32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel talar mer om storsatsning på stationära PC-datorer Vill göra allting mindre
Intel talar mer om storsatsning på stationära PC-datorer

Intel talade en del om det stationära PC-segmentet under GDC och de sade då att de vill göra en nysatsning och använde sig av ordet "reinvent".

Enligt Intel så har stationära datorer gått från att vara en stor låda under skrivbordet till att använda flera nya designer med bland annat touch i allt-i-ett formfaktor. Intel talade om små datorer, steamboxar och portabla allt-i-ett datorer.

Vi har tidigare också hört Lisa Graff tala om vad Intel planerar för det stationära PC-segmentet och där kommer Intel bland annat att släppa 8-kärniga processorer med totalt 16 trådar i till företagets HEDT-plattform senare under året. De kommer också att ha stöd för den nya minnesstandarden DDR4.

Både företag och konsumenter är nu dock lite motvilliga att köpa nya PC-datorer då de man redan har idag kan göra det mesta man vill och företag anser sig inte vilja spendera pengar på nya datorer då det inte krävs mycket för att surfa på nätet eller skriva dokument i Word.

Det är nog en stor anledning till varför Intel börjar tala om små datorer och de har ju tidigare introducerat NUC som en plattform för strömsnåla PC-datorer på skrivbordet.

PC, Övrigt, Intel, Stationär PC
52.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 25 mar 2014, 18:49
Intel talar mer om storsatsning på stationära PC-datorer Vill göra allting mindre
52.1°
0