28 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Internet of Things kan bli ett mordvapen Säkerhetsforskare tror det
Bild till artikel

Internet of Things är ett segment som skapades ganska nyligen och ämnar att koppla ihop allt med allt i stort sett. Nu tror Jeff Williams från Contrast Security att IoT kommer att användas för att döda någon.

Några troliga scenarion är drones som utrustats med sprängladdningar och kontrolleras av terrorister eller någon som hackar en användares insulinpump och ställer in den så att den levererar en dödlig dos.

Idag så verkar det finnas en stark vilja att koppla upp allt möjligt mot internet och det är något som kan leda till brister i säkerheten när man har bråttom.

computerworld.com PC, Övrigt, Internet of Things Världens första online-mord sker i år? Europol varnar för det Den europeiska polismyndigheten Europol varnar i en rapport för att någon antagligen kan komma att mörda någon via internet redan i slutet av det här året. Något som i så fall skulle betyda att världens, oss veterligen, första online-mord genomförts. Europol tror att ett sådant mord i så fall skulle kunna genomföras genom att någon via internet hackar en pacemaker eller en insulinpump som är försedd med trådlös uppkoppling, som egentligen är tänkt för att styra och övervaka dessa hjälpmedel, och sedan helt enkelt stänger av den. Det hela kan låta som ett långsökt scenario men det är känt att USA:s förre vicepresident Dick Cheney har avaktiverat den trådlösa uppkopplingen till sin egen pacemaker då han och säkerhetsapparaten runt honom var oroliga för att terrorister skulle hacka pacemakern och stänga av den. Ni som kollar på TV-serien Homeland känner säkert igen ett liknande scenario från den. Tumnagel
18.0°
0
37.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 1 dec 2014, 10:45
Internet of Things kan bli ett mordvapen Säkerhetsforskare tror det
37.7°
0