12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Asus lanserar Transformer Prime
Första tableten med Tegra 3

Asus lanserar Transformer Prime

Det har varit en ganska stor hype omkring Asus nya Eee Pad Transformer Prime och nu är det äntligen dags att lansera den, en tablet som blir den första på marknaden med Tegra 3 SoC.

Jag tror att det säkerligen är många av våra läsare här på feber som väntat på Transformer Primes ankomst och det ser ut som att man inte väntat förgäves. Transformer Prime är både lättare och tunnare än föregångaren då tjockleken ligger på 8,3 mm och vikten på endast 580 gram

Förlusten i vikt och tjocklek speglas dock inte i prestanda då Tegra 3-chipet kommer med det dubbla antalet processorkärnor (+1) och ett grafikchip som av Nvidia kallas för en 12-kärnig GeForce GPU. Skärmen är fortfarande en 10,1" IPS-skärm med en upplösning av 1280x800 pixlar men ska nu ha ett "Super IPS+" läge med högre ljusstyrka samt att skärmen ska ha bättre färgåtergivning och ska vara lättare att se när man är utomhus.

Dockan som följer med Transformer Prime är också något tunnare än tidigare och de två batterierna tillsammans ska ge dig 18 timmar. Kör du Transformer Prime utan docka så ska batteritiden ligga omkring 12 timmar, vilket fortfarande är riktigt bra.

När det gäller anslutningar så finns det en USB-port och SD-kortplats i dockan och paddan själv har en Micro-HDMI port, Micro SD-läsare samt ett 3,5-mm hörlursuttag. Kamerorna har också uppgraderats till en 8 Mpixel på baksidan och en 1,2 Mpixel på framsidan.

Priset kommer nu att ligga på 500 dollar, vilket är 100 dollar mer än den första Transformer modellen. För det får man 16 GB inbyggt minne, vilket borde räcka till det mesta. Asus har dock inte gett något exakt datum för när Transformer Prime kommer vara tillgänglig i butik men det ska ske någon gång i december Den kommer då att släppas med Android 3.2 men kommer senare att uppgraderas till 4.0.

PC, Hårdvara, Asus, Eee Pad Transformer Prime, Tegra 3, Android
43.4° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 9 nov 2011, 10:03
43.4°
0

Asus lanserar Transformer Prime

Första tableten med Tegra 3