2 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ballmer ångrar att han satsade på Vista Skulle kört på med Longhorn istället
Ballmer ångrar att han satsade på Vista

Under Steve Ballmers ledning så har Microsoft helt klart kommit att bli ett annorlunda företag. Visst har det gått upp och ner men det gör det ju för alla men nu erkänner Ballmer att han anser att sitt största misstag var att lägga ner "longhorn" till förmån för Vista.

Ett av de stora problemen då Longhorn blev Vista var att Microsoft var tvungna att göra sig av med en hel del användbara funktioner i den slutgiltiga produkten för att den skulle kunna släppas i tid. Man kunde till exempel inte använda filsystemet WinFS och flera andra innovationer kopplade till det.

Ett annat problem med Vista var det faktum att det inte fokuserade på något specifikt och Longhorn var för komplext för att implementeras allt på en gång. Detta ledde till att varken Windows Vista eller Windows 7 lämpade sig för den nya marknaden av media tablets.

Genom att satsa på Longhorn så spenderade Microsoft flera år på att skapa ett högpresterande operativsystem utan att faktiskt lansera det och utan att erbjuda konkurrenskraftiga ultramobila plattformar under en längre tid. Under tiden så designade Apple och Google iOS respektive Android för mobila enheter.

Ballmer säger dock att det finns några saker som han är stolt över och det är Xbox, Windows for enterprise uses, datamolnstjänster, företagsdisciplinen och självklart också att vinsten fördubblats och intäkterna tredubblats.

PC, Övrigt, Microsoft, Steve Ballmer, Longhorn, Vista
48.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 18 dec 2013, 14:23
Ballmer ångrar att han satsade på Vista Skulle kört på med Longhorn istället
48.3°
0