m

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge
Nu får ni svar!

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge
Mobil / Samsung

Vi har haft Samsung Galaxy S6 och S6 Edge inne på redaktionen i lite mer än en vecka och nu känner vi oss relativt redo att svara på era frågor. Men först en kort sammanfattning om vad jag tycker om telefonerna.

Kort sagt är Samsung Galaxy S6 och S6 Edge de första telefonerna från Samsung som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa. Tidigare har företaget släppt riktigt bra telefoner, men de har varit allt för plastiga för min smak. Lägger man ut runt 6-7 tusen på en telefon så vill jag ha lite premiumkänsla med på köpet. Och med nya Galaxy-lurarna så får man äntligen den känslan.

Designen kommer dock med ett par kompromisser. För att få den solida och enhetliga designen är det inte längre möjligt att på ett enkelt sätt byta batteri i telefonen. IP-klassningen som förra telefonen hade har också försvunnit och läsare för sd-kort likaså. För att kompensera avsaknaden av kortläsare har Samsung bumpat upp det lägsta lagringsutrymmet till 32GB.

Oledpanelen ger fortfarande telefonerna en riktig edge (höhö) på marknaden. Skärmen har hög kontrast och riktigt bra färgåtergivning. Samsung har en tendens att överdriva färgerna, men det går att ändra displayläget från Anpassande bildskärm till Grundläggande vilket ger en mer naturlig färgmättnad. Upplösningen på 2 560 x 1 440 gör också att bilder och videor ser riktigt bra ut. Även när du håller telefonen vidrigt nära ansiktet.

S6 Edge känns dock för mycket som en dyr gimmick-telefon. Och vill du ha den värsta versionen av telefonen med 128GB lagring så får du lägga ut upp mot 10 500 kronor när telefonerna släpps. Bortsett från att kanten på Edge ser riktigt häftig ut så finns det inga praktiska fördelar att lägga ut 1 500 spänn extra för Edgemodellen.

Som sagt. Jag har inte precis älskat Samsungs tidigare topptelefoner, men Galaxy S6 och S6 Edge är faktiskt riktigt intressanta och jag kan för första gången i mitt liv säga att jag faktiskt är sugen på en Samsunglur. Hatten av!

Klicka på Läs mer här nere för att komma till frågorna.

Tobias Svelander:
Går det avinstallera alla appar?
Exotisk:
Går det att avinstallera bloatware?
Samsung har ju tidigare varit rätt duktiga på att fylla sina mobiltelefoner och surfplattor med ett gäng appar som aldrig kommer att öppnas, men inte kan tas bort från telefonen. Samsung gjorde ett uttalande för någon vecka sedan där företaget sa att samtliga appar som kommer förinstallerade på telefonen kommer att kunna tas bort. Detta visade sig vara ett uttalande fullt av halvsanningar. Vissa appar går att ta bort och andra går att avaktivera, men de kommer fortfarande ligga kvar på telefonen. Appar som musikspelaren och Samsungs egna webbläsare går inte att ta bort eller inaktivera.

Thommie Karlsson:
Känns Edge värd på något sätt, eller är det bara en gimmick?
Hampus Sandström:
Jag har beställt en S6 Edge och skulle vilja veta hur mycket av bilden som "böjs" om man tittar på video eller bilder i fullskärm.
Hur stor del av bilden böjs och hur mycket böjs den? Stör man sig på det?

Teimor:
Kommer man åt "Edge"-delen av Edge av misstag? I så fall - hur ofta och vad kan man störa sig på?
Vad medför Edge för nytta i verkligheten?

Alex:
Hade varit intressant och veta hur man upplever skärmen när man tittar på video klipp eller film! är det störande med de böjda sidorna?
r0xp0x:
Vilken av dem är mest behaglig att hålla i? Blir det att man trycker väldigt mycket på skärmens sidor på Edge, både när man håller den i en hand och med två händer?
Blerim Keljmendi:
Är Galaxy edge bekväm i handen
är den värd 1500 mer än originalet ?
lite pros and cons please ;D

Kevin:
Hur känns edgen att hålla i?
Baxxos:
När man använder den, borde inte insidan av handflatan vidröra skärmen på Edge, vilket gör att skärmen inte riktigt vet vad du vill när du pekar på den med fingret?

Kanten på Edge åker ner över vardera sida på telefonen, vilket ser väldigt häftigt ut och gör att vanliga, platta S6 ser rätt tråkig ut i jämförelse. Med den böjda displayen kan du göra rätt få saker egentligen. Sveper du in fingret från skärmkanten får du upp dina utvalda favoritkontakter. Och om någon av dessa personer ringer dig eller skickar sms så kommer skärmkanten att lysa upp i den färgen som du valt till den personen. Utöver det kan du snabbt svepa fram och tillbaka på skärmkanten för att få upp en klocka med aviseringar, rss-flöde eller väder.

Kort sagt: Det ser häftigt ut, men det är en gimmickgrej. En dyr sådan också då du får lägga ut drygt 1 500 spänn extra för att få böjda kanter. Till vardags kommer inte Edge-funktionerna till användning över huvud taget och tittar man på en video så märker man knappt att displayen är böjd. Jag har mest stött på irritationsmoment då jag har hållit i telefonen och försökt svepa med tummen utan någon framgång då jag redan rör displayen med handloven, vilket fortfarande är ett problem efter en veckas användning.

Den böjda skärmen är helt enkelt inte värd pengarna.

Stakker:
Hur är batteritiden? 3h skärmtid eller vad kan man förvänta sig? :-P

Batteritiden är över förväntan. De första dagarna så hade jag väldigt stora problem, jag var tvungen att sätta telefonen i laddaren så fort jag kom hem, men med tiden räckte batteriet längre. I skrivande stund har jag använt telefonen normalt, lyssnat på musik, surfat och spelat lite spel, och jag har fortfarande 60 procent batteri kvar. Samsung har skeppat med en rätt smart batterisparfunktion som anpassar sig efter hur du använder telefonen, vilket lär betyda att den klenare av de två processorerna används mer frekvent efter ett tag.

En fördel med telefonerna är att den medföljande laddaren kan ladda lurarna rätt snabbt. 10 minuters laddning ska ge upp till 4 timmars extra användande och kan laddas fullt på drygt en timme.

För att ge ett klart svar på frågan så är batteritiden bra. Inte Sony Xperia Z3 Compact-bra, men bra.

robin forslund:
Är äntligen Touchwiz laggfritt?
Eos95:
hur flyter oset? vad finns det för inställningsmöjligheter för edge grejen? går det ex koppla tasker eller personifiera på ett bra sätt?
Gränssnittet flyter på riktigt bra. Appar startar riktigt snabbt och jag känner inte att jag lider av någon drop i frameraten, så att säga.
Inställningsmöjligheterna för Edge-kanten är för tillfället rätt få och låsta. Det enda du kan göra är att få tillgång till dina favoritkontakter och sveper du fingret från sida till sida på kanten så kan du få upp rss-flöde, aviseringar som missade samtal, sms och mail samt lite annan information som väder och aktier. Det går inte att personifiera Edge-kanten på något vis. Men när telefonen släpps så kommer det med stor sannolik vara ett gäng snälla utvecklare på Androidforumet XDA Developers komma med rätt trevliga lösningar. Så med tiden lär det komma fler möjligheter med Edge. Men för tillfället är det en rätt tråkig kant.

Wehooo:
Hur bra funkar fingeravtrycksläsaren? Vad mer kan man använda den till än att låsa upp luren?
Samsung Pay (suck..), funkar det här?

Tjosansa:
Klarar fingeravtrycksläsaren läsa avtrycket från olika vinklar nu?

Fingeravtrycksläsaren fungerar riktigt bra. Betydligt bättre än vad den på föregångaren gjorde. Jag kan logga in med det finger jag registrerat oavsett vinkel. Det finns ett par användningsområden utöver att låsa upp telefonen. Det går att använda fingeravtrycksläsaren för att köpa appar i Samsungs appbutik och använda fingret för att ta betala via Paypal. Men det är allt.

Vemvetvad:
Jag var på Samsung store och kände på den vita S6 edge. Kan ni helt ärligt säga att S6 edge INTE känns plastig och att glaset och metallramen känns som fejk material? Jag misstänker att anledningen till att den känns plastig och som fejkmaterial i min värld var pga den lätta vikten, och den vita färgen såg verkligen plastig ut. Jag ser att ni fått den i svart. Den kanske inte upplevs lika plastig, berätta gärna. Jag ville ha denna fram tills jag fick känna på den. Nu tvekar jag.
Fransucken:
Är det samma plastiga känsla som på alla andra, eller har Samsung för en gångs skull lagt ner lite mer pengar på materialval än vad Herr Nagelsvamp lägger på Scholl nagelsvampbehandling?
Arvid:
Känns det som premium mobiler? Då tänker jag på specifikt på byggkvalitén.

Personligen tycker jag inte att varken S6 eller S6 Edge känns plastiga. Telefonerna har fått en behandling som ger aluminiumkanterna en matt yta, vilket gör att de känns snäppet "plastigare" än till exempel HTC One M9. Men Galaxy S6 och S6 Edge är de mest solida topptelefonerna som Samsung gjort på flera år. S6 och S6 Edge känns verkligen som premiumtelefoner.

Magwal:
Om man tycker på sido- knappen, får man upp alternativet att starta om telefonen? (alla telefoner som har denna möjlighet bör skrotas, systemet bör vara så säkert att omstart inte skall vara nödvändigt. Har en S4 och måste starta om par gg I veckan. gör om gör rätt).

Båda telefonerna har en omstartknapp som dyker upp när man håller in powerknappen. Jag kan hålla med om att enheter ska vara så pass stabila att man aldrig behöver starta om dem, men det är lite utav en utopi och kommer troligtvis aldrig att hända.

Rickard:
Lite kul att alla klagade på det lilla batteriet men hitintills har jag bara sett en person som frågat er om det. Jag skulle vilja veta hur exakt GPSen är :)

Båda lurarna kör A-GPS, GLONASS och Beidou och jag efter att ha aktiverat samtliga lokaliseringsmetoder på telefonen, alltså GPS, wi-fi och mobilnät, så placerar Google Maps mig på rätt ställe. Jag är dock ingen GPS-expert, men om du behöver ha en så precis GPS som möjligt så kanske det är värt att lägga någon tusenlapp på en sådan i stället för att slaviskt gå efter GPS:en på telefonen.

REBECCA AIKIO:
S6 edge vs iphone 6 kamera! slutartid, hur bra den tar foto i mörkare situationer osv

Jag är ingen kameraexpert, men jag kan i alla fall säga att jag gillar kameran på Samsung Galaxy S6 mer än den som sitter på HTC One M9, då S6-kameran presterar betydligt bättre i mörkare ljusförhållanden. När det kommer till jämförande av kameran på Galaxy S6 och Iphone 6 så har The Verge gjort ett rätt trevligt kameratest som ni hittar här: The Verge jämför Iphone 6 och Galaxy S6.

Samsunglurarna har ett Pro-läge som ger dig möjligheten att ändra ISO, vitbalans och manuellt fokus. Det är allt. Sedan kan du ladda ner fler fotofunktioner som Sports Shot som ger dig möjlighet att fota med snabbare slutartid. Slutartiden är dock förinställd.

Rasmushed:
Vad ska man ha den till?

Jag antar att du menar Edge-tjofräsen. I så fall är svaret: inte så mycket.

I_Want_To_Believe:
Överhettas den lätt?

När vi körde benchmarktest på telefonerna så blev de varma båda två. Inte så varma att de inte gick att hålla i, men ändå märkbart varmare. Värmen är inget problem vid vardagsanvändning, men spelar du grafiktunga spel så kommer telefonen givetvis bli varmare.

Anders Iglum:
Hur är Fodralen? Ser ut som ni har ett flipcover eller liknade på s6an på ena bilden.

Vi har fått testa ett gäng olika fodral. Vanliga bumpers, flipcover och ett flipcover med fönster. Vanligtvis gillar jag inte att använda skal eller fodral av något slag då telefonerna då har en tendens att bli rätt mycket fetare, men med de skal vi har fått testa så blir telefonerna inte allt för stora med skal. Det är endast en millimeter åt varje håll som läggs på och då skyddas hela telefonen från fall och skrap.

För övrigt så har Samsung börjat samarbeta med rätt många olika företag för att ta fram flipcovers till telefonerna. Typ Burton, Swarovski och Montblanc.

Jacob Engert:
Vilken av telefonerna hade ni själva valt, om ni var tvungna att välja?

Om jag var tvungen att välja någon av telefonerna så skulle jag valt den platta versionen, då jag mest har stört mig på Edge-kanterna.

Sebastian Stegrin:
Hur höga fall tål dom innan skärmen dör? ??

Vi har inte testat, men för några dagar sen la vi upp en video på sajten som visar att telefonerna tål en hel del stryk. Länk till artikeln hittar ni här: Samsung Galaxy S6 Edge stresstestas ännu mer.

din_skurk
Kan man ringa med den?

Jajjemen. Och bra låter det.

Läs mer
41.0°
0

Vi svarar på era frågor om Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Nu får ni svar!

En teaser för The Shrink Next Door
Ny serie för Apple TV+ med Will Ferrell och Paul Rudd

The Shrink Next Door är en kommande serie för Apple TV+. Serien är baserad på en podcast som handlar en sann historia om en psykiater som missbrukade hans förhållande med sina patienter. I huvudrollerna ser vi Paul Rudd, Will Ferrell och Kathryn Hahn. Veteran journalist Joe Nocera’s neighbor in the Hamptons was a therapist named Ike. Ike counted celebrities and Manhattan elites as his patients. He’d host star-studded parties at his eccentric vacation house. But one summer, Joe discovered that Ike was gone and everything he’d thought he’d known about his neighbor – and the house next door – was wrong. The Shrink Next Door is a story about power, control and turning to the wrong person for help for three decades. Seriens första teaser kan du se i klippet ovan och själva serien har premiär den 12 november. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Tamagotchi släpper smart klocka
Kawaii!

I år är det 25 år sedan den första Tamagotchin släpptes. Detta firar Bandai genom att släppa Tamagotchi Smart vilket är en smart klocka med en Tamagotchi i. Klockan kan styras med fingret samt rösten dock är röstkontrollerna väldigt begränsade och är mest till för att väcka det digitala djuret. Varje Tamagotchi Smart kommer med ett gäng olika figurer som man kan ta hand om. Men Bandai kommer även sälja så kallade "TamaSma"-kort som gör det möjligt att ladda in nya karaktärer i klockan. Det är också möjligt att spela Tamagotchi-spel på klockan och vissa av spelen går att spela med andra via nätet. Förutom själva Tamagotchin har klockan inte allt för många andra smarta funktioner. Det är typ en klocka, musikspelare och en pedometer. Tamagotchi Smart börjar säljas i Japan den 23 november för runt 600 kronor. Just nu är det oklart om den kommer släppas utanför Japan. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Storytrailer för svenskutvecklade Lost in Random
Från skaparna av Fe

Lost in Random från Göteborgsbaserade Zoink Games presenterades för några år sedan och i sommar är det dags för världen att stifta bekantskap med det Tim Burton-inspirerade spelet. En ny storytrailer för spelet har släppts och denna kan ni kika på ovan. I Spelet får vi ta kontroll över Even som måste rädda sin syster Odd från en ond drottning. Lost in Random släpps snart. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Bowsers luftskepp för LEGO Super Mario läcker
Läcker?

Amazon i Australien råkade läcka nästa stora expansion för LEGO Super Mario. Detta nya bygget är för Bowsers luftskepp och ska vara 35 centimeter långt samt bestå av 1 152 bitar. Det följer också med två fiender en pirat-Goomba och en Magikoopa. Priset Amazon hade satt för detta bygge innan de plockade ner produktsidan var 100 dollar. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Honda fimpar bränslecells-versionen av Clarity
Fanns inte tillräckligt stor efterfrågan på dem

Den japanska nyhetsbyrån Nikkei rapporterar att Honda nu lägger ner tillverkningen av både bränslecells- och hybri-versionerna av sin Clarity-modell. Detta är något man gör efter att man lade ner produktionen av den eldrivna versionen av Clarity förra året. Honda presenterade den helt bränslecellsdrivna Clarity 2008 och den såldes sedan under namnet FCX Clarity fram till 2014. 2016 kom en efterföljare som såldes under namnet Clarity och det är denna som nu slutar produceras. Clarity-modellerna har bara varit tillgängliga för leasing på lite olika marknader. Att man nu lägger ner produktionen uppges bero på att efterfrågan på modellerna varit låg. Honda verkar dock inte helt ha gett upp sin satsning på bränslecells-drivna fordon. Företaget inledde 2013 ett samarbete med GM angående bränslecellsteknik och detta verkar fortfarande pågå. Tumnagel
36.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hell is Other Demons och Overcooked 2 gratis just nu
Epic Games bjuckar

Igår var det torsdag och det betydde att Epic Games bytte ut Control med två andra spel som spelare kan lägga vantarna på utan extra kostnad. Den här gången är det den kaotiska kökssimulatorn Overcooked 2 som erbjuds och i spelet får vi ta oss an flera olika matrelaterade utmaningar antingen ensam eller med andra spelare. Detta är inte allt utan vi får även lägga vantarna på den stilistiska actionplattformaren Hell is Other Demons där spelare får hoppa runt i en 2D-miljö, skjuta massvis med fiender och ta sig så långt som möjligt. Länk till spelen har ni här nere till vänster. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

En trailer för How It Ends
Domedagskomedi med massa kändisar

How It Ends är en kommande komedi som handlar om Liza som bestämmer sig för att gå på en fest som firar domedagen. Som sällskap har hon en fysisk manifestation av en yngre version av hon själv. Tillsammans springer de omkring i Los Angeles för att ställa brutna relationer till rätta innan jorden exploderar. How it Ends släpps den 20 juli. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify köper Podz
Tjänst som pysslar med podcast-rekommendationer

Spotify fortsätter att köpa upp tjänster och företag som på ett eller annat sätt pysslar med podcasts. Igår meddelade Spotify att man köpt upp den nystartade tjänsten Podz. Med Podz tjänst kunde användare lyssna igenom 60 sekunder långa smakprov från olika podcast. Tanken bakom det var att användare snabbt skulle kunna bilda sig en uppfattning om det skulle vara värt att lyssna igenom hela den aktuella podcasten. Spotify skriver själva om uppköpet av Podz: "At Spotify, we are investing to build and scale the world’s best (and most personalized) podcast discovery experience. We believe that Podz’ technology will complement and accelerate Spotify’s focused efforts to drive discovery, deliver listeners the right content at the right time, and accelerate growth of the category worldwide." Podz tjänst verkar nu ha stängt ner. Spotify skriver att man planerar att integrera Podz teknik på sin egen plattform och resultatet av det kommer Spotify-användare att kunna ta del av senare i år. Tumnagel
34.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snapchats hastighetsfilter tas bort
Tros ha hetsat en del användare att köra på tok för snabbt

Något som jag tyckte var lite roligt när jag en gång i tiden använde Snapchat var deras så kallade hastighetsfilter. Detta ser nu dock ut att försvinna från appen rapporterar NPR. Med hastighetsfiltret kunde Snapchat-användare skicka med den ungefärliga hastigheten de färdades i med sina snapchat-inlägg. Detta verkar tyvärr ha hetsat en del att köra på tok för snabbt, något som de kanske gjort för att imponera på sina följare eller av någon annan dum anledning. Snapchats hastighetsfilter ska ha använts vid flera bilolyckor i USA de senaste åren, några med dödlig utgång. Snapchat hade innan man tog bort filtret begränsat hastigheten som filtret kunde visa till cirka 55 km/h. Detta verkar dock ha gjort filtret mindre populärt och nu tar alltså Snapchat bort filtret helt. En talesperson för Snapchats moderföretag Snap säger till Engadget: "Nothing is more important than the safety of our Snapchat community, and we had previously disabled the filter at driving speeds. Today the sticker is barely used by Snapchatters, and in light of that, we are removing it altogether." Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer S03 av Titans
Death in the Family?

Här bjuds vi på en första trailer för den tredje säsongen av DC-serien Titans. Som man kan se i trailern verkar säsongen låna inspiration från Death in the Family där Jokern dödar Robin. Men helt bra lyckas Jokern ej med detta och denna Robin, Jason Todd, återvänder som Red Hood. I denna säsong kommer också både Tim Drake och Barbara Gordon dyka upp vilket innebär att vi får in Oracle i serien med. Den tredje säsongen av Titans drar igång den 12 augusti. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Betaprogram för PS5 på ingång
Testa funktioner innan de släpps skarpt

Sony har sedan en tid tillbaka låtit användare betatesta mjukvara innan den släpps skarpt till Playstation-konsoler och nu verkar det vara dags att starta ett betaprogram för Playstation 5-användare. Användare som känner sig manade att testa tidig mjukvara till konsolen har möjlighet att ansluta sig till programmet och kommer inom kort få tillgång till funktioner innan de blir tillgängliga för allmänheten. Det finns lite restriktioner när det kommer till betaprogrammet. Bland annat kan endast folk som bor i USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Frankrike eller Tyskland anmäla sig till programmet, men troligtvis kommer betatestandet bli tillgängligt för folk i andra länder i sinom tid. Specifikt vad för funktioner som kommer bli tillgängliga i första betatestet är för tillfället okänt. I och med att Sony kommer låta PS5-ägare utöka lagringen med snabb SSD-lagring senare i sommar så lär betatestare få tillgång till den möjligheten för att se att det hela fungerar som det ska. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Fossil från jättenoshörning hittad i Kina
Paraceratherium linxiaense var längre än en giraff

Arkeologer i Kina har hittat fossil från en utdöd noshörnings-art som verkar ha varit en riktig bjässe. Den nya arten har fått namnet Paraceratherium linxiaense och levde under den geologiska tidsåldern Oligocen för 34 till 23 miljoner år sedan. Den nu upptäckta arten ska ha haft en mankhöjd på runt 5 meter och en kroppslängd 8,5 meter. Huvudet kunde sträckas upp till sju meters höjd, något som gör att den med lätthet skulle kunna blicka ner på dagens giraffer. Till skillnad från det som vi kallar noshörningar idag hade dock inte Paraceratherium linxiaense några horn. Paraceratherium linxiaense är inte den första utdöda arten av jättenoshörningar som hittats. De första fossilen efter sådana hittades redan i Kina och Mongoliet på 1920-talet. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Daniel Berlin snackar Battlefield 2042
Pang pang

Under gårdagens Xbox-grej dök Daniel Berlin från DICE upp för att prata lite mer om Battlefield 2042. Bland annat pratar han om att spelet kommer erbjuda både Conquest och Breakthrough. Där Conquest är det klassiska öppna spelläget som varit med sedan länge och Breakthrough är ett mer guidat spelläge där lagen guidas in i mindre spelytor. Han snackar också lite om hur de hanterar den fördubblade mängden spelare och hur de anpassat spelet så det inte bara blir ett massivt kaos. Battlefield 2042 släpps den 22 oktober. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Call of Duty: Warzone får stöd för 120 fps på PS5
Kräver dock HDMI 2.1

I november fick Call of Duty: Warzone stöd för 120 fps på Xbox Series X/S och nu verkar det vara dags för Playstation-spelare att få se fler bilder per sekund. I den senaste uppdateringen bakade utvecklarna in stöd för 120 fps i Playstation 4-versionen av spelet när denna rullar på Playstation 5 via bakåtkompatibilitetsläget. För att få spelet att rulla i 120 fps behövs det pillas litegrann. För det första är HDMI 2.1 ett krav, vilket betyder att du måste ha en rätt ny TV eller skärm med sådan ingång. Därefter behöver du ha 120Hz Output inställt på Automatic i videoinställningarna på PS5 samt ha Performance Mode i Saved Data and Game/App Settings. Därefter ska det bara vara att tuta och köra. Tumnagel
39.1°
+
André Stray
0

Nytt malware förhindrar drabbade att besöka piratsajter
Vigilante skriver om datorns HOSTS-fil

Det brittiska säkerhetsföretaget Sophos har upptäckt ett nytt så kallat malware med ett lite udda syfte. Malwaret som kallas för "Vigilante" gör så att de som drabbats inte länge kan surfa till bittorrent-sajter som The Pirate Bay samt en lång rad andra torrent-tjänster med länkar till piratkopierat material. Vigilantes tillvägagångssätt för att blockera drabbade att besökare piratsajter är förhållandevis enkelt. Efter att en pc-dator infekterats så skriver Vigilante helt enkelt om datorns HOSTS-fil och pekar en lång rad webbadresser till ip-adressen 127.0.0.1, datorns så kallade "localhost". Den eventuella skada som Vigilante åstadkommer är ganska enkel att reparera. Det är bara för användare att öppna sin HOSTS-fil i en textredigerare och ta bort de rader som Vigilante lagt till. Vem som ligger bakom Vigilante finns det inga uppgifter om. Men vi kan väl utgå från att det är någon som inte gillar det piratsajterna pysslar med. Här nedan kan ni kolla in hur en HOSTS-fil ser ut efter att ha drabbats av Vigilante. Tumnagel
34.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Designa din egen Xbox-kontroll med Xbox Design Lab
Sätt lite personlig prägel

Tycker du den ordinarie Xbox Series X/S-kontrollen har lite för trist och tråkig design? Då har vi goda nyheter då Microsoft gjort det möjligt för XSX/S-ägare att göra egna kontroller via Xbox Design Lab. Via Design Lab har vi möjlighet att välja massvis med olika färger på kontrollens olika delar och har goda möjligheter att skapa en unik look. Priset för den egendesignade Xbox Series X/S-kontrollen ligger på 699 kronor och vill du ha kontrollen lasergraverad kostar det ytterligare en hundring. Leverans sker 19 juli. Tumnagel
40.8°
+
André Stray
0

Biografbranschen ska dra igång en bioklubb
För att dra mer besökare till biograferna

Nordisk Film, SF Studios, Filmstaden och Svenska Bio ska nu dra igång något man kallar för Filmbiografklubben, en bioklubb som ska ge medlemmarna rabatterade biljetter till ett utvalt antal filmer. Tanken är att det ska väljas ut tio filmer per år, varav minst två svenska filmer, som medlemmarna i bioklubben ska kunna se för halva priset. I Danmark finns den liknande klubben Biografklub Danmark som ses som en förlaga till Filmbiografklubben. Den har funnits i över 20 år och har idag runt 200.000 medlemmar. Ett medlemsskap i Filmbiografklubben kommer att kosta 149 kronor per år. Någon gång i höst kommer bioklubben lanseras. I faktarutan nedan hittas lite mer information om satsningen. Tumnagel
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Pig
Nicolas Cage vill ha tillbaka sin gris

Pig är en kommande film där någon har kidnappat en tryffeljägares, spelad av Nicholas Cage, favoritgris. Pig har premiär den 16 juli. Tumnagel
41.4°
+
Frode Wikesjö
0

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
80kg
+
Frode Wikesjö

Breitling och Ironman i samarbete
Tävlingen alltså

Sugen på en ny klocka? Vältränad nog för att klara av Ironman? Då är det här något för dig. Breitling och Ironman har nämligen börjat samarbeta och lanserar nu specialversioner av Endurance pro. Två versioner kommer att finnas. En röd som kommer att finnas att köpa för folk och fä och så en version i svart och guld som du måste genomföra tävlingen för att få köpa. Samarbetet är långsiktigt så fler modeller kommer att komma i framtiden. Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg

Kolla in turistattraktionen Flygande kyssen
Haka på två jättestatyer upp i luften

Här kan ni kolla in en av Kinas senaste turistattraktioner som man byggt för att locka turister till Wulong Baima Mountain Scenic Area i mellersta Kina. Attraktionen kallas för "Flying Kiss" och består av två jättestatyer som byggts på ett cirka tusen meter högt berg i området. De båda statyerna är försedda med roterande observationsplattformar där turister kan få en hygglig vy över omgivningarna i området. När de båda statyerna når sin högsta punkt ser det ut som om de båda statyerna kysser varandra i luften, därav namnet på attraktionen. Wulong Baima Mountain Scenic Area ligger cirka 2,5 timmars bilfärd från den kinesiska jättestaden Chongqing. Tumnagel
73kg
+
Wille Wilhelmsson

Ett paraply som du kan bära som poncho
Om du inte har några lediga händer

Thanko har tagit fram ett paraply som kan bli en poncho. Det kan ju vara praktiskt om det börjar tokregna och/eller om man inte har några händer lediga att hålla paraplyet i. Nu är det ju så att man potentiellt får offra sin värdighet lite då man inte direkt ser supercool ut med ponchon på. Men man blöt verkar man inte bli i alla fall vilket ju alltid är något. Paraplyet kostar runt 250 kronor. Tumnagel
80kg
+
Frode Wikesjö

Ferrari gör sko med Puma
Spänn fast fötterna!

Puma och Ferrari har gjort en sko tillsammans och det är en rätt snygg en, om man gillar Ferrari. Modellen kallas ION F och ska faktiskt vara framtagen av Puma tillsammans med Ferrari. Modellen saknar snören och har istället ett magnetiskt spänne. Självklart hittar vi Ferrari-loggor och vissa detaljer på skorna har faktiskt lite sportbilskänsla. Finns så klart i rött och svart. Prislappen ligger 410 euro på Ferraris hemsida. Tycker man att det är för dyrt finns det ett gäng andra Ferrari-modeller hos Puma för en mer normal peng. Tumnagel
45kg
+
Roger Åberg

24 sätt att knyta en sko
Om du behöver lite variation

Att knyta skorna är något man lär sig och sedan gör man det på samma sätt år ut och år in. Vill man ha lite mer variation i sitt liv kan man prova några av de här 24 varianterna. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Metallica kommer till Copenhell 2022
Enda nordiska spelningen för bandet nästa år

Den danska rockfestivalen Copenhell meddelade idag att man har bokat in Metallica till nästa års festival. Enligt Copenhell kommer det att vara den enda nordiska spelningen som Metallica gör under nästa år. Copenhell ställdes in både i år och förra året. Nästa år blir antagligen en höjdarfestival för de som uppskattar rockband som lirat i över 40 år. Förutom Metallica kommer band som Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Bad Religion och Mercyful Fate att spela på festivalen. Dessutom är även Korn, Hellacopters och ett tiotal andra band klara för den danska rockfestivalen. De flesta biljetterna till Copenhell såldes redan 2020 men ett litet antal biljetter kommer att släppas nästa vecka. Copenhell 2022 kommer att bli en fyradagarsfestival som pågår 15 - 18 juni nästa år. Tumnagel
99kg
+
Wille Wilhelmsson

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg

Boktips: Taking on Gravity
Richard Brownings bok om hans jetdräkt

Nu släpper uppfinnaren Richard Browning boken "Taking on Gravity: A Guide to Inventing the Impossible from the Man Who Learned to Fly" där han berättar historien bakom sin så kallade jetdräkt. Vi har skrivit om Browning och hans Iron Man-liknande dräkt många gånger sedan han först presenterade denna 2017. I sin bok berättar han lite mer om hur han kom på idén till dräkten och senare skapade företaget Gravity från vilket dräkten idag går att köpa. Richard Brownings "Taking on Gravity: A Guide to Inventing the Impossible from the Man Who Learned to Fly" släpps som ebok, ljudbok och pappersbok vilka kostar lite olika beroende på vilket format man är intresserad av. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson

Cliff Burton-museum ska byggas i Ljungby
Metallicas första basist hedras i småland

Smålandsposten rapporterar att Metallicas första basist Cliff Burton kommer att hedras med ett museum i småländska Ljungby. Det var utanför Ljungby som Cliff Burton dog då Metallicas turnébuss körde av vägen där efter en spelning i Stockholm 1986. Museet kommer att beviljats bidrag på 300.000 kronor från Riksantikvarieämbetet vilka ska användas för att uppföra museet. På museet kommer man att försöka berätta historien om vem Cliff Burton var, Metallica, olyckan såväl som fansens egna historien om Burton. När Cliff Burton-museet kommer att öppna finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni lyssna på när Metallica framförde "For Whom the Bell Tolls" med Burton på bas 1985. Tumnagel
116kg
+
Wille Wilhelmsson

Lego släpper Adidas-lego
Adidas släpper Lego-sneakers

Det har varit mycket Lego-skor i år, en del snyggare än andra. Nu är det dags igen och den här gången är det lite annorlunda, för nu kommer det även ett bygge från Lego. Målet för både lego och sneaker är klassikern Superstar. Adidas har här gjort en rätt klassisk sko som har en del lego-detaljer både fram, bak och på sidan. Skon kommer att säljas här från 1 juli och prislappen ligger på 140 euro för vuxenstorlekar och mellan 55 och 75 euro för barnstorlekar. Lego har gjort ett rätt rejält bygge på 731 delar som så klart levereras i en sko-kartong. Det här bygget kommer att bli ett måste för sneakersnörden och det motiverar kanske prislappen på 1149 kronor. Tumnagel
61kg
+
Roger Åberg

Plantation Rum får fina askar av Sebastián Mateu
Tillverkade på Carl Malmsten Snickeri

Plantation Rum har dragit igång ett samarbete med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu för att ta fram kollektionen "The Plantation Craft Collection". Denna kollektion består av en serie boxar i olika storlekar och färger, tillverkade på Carl Malmsten Snickeri och skapta av genomfärgat fanér i ask. Kollektionen består av dryckesförvaring med tillhörande spelask innehållande domino och kortlek och är tillverkad i begränsad och signerad upplaga. De kan användas för förvaring men är framförallt skapta som inredningsdetaljer för hemmet. Alla askar i kollektionen är tillverkade av Sebastián Mateu själv i begränsad och signerad upplaga. I ett försök att stödja hantverk kommer Plantation Rum skänka överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors. Försäljningen av dessa askar sker via länken nedan. Tumnagel
105kg
+
Frode Wikesjö