11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Haswell-drivna NUCs kommer nästa kvartal Får en del nya funktioner
Haswell-drivna NUCs kommer nästa kvartal

Intels NUC har funnits ute ett tag men det är snart dags för en uppdatering då företaget nyligen lanserat en ny plattform med nya processorer. Enligt VR-Zone så planerar Intel att lansera de Haswell-baserade NUC-datorer, som visades upp under Computex förra veckan, någon gång under nästa kvartal.

VR-Zone säger att de kommande NUC-datorerna ska ha antingen Haswell Core i3 eller Core i5-processorer med en TDP på 15 W. De små datorsystemen kommer ha chassin tillverkade i plast eller aluminium och kommer ha fler portar än tidigare, något som kommer inkludera USB 3.0 samt en fullstor SATA-kontakt på moderkortet. Det betyder att man kommer kunna koppla in vanliga 2,5" hårddiskar eller SSDs, inte bara mSATA eller mPCIe-lagringsenheter.

Det nämns också att Intel arbetar på en fläktlös modell som kommer ha helt passiv kylning. Den nuvarande versionen av NUC har en inbyggd fläkt och det har tidigare rapporterats om en del överhettningsproblem, men detta har dock fixats genom en uppdatering från Intel.

De nya modellerna med Haswell kommer antagligen köras svalare än de nuvarande baserade på Ivy Bridge. Det är också att vänta då Intel har gjort stora förbättringar när det gäller strömförbrukning i Haswell jämfört med tidigare.

PC, Hårdvara, Intel, NUC, Haswell, USB 3.0, SATA
39.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 12 jun 2013, 16:25
Haswell-drivna NUCs kommer nästa kvartal Får en del nya funktioner
39.6°
0