37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Gigabyte GA-MSH61DI Thin mini-ITX moderkort
Gigabyte GA-MSH61DI

Gigabyte släppte under veckan det första tunna mini-ITX moderkortet som säljs till vanliga konsumenter. Företaget kallar moderkortet för GA-MSH61DI och har en design för att passa i extremt kompakta mini-ITX lådor som är tunnare än bakpanelen i vanliga ATX/ITX-formfaktorer och allt-i-ett PCs.

Kortet får sin ström från en 12V DC-strömkontakt i bakpanelen och det utrustas sedan med SATA och Molex-kontakter för att ge ström åt andra komponenter i datorsystemet. Moderkortet är baserat på Intels senaste Sandy Bridge-plattform och kan ta emot LGA1155 Core i3/i5/i7-processorer med en maximal TDP av 95 W.

På kortet sitter H61-chipsetet och minnestypen som ska användas är samma som i bärbara datorer, SO-DIMM:ar, och kortet har stöd för maximalt 8 GB DDR3 1333 MHz-minne. Det finns inga vanliga PCIe-portar för utökningskort men det finns dock en port för en mSATA-enhet och en mPCIe dit man kan fästa trådlöst nätverkskort. På moderkortet finns också en LVDS-port för att direkt fästa LCD-paneler till kortet.

I bakpanelen hittar vi en 3,5 mm line-in och en TOSLINK-kontakt som ger 7.1-kanalsljud digitalt. Det finns också två USB 3.0-portar samt två USB 2.0-portar och en gigabit Ethernet-port. HDMI-kontakten är av 1.4 standard.

PC, Hårdvara, Gigabyte, GA-MSH61DI
37.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 8 sep 2011, 14:36
Gigabyte GA-MSH61DI Thin mini-ITX moderkort
37.8°
0