32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia förbereder nya grafikarkitekturer för 2011 och 2013 Kommer döpas till Kepler och Maxwell
Nvidia förbereder nya grafikarkitekturer för 2011 och 2013

Här kommer lite fler nyheter från Nvidia och nu handlar det om framtiden för företagets grafikkortsserie, GeForce, och dess kommande arkitekturer.

Nvidia har ju under året lanserat den senaste generationen av grafikkortsarkitekturer, vilken har döpts till Fermi. I likhet med detta så kommer företaget även att döpa kommande generationer av arkitekturer efter stora och kända vetenskapsmän.

Företagets VD, Jen-Hsun Huang, visade upp en plan över hur framtiden kommer att se ut för GeForce-serien av grafikkort. Det verkar som att företaget nu kommer att koncentrera sig på att förbättra prestandan per watt i kommande generationer istället för att öka den råa prestanda av grafikkorten.

Nästa arkitektur kommer att gå under kodnamnet Kepler och ska lanseras någon gång under 2011. Produkter baserade på den generationen antas komma under andra halvan av nästa år. Kepler kommer bygga på en 28 nm tillverkningsprocess och ska vara nästan tre gånger så effektiv som dagens Fermi-arkitektur. Huang noterade att det ligger mycket mer bakom en sådan ökning än att bara krympa tillverkningsprocessen.

Arkitekturen efter det kommer att döpas till Maxwell och beräknas lanseras under 2013. Den ska baseras på en 22 nm process och bör vara omkring 8 gånger effektivare än dagens Fermi chip, mätt i DP FLOPS.

PC, Hårdvara, Nvidia, Fermi, Kepler, Maxwell
37.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 22 sep 2010, 17:06
Nvidia förbereder nya grafikarkitekturer för 2011 och 2013 Kommer döpas till Kepler och Maxwell
37.3°
0