38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

MSI visar Haswell-moderkort under CeBIT
Baserar sig på Z87-chipsetet

MSI visar Haswell-moderkort under CeBIT

CeBIT 2013 drog igång under gårdagen och precis som det ryktades innan teknikmässan drog igång så har ett par moderkort baserade på Intels 8-seriens chipset dykt upp.

Fudzilla var på besök i MSIs bås och även om ryktet sade att ASRock skulle visa moderkort riktade mot Haswell-processorerna så sades det också att flera tillverkare troligen kommer visa upp modeller.

Det moderkort som visas upp under CeBIT hos MSI är baserat på Z87-chipsetet, den uppenbara ersättaren till Z77. Som vi kan se så har moderkortet en LGA-sockel men den är inte kompatibel med varken Sandy Bridge eller Ivy Bridge. Fudzilla hävdar att det är 1150 kontakter i sockeln men Intel vill ännu inte avslöja det exakta antalet.

En annan sak vi kan lägga märke till är att moderkortet inte har någon 32-bit PCI-port utan har istället tre stycken PCIe x16-portar och fyra PCIe x1-portar. Det är väl inte någon större förlust egentligen, förutsatt att man inte fortfarande har behov av äldre instickskort. I bakpanelen ser vi 6 stycken USB 3.0-kontakter, dubbla HDMI-portar samt en DisplayPort.

Det är ganska uppenbart att det här moderkortet är en prototyp innan produktionen drar igång och jag hoppas verkligen att MSI inte behåller den gräsliga färgen de valt för kretskortet. Detsamma går för kylflänsarna som används på moderkortet.

PC, Hårdvara, Cebit 2013, Intel, MSI, Haswell, Moderkort
MSI visar Haswell-moderkort under CeBIT
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 6 mar 2013, 11:11
MSI visar Haswell-moderkort under CeBIT Baserar sig på Z87-chipsetet
37.5°
0