34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Uppdaterat Windows 10 får utökat stöd för pennor
Microsoft presenterar Windows Ink

Windows 10 får utökat stöd för pennor
OBS! Bilden är ett montage

Enligt Microsoft använder i dag fortfarande 72 procent av alla människor penna och papper i snitt en timme om dagen. Därför vill de satsa hårdare på stöd för pennor i Windows 10 och meddelade under onsdagens keynote att operativsystemet kommer att få förbättrat stöd för pennor i och med funktionen Windows Ink och att stödet för pennor kommer att utökas över hela operativsystemet.

Tanken är att utvecklare ska tycka att det här är intressant och implementera funktionen i sina appar och för att göra det enkelt ska det bara krävas några få rader med kod för att få det att fungera.

Till exempel ska pennan kunna fungera på låsskärmen och Microsoft visade exempelvis upp digitala post-it-lappar för de som föredrar att anteckna för hand. Företagets kartapp kommer också att ha stöd för pennor där användare kan dra ett sträck mellan två platser och få sträckan uträknad.

Windows 10 kommer även att få ett digitalt ritblock som användare kan använda för att teckna ner sina tankar och funderingar. Det här ritblocket innehåller dessutom digitala linjaler samt stöd för att dela anteckningar online.

För att få igång utvecklingen har Microsoft även börjat samarbeta med Adobe för att implementera stöd i deras program och vi lär få se många fler exempel på företag som drar nytta av stödet framöver.

Uppdaterat: Nedan kan ni kolla in en demonstration av Windows Ink.

PC, Mjukvara, Windows 10, Windows Ink, pennor, anteckningar, stylus
41.5° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 30 mar 2016, 18:40
41.5°
0

Uppdaterat Windows 10 får utökat stöd för pennor

Microsoft presenterar Windows Ink