34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Det går bra för ultrabooks
Bärbara för 900+ dollar ökar kraftigt

Det går bra för ultrabooks

Det var en hel del ultrabooks och nya ultrabook-koncept under Computex så det verkar som att datortillverkare tagit åt sig av Intels vision.

Enligt marknadsundersökningsfirman NPD Group så verkar det också gå bra för ultrabooks på marknaden. Datorer som kostar 900 dollar och upp har nämligen ökat med 39 procent under de första fem månaderna på året jämfört med samma period under 2011.

Tittar man på bärbara Windows-datorer på över 700 dollar så har segmentet sjunkit med tre procent även om ultrabooksegmentet inom den här sektionen av marknaden ligger på nästan 11 %.

Analytiker förutser att försäljning av de lägre presterande modellerna kommer öka då back-to-school säsongen drar igång och en generell boost till ultrabook-marknaden kommer komma i och med lanseringen av Windows 8.

En sak som man kanske skulle velat se i siffrorna är hur försäljningen av ultrabooks påverkar försäljningen av Apples tunnis.

One thing the figures don't tell us is what impact these sales are having on the revenue of Apple's skinny flagship, but we'd sure like to know. If numbers are your thing, the PR is past the break.

PC, Övrigt, NPD, Ultrabook
39.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 2 jul 2012, 16:47
39.3°
0

Det går bra för ultrabooks

Bärbara för 900+ dollar ökar kraftigt