33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Broadwell hamnar i Rock Canyon NUC Kommer senare i år
Bild till artikel

Intel kommer göra ännu en storsatsning på NUCs under det kommande året och ska inte bara släppa Broadwell-baserade modeller med Core i3 och Core i5 utan planerar också att omdesigna lådorna med en del nya funktioner.

De nya NUC-enheterna går under kodnamnet Rock Canyon och kommer ha mini HDMI och mini DisplayPort-utgångar som gör att det finns stöd för upp till 3 skärmar samt upplösning upp till 4K/UHD.

När det gäller lagring så kör Intel med plats för en vanlig 2,5"-enhet samt en SSD i M.2-formfaktor. Det betyder att man kan kör en liten SSD som systemdisk medan man har en mekanisk hårddisk som står för det mesta av lagringen. M.2-formfaktorn är dock inte så populär i nuläget dock. Alla nya modeller kommer ha USB 3.0 och ska även ha inbyggd Wi-Fi, Blåtand, IR-sensor samt utbytbara skal för NFC och trådlös laddning.

Rock Canyon är mainstream-modellen men det ska komma en annan variant som heter Maple Canyon som ska innehålla Intel vPro-teknologi och TPM-hårdvara men har då inte IR-sensor eller trådlös laddning.

fanlesstech.com PC, Hårdvara, Intel, NUC, Broadwell, Rock Canyon, Maple Canyon Bild till artikel
38.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 24 feb 2014, 16:53
Broadwell hamnar i Rock Canyon NUC Kommer senare i år
38.7°
0