44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rekordsnabbt Wi-Fi i Tyskland 100 gigabit i sekunden
Rekordsnabbt Wi-Fi i Tyskland

Det här med Wi-Fi fungerar ju rätt bra men det är tyvärr inte lika stabilt eller snabbt som att stoppa in en ethernet-kabel direkt i burken. Men detta är något som ett gäng tyska forskare snart kan ändra på då de nyligen lyckades sända data via Wi-Fi med hela 100 GB i sekunden.

Tekniken är framtagen av folk från Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) samt Karlsruhe Institute of Technology (KIT) och den använder sig av signaler med mycket hög frekvens (237.5 GHz) som då kan innehålla massvis med data. Med detta nät kan man till exempel skicka en hel Blu-ray-skiva på bara några sekunder.

Problemet är att dessa signaler knappt kan ta sig genom väggar. Dock kan det vara ett alternativ att skicka data mellan byggnader via sändare på taken och på så vis vara en lösning för platser där man det är för dyrt eller för omständigt att gräva ner fiberkablar.

Enligt en av personerna bakom detta rekord, Swen König, så kommer rekordet nog slås ganska snart då man redan jobbar på en lösning som kan skicka data med 1TB i sekunden.

kit.edu PC, Hårdvara, Wi-Fi, Tyskland, Rekord
54.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
mån. 14 okt 2013, 17:55
Rekordsnabbt Wi-Fi i Tyskland 100 gigabit i sekunden
54.2°
0