviseringar som missade samtal, sms och mail samt lite annan information som väder och aktier. Det går inte att personifiera Edge-kanten på något vis. Men när telefonen släpps så kommer det med stor sannolik vara ett gäng snälla utvecklare på Androidforumet XDA Developers komma med rätt trevliga lösningar. Så med tiden lär det komma fler möjligheter med Edge. Men för tillfället är det en rätt tråkig kant.

Wehooo:
Hur bra funkar fingeravtrycksläsaren? Vad mer kan man använda den till än att låsa upp luren?
Samsung Pay (suck..), funkar det här?

Tjosansa:
Klarar fingeravtrycksläsaren läsa avtrycket från olika vinklar nu?

Fingeravtrycksläsaren fungerar riktigt bra. Betydligt bättre än vad den på föregångaren gjorde. Jag kan logga in med det finger jag registrerat oavsett vinkel. Det finns ett par användningsområden utöver att låsa upp telefonen. Det går att använda fingeravtrycksläsaren för att köpa appar i Samsungs appbutik och använda fingret för att ta betala via Paypal. Men det är allt.

Vemvetvad:
Jag var på Samsung store och kände på den vita S6 edge. Kan ni helt ärligt säga att S6 edge INTE känns plastig och att glaset och metallramen känns som fejk material? Jag misstänker att anledningen till att den känns plastig och som fejkmaterial i min värld var pga den lätta vikten, och den vita färgen såg verkligen plastig ut. Jag ser att ni fått den i svart. Den kanske inte upplevs lika plastig, berätta gärna. Jag ville ha denna fram tills jag fick känna på den. Nu tvekar jag.
Fransucken:
Är det samma plastiga känsla som på alla andra, eller har Samsung för en gångs skull lagt ner lite mer pengar på materialval än vad Herr Nagelsvamp lägger på Scholl nagelsvampbehandling?
Arvid:
Känns det som premium mobiler? Då tänker jag på specifikt på byggkvalitén.

Personligen tycker jag inte att varken S6 eller S6 Edge känns plastiga. Telefonerna har fått en behandling som ger aluminiumkanterna en matt yta, vilket gör att de känns snäppet "plastigare" än till exempel HTC One M9. Men Galaxy S6 och S6 Edge är de mest solida topptelefonerna som Samsung gjort på flera år. S6 och S6 Edge känns verkligen som premiumtelefoner.

Magwal:
Om man tycker på sido- knappen, får man upp alternativet att starta om telefonen? (alla telefoner som har denna möjlighet bör skrotas, systemet bör vara så säkert att omstart inte skall vara nödvändigt. Har en S4 och måste starta om par gg I veckan. gör om gör rätt).

Båda telefonerna har en omstartknapp som dyker upp när man håller in powerknappen. Jag kan hålla med om att enheter ska vara så pass stabila att man aldrig behöver starta om dem, men det är lite utav en utopi och kommer troligtvis aldrig att hända.

Rickard:
Lite kul att alla klagade på det lilla batteriet men hitintills har jag bara sett en person som frågat er om det. Jag skulle vilja veta hur exakt GPSen är :)

Båda lurarna kör A-GPS, GLONASS och Beidou och jag efter att ha aktiverat samtliga lokaliseringsmetoder på telefonen, alltså GPS, wi-fi och mobilnät, så placerar Google Maps mig på rätt ställe. Jag är dock ingen GPS-expert, men om du behöver ha en så precis GPS som möjligt så kanske det är värt att lägga någon tusenlapp på en sådan i stället för att slaviskt gå efter GPS:en på telefonen.

REBECCA AIKIO:
S6 edge vs iphone 6 kamera! slutartid, hur bra den tar foto i mörkare situationer osv

Jag är ingen kameraexpert, men jag kan i alla fall säga att jag gillar kameran på Samsung Galaxy S6 mer än den som sitter på HTC One M9, då S6-kameran presterar betydligt bättre i mörkare ljusförhållanden. När det kommer till jämförande av kameran på Galaxy S6 och Iphone 6 så har The Verge gjort ett rätt trevligt kameratest som ni hittar här: The Verge jämför Iphone 6 och Galaxy S6.

Samsunglurarna har ett Pro-läge som ger dig möjligheten att ändra ISO, vitbalans och manuellt fokus. Det är allt. Sedan kan du ladda ner fler fotofunktioner som Sports Shot som ger dig möjlighet att fota med snabbare slutartid. Slutartiden är dock förinställd.

Rasmushed:
Vad ska man ha den till?

Jag antar att du menar Edge-tjofräsen. I så fall är svaret: inte så mycket.

I_Want_To_Believe:
Överhettas den lätt?

När vi körde benchmarktest på telefonerna så blev de varma båda två. Inte så varma att de inte gick att hålla i, men ändå märkbart varmare. Värmen är inget problem vid vardagsanvändning, men spelar du grafiktunga spel så kommer telefonen givetvis bli varmare.

Anders Iglum:
Hur är Fodralen? Ser ut som ni har ett flipcover eller liknade på s6an på ena bilden.

Vi har fått testa ett gäng olika fodral. Vanliga bumpers, flipcover och ett flipcover med fönster. Vanligtvis gillar jag inte att använda skal eller fodral av något slag då telefonerna då har en tendens att bli rätt mycket fetare, men med de skal vi har fått testa så blir telefonerna inte allt för stora med skal. Det är endast en millimeter åt varje håll som läggs på och då skyddas hela telefonen från fall och skrap.

För övrigt så har Samsung börjat samarbeta med rätt många olika företag för att ta fram flipcovers till telefonerna. Typ Burton, Swarovski och Montblanc.

Jacob Engert:
Vilken av telefonerna hade ni själva valt, om ni var tvungna att välja?

Om jag var tvungen att välja någon av telefonerna så skulle jag valt den platta versionen, då jag mest har stört mig på Edge-kanterna.

Sebastian Stegrin:
Hur höga fall tål dom innan skärmen dör? ??

Vi har inte testat, men för några dagar sen la vi upp en video på sajten som visar att telefonerna tål en hel del stryk. Länk till artikeln hittar ni här: Samsung Galaxy S6 Edge stresstestas ännu mer.

din_skurk
Kan man ringa med den?

Jajjemen. Och bra låter det.

Läs mer
41.0°
0

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Nu får ni svar!

Apples klassiska kub har öppnat igen
Större och vackrare

Apples kub på Fifth Avenue I New York var en av de första affärerna som var värd att åka till bara för att kolla in själva affären. Det var också en av Apples första riktigt spektakulära byggen, och är väl kanske fortfarande det coolaste. Inte bara var det ett coolt bygge när man öppnade utan man hade även gratis wifi (coolt då...) och öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. Nu har man haft stängt ett bra tag för renovering, men i morgon öppnar man igen för allmänheten. Man har tydligen fått till dubbelt så mycket yta, man får in mer naturligt ljus och så har man bytt ut glastrappan till den väldigt läckra metalltrappan. Första versionen av affären öppnades 2006 och så byggde man om själva glaskuben 2011 då man minskade antalet glaspartier. 900 personer kommer att jobba i den nya kuben. Tumnagel
37.2°
+
Roger Åberg
0

iPadOS och iOS 13.1 kommer redan 24 september
En vecka tidigare!

I dag släpptes som bekant iOS 13 men iOS 13.1 är redan på gång. Något som inte släpptes i dag var iPadOS men det verkar som att Apple känner sig nöjda, för man har flyttat fram releasen av både iPadOS och iOS 13.1 från 30 till 24 september. En vecka alltså. Om tvOS också kommer att komma tidigare är ännu lite oklart. Tumnagel
39.3°
+
Roger Åberg
0

Satanisten i förorten
Historien om Pazuzu Algarad

I Vice dokumentärfilm The Devil You Know gräver man i historien kring Pazuzu Algarad - en satandyrkare från Clemmons, North Carolina vars riktiga namn var John Alexander Lawson. Han manipulerade folk omkring sig och misstänktes vara kannibal. Det här är första delen av fem, se de resterande på länken nedan. Tumnagel
36.2°
+
Bobby Green
0

Nya Corvette i lacken Zeus Bronze
Annorlunda

Här får vi se nya Corvette C8 lackad i Zeus Bronze. En kanske något oväntad färg på den här typen av bil, men ibland är det ju lite kul att inte bara följa mönstret med illgul eller blodröd lack bara för att det handlar om en sportbil. Så, vad tycker ni om bilen? Ser den bättre ut nu när man börjar se lite klipp på när den rör på sig? Bonusklipp nedan. Tumnagel
36.8°
+
Bobby Green
0

HP presenterar HP Elite Dragonfly
2-i-1-dator med över ett dygns batteritid

Under gårdagen arrangerade HP ett hårdvaruevent där man bland annat visade upp den rätt så kompetenta bildskärmen HP S430c Curved Ultrawide, en bildskärm som vi skrev om lite tidigare idag, samt laptopen HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly är en 2-i-1-dator som går att använda både som traditionell laptop och en tablet med den tillhörande stylusen. Enligt HP ska detta vara den första 2-i-1-datorn avsedd för företagsmarknaden som väger under ett kilo och har en batteritid på över 24 timmar. Elite Dragonfly väger 998 gram och har en batteritid på 24,5 timmar enligt HP. Datorn har en 13 tum stor skärm som kör upplösningnen 1920x1080 eller 3840x2160 pixlar och den går att få med Intels 8:e generation Core i3, Core i5 eller Core i7. Vidare kan den levereras med upp till 16GB RAM samt 128GB, 256GB eller 512GB lagringsminne. Den är även försedd med stöd för den senaste wifi-standarden wi-fi 6 och har en webbkamera som kan filma i upplösningen 720p. HP Elite Dragonfly kommer med Windows 10 Pro förinstallerat och priserna kommer att starta på cirka 15.000 kronor när den släpps här i Sverige i november. Här nedan kan ni kolla in Windows Centrals första intryck av HP Elite Dragonfly. Tumnagel
39.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

HP presenterar jätteskärmen S430c Curved Ultrawide
Kan visa grejer från två datorer samtidigt

Igår presenterade HP lite ny hårdvara och då visade man bland annat upp den jättestora bildskärmen HP S430c Curved Ultrawide. Den 43,3 tum stora skärmen har en bildskärmsyta som motsvarar två stycken 24 tum stora bildskärmar. Upplösningen ligger på 3840x1200 pixlar med en uppdateringsfrekvens på 60hz. En rätt schysst grej med skärmen är att man kan koppla in två olika bildkällor till skärmen och hantera båda dessa via externt tangentbord och mus tack vare HP:s mjukvara HP DeviceBridge. Det ska även gå att dra och släppa filer mellan de båda datorerna/tableterna/mobilernas skrivbord vilket låter väldigt smidigt. HP S430c Curved Ultrawide har två USB-C-portar, fyra USB-A-portar, HDMI, DisplayPort samt 3,5mm-utgång för hörlurar. Den går att köra på Windows, macOS, Linux och Android. Den släpps här i Sverige i november och kommer då att kosta 9999 kronor. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Glickenhaus visar bilder på sin nya racerbil
Kommer att tävla i World Endurance Championship Hypercar

Scuderia Cameron Glickenhaus ska vara med och tävla i den nya racingklassen World Endurance Championship Hypercar och man kommer att göra det med följande fordon som man nu visar bilder på. Vad skapelsen heter får vi inte reda på just nu och det enda vi vet är att den kommer att ha en dubbelturbomatad V6:a på 650 hästar under skalet. Den skickar kraften till bakhjulen medan ett KERS-system på ytterligare 150 hästar ser till att driva framhjulen vid behov. Den nya serien ska dra igång i samband med FIA WEC nästa år och andra som kommer att delta är bland annat Toyota, Aston Martin och ByKolles Racing. Tumnagel
37.8°
+
Bobby Green
0

Klockan 19.00 i dag släpps iOS 13 och watchOS 6!
Två superdupertrevliga uppdateringar

iOS 11 var ju en katastrof på många sätt så förra årets iOS 12 fick bli mer av en fix än en orgie i nya funktioner. Men i år är det dags för lite nya härliga funktioner i iOS 13 som släpps i dag klockan 19.00. Samtidigt släpper man watchOS 6 som också bjuder på lite nya godsaker. tvOS och iPadOS kommer först 30 september och macOS Catalina kommer i oktober. För det första, iOS 13 må vara väldigt härligt, men sjukt stabilt är det inte. 13.0 som jag kör i min iPhone 11 Pro Max har sina buggar och det var inte länge sedan som 13.1, som detta ska vara fixat till, inte heller var så stabilt. Så om du inte har bråttom, ta det lite chill och vänta någon dag innan du uppdaterar. Mina favoritfunktioner i iOS 13 är mörkt läge, de nya möjligheterna till redigering av både bilder och video, att man kan dela namn och bild till kontakter, allmänt att man fixat massor med grafiska saker, att CarPlay är härligare och att det är snabbare. Apple Arcade är kanske inte en iOS 13-funktion, men jag gillar det, och så hoppas jag att Sign in with Apple kommer att sprida sig. I watchOS är de nya urtavlorna fantastiska, det är härligt med inbyggd AppStore, ombyggda hälsoappen är sweeet och oljudsfunktionen är najs. Sen hoppas jag på massor av nya appar men det får vi se hur det blir med det. Här ovanför finns en härlig genomgång av nyheterna i iOS och här under en genomgång av watchOS. Vilken är er favoritfunktion? Tumnagel
38.8°
+
Roger Åberg
0

JerryRigEverything stresstestar Samsung Galaxy A80
Håller den vridbara kameran?

JerryRigEverything har släppt en ny video och den här gången är det Samsungs midrange-lur Galaxy A80 som får genomgå Zachs högst vetenskapliga stresstest. För att sammanfatta så böjs enheten en skvätt i böjtestet, men utöver det överlever telefonen samtliga stresstester. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Hyundai tar också fram airbag mellan framstolarna
Man kan aldrig ha för många krockkuddar

Redan 2011 visade vi en ny typ av airbag från GM som löstes ut mellan framstolarna. Nu håller Hyundai Motor Group på att utveckla samma sak till sina bilar. Kudden fälls ut mellan stolarna så att personerna som sitter i framsätet inte ska stöta ihop med varandra vid en krock. Sitter det ingen i passagerarsätet så fungerar den som ett extra skydd vid exempelvis sidokollisioner. Kudden sitter inbyggd i stolens sida. Den nya kudden kommer att finnas i kommande bilar från Hyundai, Kia och Genesis men vilka och när vet vi inte för tillfället. Tumnagel
39.0°
+
Bobby Green
0

Gamespot tycker till om The Legend of Zelda: Link's Awakening
Det gör även IGN

The Legend of Zelda: Linkx27s Awakening släpps i morgon, men om du är lite tvek om du ska plocka upp det nya Zelda-liret eller ej så kan ni kika på videorecensionerna ovan och under. Ovan har ni Gamespots åsikter om spelet och nedan får ni reda på vad IGN har att säga om spelet. För att sammanfatta så har utvecklarna gjort ett riktigt kalasjobb med att blåsa nytt liv i det gamla Game Boy-spelet med modern grafik och nymodigheter som bättre kontroller. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

Nu har inspelningen av Wheel of Time börjat
Tv-serien som Amazon hoppas kan bli en ny Game of Thrones

I måndags var det tolv år sedan författaren Robert Jordan (James Oliver Rigney Jr.) dog och då drog man även igång filmatiseringen av hans böcker i Wheel of Time-serien. I tv-serien kommer vi att få se Rosamund Pike spela rollen som magikern Moraine och hon är ute på en quest för att hitta "Dragon Reborn", vilket antagligen är en ung man eller kvinna som jag antar att hon förr eller senare kommer att stöta på. Det är oklart när Amazon kommer att börja sända Wheel of Time, en serie som man verkar hoppas kan dra till sig liknande tittarskaror som HBO:s fantasyepos Game of Thrones gjorde under åtta säsonger. Det finns 14 stycken böcker i Wheel of Time-serien så det är antagligen inte helt omöjligt att det hela kan bli en långkörare på Amazon om tv-serien visar sig blir populär. #ThankYouRobertJordan pic.twitter.com/B5MF5LO5aU— The Wheel of Time on Prime (@WoTonPrime) September 16, 2019 Tumnagel
48.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Universal Games avbryter samarbete med Starbreeze
Framtiden oklar för Payday: Crime War

I februari blev det känt att Universal Games och Starbreeze inlett samarbete kring distributionen av mobilspelet Payday: Crime War. Starbreeze, som fortfarande genomgår rekonstruktion, fick då 1,5 miljoner dollar i förskottsbetalning och det hela såg rätt ljust ut för det olycksdrabbade spelbolaget. Nu verkar det dock som att Universal Games har fått kalla fötter och verkar vilja dra sig ur samarbetet. I ett uttalande skriver Starbreeze detta: ”Starbreeze har informerats att samarbetet kommer avslutas och som en konsekvens av detta kommer samtal initieras om avslutet på samarbetet gällande förlagskontraktet för ’Payday: Crime War’ som tecknades i februari 2019" Hur framtiden ser ut för Payday: Crime War är för tillfället oklart, men Starbreeze verkar vilja hitta någon ny distributionspartner för spelet. Tumnagel
36.4°
+
André Stray
0

Huawei presenterar Mate 30 Pro
Oklart om den dyker upp här

Idag presenterade Huawei sin senaste flaggskeppsmodell Mate 30 Pro, en telefon som kommer att bli företagets första premiummodell som inte kommer att få tillgång till Google Play och andra av Googles appar till Android. Anledningen till det är att USA har förbjudit amerikanska företag att göra affärer med Huawei då USA anser att det kan skada landets säkerhet. Huawei Mate 30 Pro har en kurvad skärm på 6,53 tum med HD+-upplösning och den rullar på SoC:n Kirin 990 5G som Huawei presenterade på IFA-mässan i Berlin nyligen. På baksidan finns en kamerasuppsättning med en 40 megapixels standardkamera, en vidvinkellins på 40 megapixlar, en 8-megapixels telefoto-lins samt en djupsensor. Som synes in den inbäddad tweeten nedan har man ersatt fysiska knappar med touchkontroller på båda telefonens sidor, något man verkar ha gjort då det inte finns plats för fysiska knappar tack vare Mate 30 Pros:s "vattenfallsskärm". Huawei har inte nämnt vad Mate 30 Pro kommer att kosta, när den kommer att lanseras och på vilka marknader den kommer att lanseras. Då telefonen inte kommer att ha tillgång till Google Play så kan den antagligen bli rätt svårsåld åtminstone i västerländska marknader. Så det återstår med andra ord att se om vi överhuvudtaget kommer att få se telefonen här i Sverige. Tumnagel
35.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Victor Leijonhufvud guidar oss genom Rain of Reflections
Första delen släpps 20 september

För fem år sedan slog speljournalisten Victor Leijonhufvud upp portarna för sin alldeles egna spelstudio Lionbite Games i Stockholm och rekrytering av diverse likasinnade spelutvecklare drog igång. Året efter presenterades spelstudions första spel Rain of Reflections och om bara några dagar kommer vi äntligen få lägga vantarna på spelet. För att bygga upp lite hype kring spelet och för att visa vad man kommer göra i spelet har gänget har släppt ett par nya videor som visar just detta. Del 1 av genomgången kan ni skåda ovan och del 2 hittar ni nedan. Rain of Reflections: Chapter 1 kommer släppas 20 september till PC. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Pocket Casts ger betalande kunder livstids prenumeration
Pudlar med nyreleasen

Pocket Casts meddelade nyligen att de kommer göra om appen en aning. Mer specifikt är den tidigare betalappen nu gratis att ladda ner och använda och gänget erbjuder även en prenumerationstjänst för användare som vill ha tillgång till flera funktioner. Appen har tidigare kostat runt en hundring att ladda ner och folk som tidigare betalat för webb-versionen appen var inte precis helnöjda med gratisändringen, även om Pocket Casts-gänget erbjöd dessa användare tre års premiumprenumeration utan extra kostnad. Utvecklarna har nu pudlat en aning och ändrat erbjudandet till livstids prenumeration på Pocket Casts Plus. I ett blogginlägg skriver gänget detta: We made some pretty big changes this week, and we’ve heard your feedback loud and clear. Although we intended to demonstrate our appreciation to our most loyal users, we know many of you feel we missed the mark. With that in mind, today we’ve decided to provide any user who previously purchased our Web version with lifetime access to Pocket Casts Plus. Har du alltså betalat för att använda webbversionen eller desktopversionen av Pocket Casts kommer ditt konto automatiskt skifta över till Pocket Casts Plus utan extra kostnad. Folk som pröjsat för mobilversionen får inte någon specialbehandling utan är tvungna att pröjsa för Pocket Casts Plus. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Tele2 släpper esim-kort till Galaxy Watch
Mer prylar får stöd för framtidens SIM-kort

Tele2 ser i det tysta ut att ha släppt stöd för esim-kort på Samsungs smarta klocka Galaxy Watch efter att tidigare bara ha erbjudit detta till iPhone. Med ett esim-kort i Galaxy Watch går denna att koppla upp på nätet och klockans appar går att använda utan att vara kopplad till en tillhörande mobiltelefon. Något som kanske kan vara smidigt om man bara ska ut och springa några kilometer eller ska in på ställen där mobiltelefoner inte är tillåtna. Tele2 har abonnemang som kostar från 199 kronor i månaden och esim-kortet till Galaxy Watch verkar gå att använda med samtliga deras abonnemang. Tele2 har tidigare uppget att man planerat att lansera stöd för esim-kort till smartklockor under 2019 så det är väl inte helt omöjligt att detta snart även kommer till Apple Watch med Tele2 antar jag. Tumnagel
38.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Följ med på en flygtur från Lund C till ESS
Längs nya spårvägen

Jag har verkligen noll koll på Lund men kanske just därför var det lite roligt att komma på besök i staden. Här får vi följa med på en flygtur längs den nya spårvägen som går från Lund C till nya ESS som håller på och byggs. Turen är filmad med drönare av Andreas Nilsson. Tumnagel
41.9°
+
Roger Åberg
0

Så här gör du din egen havremjölk
Är du på mjölk- eller oatly-laget?

Oatly och Arla håller på och tjafsar om det där med mjölk och havredryck är dumt eller inte. I det här klippet rantar Johan om just detta men visar också hur galet enkelt det är att göra sin egen havredryck. Vilken sida är du på i den här debatten? Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg

J.J. Abrams släpper serietidning om spindelmannen
Tillsammans med sin son

Regissören J.J. Abrams har tillsammans med sin son Henry skrivit en egen serietidning om Spindelmannen. I den ska vi få se Peter Parker på ett sätt som vi aldrig har sett honom förut. Illustrerat har Sara Pichelli gjort. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Säsongswhisky med portvinsfinish
Nytt från Mackmyra

Tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado har Mackmyra tagit fram en whisky som slutlagrats på ekfat mättade med portvin. Man kallar den för Vintersol och det här ska vara en elegant lätt kryddig whisky med toner av solvarma frukter, tropiska bär, smörig päronkola och rostad ek. Släpps i begränsad upplaga på Systembolaget den 4 oktober och har artikelnummer 4063501. För en flaska på 700 milliliter får man betala 599 kronor. Alkoholhalten ligger på 46,1 procent. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Gin-märket Hendrick's lanserar högtalare
Komplett med drink-hållare

Det här som ser ut som något steampunk-hittepå framtaget för Burning Man är faktiskt en smart högtalare döpt till Horatio. Och den kommer från Hendrickx27s som mest är kända för sin gin. Högtalaren har även en liten platå där du kan ställa din drink samtidigt som du lyssnar på något trevligt som strömmar ur den lilla tratten. Vad högtalaren har för specifikationer får vi tyvärr inte reda på just nu. Knasig grej men ändå ganska så kul. Endast fem stycken kommer att tillverkas och varje har en prislapp på 1113 dollar. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Så skriver och regisserar Wes Anderson
Har sin egen stil

Regissören Wes Anderson har sitt alldeles egna lilla sätt att göra film på. I det här klippet får vi reda på lite mer hur han tänker kring att skriva och regissera. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Ny singel från Wilco
Everyone Hides

I juli berättade gruppen Wilco att man hade ett nytt album på gång och nu släpper man den andra singeln från den kommande plattan. Låten heter Everyone Hides och den kommer att finnas med på albumet Ode to Joy som släpps den 4 oktober. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Fabio Wibmer leker med sin cykel
På gatorna i Österrike

Här får vi se när trial-cyklaren Fabio Wibmer förvandlar gatorna i Österrike till sin egna lilla lekplats. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Kött-expert testar kött
Vilket kostar mest?

Angie Mar kan det här med kött och hon har bland annat skrivit boken Butcher and Beast: Mastering the Art of Meat. I det här klippet testar hon lite olika bitar för att avgöra vilken av dem som är dyrast. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green

Skateboardåkning på Sommarland i Leksand
Ser härligt ut

Vad händer med ett sommarland när det stänger för säsongen och alla pooler är tömda på vatten? Jo, stället blir till en perfekt skateboard-park. Det såg åkarna Sverker Löding, William Forsberg, Owe Nilsson, Mattias Gyllenhak Liss, Stefan Helin och Simon Johansson Norman till att utnyttja och hur det såg ut ser vi här. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Taylor Swift klar för Roskildefestivalen
Det blir första gången hon lirar i Danmark

Idag blev det klart att Taylor Swift blir en av huvudattraktionerna på nästa års Roskildefestival och det kommer även att bli Swifts första konsert på dansk mark någonsin. Taylor Swift är det första namnet som avslöjats inför nästa års Roskildefestival, en festival som arrangeras 27 juni - 4 juli 2020. Taylor Swift kommer att framträda på Roskildefestivalens orangea scen onsdag 1 juli. Tumnagel
79kg
+
Wille Wilhelmsson

Felipe Pantone designar cognac-flaska
Psykedelisk

Cognacen Hennessy VS har fått en något mer färgstark flaska tack vare ett samarbete med konstnären Felipe Pantone. Flaskan släpps i en begränsad upplaga och designen är baserad på Felipes konstverk W-3 Dimensional Three Stars som ni kan se här nedan och i bakgrunden ovan. För flaskan får man betala cirka 45 dollar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

En skateboard full med lås
Byggd av lås

Lock Picking Lawyer har tagit fram en skateboard full med lås och tagit med sig den till Braille Skateboarding så att de fick testa brädan. Bonusklipp nedan. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green