12 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
NUC "uppgraderas" med Celeron 847 Core i5 och Haswell-varianter planeras också
NUC

Intel avslöjade NUC under förra året och snart kommer den lilla datorn att bli billigare. Något som först tänkte rikta sig mot industrisektorn men som senare lanserades för konsumentsektorn efter stort uppvisat intresse planeras att bli omkring 100 dollar billigare med start i februari.

Prissänkningen medför givetvis också att man inte får lika bra prestanda och den Core i3-3217U som sitter i den nuvarande varianten kommer att bytas ut mot en Celeron 847. Det betyder att man går miste om Hyper-Threading och att man får en klockfrekvens på 1,1 GHz istället för 1,8 GHz. Man får också 1 MB mindre cache och lägre klockad iGPU.

Utöver detta så planerar Intel också en Core i5-baserad variant av NUC. Den modellen ska släppas i april och ska komma med vPro-funktioner, USB 3.0 och stöd för tre skärmar. Intel säger att de tänker släppa modellen efter feedback från kunder.

Företaget säger också att NUC har helt överstigit förväntningarna de hade på den och att företaget tänker satsa stort på den framöver. Det talades om en Haswell-driven enhet med ännu mer funktionalitet som ska släppas senare under året.

PC, Hårdvara, ces 2013, ces, Intel, NUC, Celeron 847, Core i5, Haswell
36.9° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tors. 10 jan 2013, 14:31
NUC "uppgraderas" med Celeron 847 Core i5 och Haswell-varianter planeras också
36.9°
0