16 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Dell släpper sin laptop XPS 13 med Linux För den som vill ha en öppen plattform
Dell släpper sin laptop XPS 13 med Linux

De flesta bärbara datorerna som lanseras på marknaden i dag är förinstallerade med Windows 8.1 eller Windows 10. Men nu går Dell mot strömmen och lanserar en ny version av sin laptop XPS 13 Developer Edition som skeppas med Ubuntu Linux 14.04.

Datorn är utrustad med en Core i7-processor, en rörelsekänslig skärm med HD+ och 16 gigabyte RAM där prislappen ligger på 1550 dollar. En billigare och mindre kraftfull variant med en i5-processor, åtta gigabyte RAM och skärm utan touch ska förmodligen presenteras längre fram.

Dell har också förinstallerat Ubuntu på några av sina Precision-datorer och samtliga alternativ kan ni hitta via länken nedan.

PC, Mjukvara, Dell, XPS 13, Linus, Ubuntu, Precision Via Engadget

Microsoft släpper SQL Server till Linux
Microsofts relationsdatabas på annat operativsystem

Microsoft meddelade igår att man ämnar att släppa sin relationsdatabas SQL Server till operativsystemet Linux vilket ger linux-användare ytterligare en databashanterare att välja om de inte känner för att köra mySQL, PostgreSQL eller någon av de andra populära alternativen som redan finns. Microsoft är nu mitt uppe i lanseringen av SQL Server 2016 för Windows och kommer de kommande veckorna att presenterat den lite närmare. En av Linuxdistributören Red Hats chefer kommenterar Microsofts beslut om att porta SQL till Linux: "SQL Server’s proven enterprise experience and capabilities offer a valuable asset to enterprise Linux customers around the world. We believe our customers will welcome this news and are happy to see Microsoft further increasing its investment in Linux. As we build upon our deep hybrid cloud partnership, spanning not only Linux, but also middleware, and PaaS, we’re excited to now extend that collaboration to SQL Server on Red Hat Enterprise Linux, bringing enterprise customers increased database choice." Microsoft planerar att visa upp en del av SQL Servers funktionalitet på Linux inom kort men det kommer att dröja tills i mitten av 2017 innan det här helt färdigt att implementera på Linux. Tumnagel
56.0°
0

Ryssland vill inte ha Windows på regeringens datorer
Vill hellre köra eget

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg vill inte Ryssland att det körs Windows på regeringens datorer i framtiden utan man vill hellre byta ut detta mot ett inhemskt operativsystem. Det är Rysslands ansvarige för internetfrågor German Klimenko som i en 90 minuter lång intervju säger att han inte anser att regeringen bör använda Windows på sina datorer och enligt Windows Report vill man ersätta Windows med ett egetutvecklat linuxbaserat operativsystem. Förutom det så sa Klimenko att man vill höja skatten för utländska teknikföretag, som till exempel Google, Microsoft och Apple, med 18%. Tumnagel
31.2°
0
61.7° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 14 mar 2016, 16:15
Dell släpper sin laptop XPS 13 med Linux För den som vill ha en öppen plattform
61.7°
0