8 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft laddar ner Windows 10 på din dator Även om du inte bett om det
Bild till artikel

I slutet av juli släppte Microsoft lös Windows 10 och ett par veckor innan releasen kunde man reservera ett exemplar av det nya operativsystemet om man körde en tidigare Windows-version. När operativsystemet släpptes så dök en dold mapp upp på hårddisken vid namn "$Windows.~BT" som var ungefär 6GB stor som innehöll diverse installationsfiler för Windows 10 som skulle göra uppdateringen till operativsystemet smidigare.

En Inquirer-läsare som körde en tidigare Windows-version och som inte hade valt att "reservera" ett exemplar av Windows 10 upptäckte nyligen att han hade installationsmappen på sin hårddisk. Inquirer kontaktade Microsoft för att se varför läsaren hade fått installationsfilerna utan att ha bett om det och svaret blev detta:

For individuals who have chosen to receive automatic updates through Windows Update, we help upgradable devices get ready for Windows 10 by downloading the files they’ll need if they decide to upgrade.
When the upgrade is ready, the customer will be prompted to install Windows 10 on the device.

För att sammanfatta: Microsoft lägger in installationsfilerna på din dator utifall att du någon gång skulle vilja uppgradera till Windows 10.

Detta är ett litet problem för pc-användare som har väldigt små hårddiskar, till exempel folk som använder Windows-plattor med drygt 32GB lagring, som då får 4 till 6GB mindre utrymme på sin hårddisk.

Kör du WIndows 7 eller 8 och vill inte att ha installationsfilerna för Windows 10 på din dator så kan du hoppa över till Lifehacker som har satt ihop en rätt bra guide som visar hur du får bort mappen. Länk hittar du här: Lifehacker.

theinquirer.net PC, Mjukvara, microsoft, windows 10, uppgradering ShutUp10 låter dig ta kontroll över övervakningen i Windows 10 Låter dig deaktivera specifika funktioner i operativsystemet Windows 10 är ett operativsystem som uppskattats av många, men har fått ta en hel del kritik då det samlar in en hel del data som används för att göra din Windows 10-upplevelse mer personlig, men har mest uppmärksammats och pekat ut Windows 10 som ett spionprogram. Det finns en del program på nätet som låter dig stänga ner vissa av dessa datainsamlingsfunktioner, men ShutUp10 verkar vara ett av de bättre då det på ett pedagogiskt sätt förklarar vad varje funktion faktiskt gör, vilket är bra för ovana dataanvändare. ShutUp10 är gratis att ladda ner och använda och du hittar programmet via länken här nere till vänster. Tumnagel
82.1°
0
Windows 10 har börjat dyka upp på användares datorer Inför releasen I morgon är en stor dag för Microsoft för då kommer Windows 10 börja rulla ut till användare runt om i världen. Men uppmärksamma användare som valt att reservera Windows 10 vid release som i dagsläget kör Windows 7 och Windows 8 har märkt att en dold mapp vid namn "$Windows.~BT" har lagt sig på hårddisken. I mappen ligger det diverse installationsfiler kommer att användas för att uppgradera din dator. Den stora releasen kommer att ske klockan 06.00 i morgon och då kommer uppgraderingen att rulla ut till användare runt om i världen. De som kommer få uppgraderingen först är de som kör Windows 10 Technical Preview, och sedan kommer operativsystemet börja rulla ut till de som förbokat. Om det kommer dröja minuter, timmar eller dagar mellan utrullningarna är för tillfället okänt, men under morgondagen lär ett gäng användare kunna köra det nya operativsystemet i alla fall. Tumnagel
66.1°
0
Windows 10 har installerats på 75 miljoner enheter På fyra veckor Det verkar som att ett gäng användare har uppgraderat till Windows 10. 75 miljoner för att vara exakt. Yusuf Mehdi, vice chef för Windows and Devices Group på Microsoft, berättade detta nyligen via Twitter och det verkar som att den siffran ökar ständigt. 1. #Windows10: More than 75 million devices running Windows 10 – and growing every day. 1/10 pic.twitter.com/g0kqGizU0c— Yusuf Mehdi (@yusuf_i_mehdi) August 26, 2015 I samband med detta berättade Yusuf också att Windows 10 finns i 192 olika länder, 90 000 olika datormodeller har uppgraderats och att användare sammanlagt har strömmat 122 års gameplay från Xbox One till Windows 10. Detta är helt acceptabla siffror som utan tvekan endast kommer bli betydligt högre. Tumnagel
59.1°
0
The Verge recenserar Windows 10 I morgon händer det! The Verge har tagit en titt på Windows 10 för att se om Microsofts operativsystem är någonting att ha. Ovan ser ni videoversionen av recensionen och vill ni hellre läsa så hittar ni testet på The Verge:s hemsida via länken här nere till vänster. Tumnagel
72.3°
0
12.8° 0 André Stray André Stray
fre. 11 sep 2015, 16:15
Microsoft laddar ner Windows 10 på din dator Även om du inte bett om det
12.8°
0