44 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Password inte länge det vanligaste lösenordet Ersätts av 123456
Password inte länge det vanligaste lösenordet

Då och då kommer det rapporter där man undersökt vilka lösenord som ofta används och hur dåliga de är. En uppdaterad lista för de sämsta lösenorden och många kommer från Adobe.

Password har länge legat i topp på listan men det petas nu ner efter att många lösenord stals från Adobe. Från början troddes det endast ha berört 3 miljoner användare men senare upptäcktes det att data från 150 miljoner läckt ut, något som inkluderade dåligt skyddade lösenord och lösenordsfrågor för att få tillbaks lösenord.

Ska man se något positivt i läckan från Adobe så är det att säkerhetsforskare fick en hel del material att arbeta och kan se lite hur vanliga användare tänker när de väljer lösenord. En lista från SplashData visar nu de 25 mest använda lösenorden från läckan och i toppen sitter "123456" som alltså ersätter "password".

Andra lösenord på listan består av till exempel "qwerty", "admin", "letmein" och eftersom det är Adobe det handlar om även "photoshop".

SplashData rekommenderar att man använder ett lösenord av minst åtta tecken av olika typer samt att man undviker att köra med siffror som symboliserar bokstäver, som 3 som e eller 0 som o.

bit-tech.net PC, Övrigt, Lösenord, Adobe, Säkerhet
41.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 21 jan 2014, 16:29
Password inte länge det vanligaste lösenordet Ersätts av 123456
41.7°
0