Hårddiskar från HPE dör efter 40.000 timmar
Ännu en bugg i HPE:s SSD-diskar

HPE verkar ha drabbats av ännu en pinsam bugg då det nu uppdagats att SSD-diskar i vissa av deras datormodeller lägger av efter exakt 40.000 timmar. Det motsvarar ungefär 4,5 år av kontinuerlig drift och det är antagligen därför problemet med defekta diskarna börjar visa sig nu på lite äldre datorer.
Enligt HPE återfinns de drabbade diskarna i servrar och lagringsprodukter som HPE ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure samt StoreEasy 1000 Storage. Buggen orsakas av att firmwaret HPD7 inte verkar fixa att driva diskarna längre än 40.000 timmar men HPE har nu släppt en uppdatering till modeller som påverkas av buggen. Det ska observeras att om man inte installerar det uppdaterade firmwaret till HPE:s drabbade SSD-diskar så kommer disken helt säkert att krascha när den rullat i 40.000 timmar och datan som lagrats där kommer inte att gå att återställa.
Förra året drabbades bland annat den svenska sjukvården av att tusentals SSD-diskar i HPE:s datorer rasade mer eller mindre samtidigt. Även detta verkar ha berott på en bugg och i höstas bekräftade HPE att man hade problem med vissa SSD-diskar då dessa kraschade när de varit igång exakt 32.768 timmar.
Diskarna i HPE:s servrar kraschar efter 32 768 timmar
Sitter det samma diskar i datorerna som ställt till det för sjukvården?

Tusentals sjukhusdatorer har slagits ut sedan i somras
Sjukhuspersonal uppmanas att inte starta om HP-datorer
