11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Dolby satsar på högtalare till laptops Huawei MateBook X först ut
Dolby satsar på högtalare till laptops

Ljudföretaget Dolby kommer att satsa på att hjälpa laptop-tillverkare att ta fram bättre högtalare till sina datorer framöver rapporterar The Verge.

Dolby har sedan lång tid tillbaka hjälpt datortillverkare med teknik till sina högtalare men nu ska företaget medverka mer aktivt för att se till att våra laptops ska låta bra. Det innebär att Dolby kommer att vara med redan i inledningsskedet av datorns designprocess för att se till att datorns ljud får den omtanke det förtjänar.

Dolby tänker sig att samarbeta med flera laptops-tillverkare och den första laptopen där man aktivt medverkat för att ta fram högtalarna är Huaweis nyligen presenterade MateBook X. Det är något som Dolby verkar ha gjort bra då The Verge nyligen utsåg MateBook X till en av de laptops med bäst ljud på marknaden.

PC, Hårdvara, dolby, högtalare, laptops, huawei, matebook x
Huawei MateBook X släpps i Sverige i augusti Rekommenderat pris ligger på 13 490 kronor Nyligen visade Huawei upp nya MateBook X som ser ut att bli en rätt trevlig laptop. Nu har Huawei levererat information om när vi i Sverige kommer kunna leka med datorn och det kommer ske i augusti. I Sverige kommer vi få välja mellan två olika versioner av laptopen. En med i5-processor. 8GB RAM och 256GB SSD som kommer finnas tillgänglig i färgerna Space Gray och Rose Gold. Priset för denna kommer ligga på 13 490 kronor. Sedan kommer vi kunna välja en snäppet vassare variant med i7-processor, 8GB RAM och 512GB SSD. Denna kommer endast finnas tillgänglig i Space Gray och kommer kosta 15 990 kronor. Tumnagel
38.0°
0
Huawei visar upp MateBook X Samt MateBook E och D Huawei visade under gårdagen upp tre stycken sprillans nya datorer i MateBook-serien. Mer specifikt handlar det om MateBook X, E och D. MateBook X kommer med en väldigt clean design och har en 13 tum stor skärm med upplösningen 2160 x 1440 pixlar som täcker 88 procent av skärmdelen. På insidan sitter det en sjunde generationens Intel Core-processor, antingen i5 eller i7, upp till 8GB RAM och 512GB lagring. Enheten har inbyggda högtalare med stöd för Dolby Atmos och är även utrustad med fingeravtrycksläsare. MateBook E är uppföljaren på förra årets hybriddator MateBook. Enheten har fått uppgraderad hårdvara i form av ett nytt tangentbord som låter dig luta datorn till 160 grader och förstås uppgraderad hårdvara. Mer specifikt har datorn utrustats med sjunde generationens Intel Core-processor, i5 eller i7, samt en mer högupplöst display. MateBook D är en mer renodlad laptop. Datorn är utrustad med en 15 tum stor 1080p-display, Intel Core i5 eller i7, upp till 16GB RAM och 1TB lagring. På insidan sitter det även ett Nvidia GeForce 940 MX som räcker för lite lättare gaming. Samtliga modeller kommer börja skeppas senare i sommar. Priset för X ligger på mellan 1 399 euro och 1699 euro. E kan du få för mellan 999 euro och 1 299 euro. D kan bli din för mellan 799 euro och 999 euro. Datorernas specifikationer hittar ni i faktarutan här nere. Tumnagel
40.6°
0
40.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 23 aug 2017, 17:45
Dolby satsar på högtalare till laptops Huawei MateBook X först ut
40.8°
0