5 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Windows XP regerar fortfarande i Kina Omkring hälften av alla stationära datorer kör operativsystemet
Windows XP regerar fortfarande i Kina

Idag är som vi vet Windows XPs dödsdag då Microsoft slutar med sin support för det gamla operativsystemet. Många har redan beslutat sig för att överge Windows XP men tittar vi österut så är det fortfarande många som använder det.

Omkring 200 miljoner i Kina sitter fortfarande på Windows XP på sina datorer och det är enligt StatCounter närmare 50 procent av alla stationära PC-datorer i Kina.

Som vi hört tidigare så är det ett säkerhetsproblem att fortsätta använda ett operativsystem som inte längre har någon support då nya sårbarheter inte kommer pluggas igen. Det skapar också ett problem för Kinas strävan att minska piratkopieringen i landet.

Kina har kämpat med det problemet i årtionden och med Windows XP gjorde landets regering en liten framgång då i stort sett alla landets statliga PC-datorer kör Windows XP lagligt.

Kinas största mikroblogg, Weibo, hade också en förfrågan nyligen bland sina läsare där man frågade om avsaknaden av support till Windows XP kommer göra så att de skulle uppgradera. Av de omkring 15 000 personer som svarade så kommer över 12 000 inte att uppgradera från Windows XP.

PC, Mjukvara, Kina, Windows XP
34.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 8 apr 2014, 14:16
Windows XP regerar fortfarande i Kina Omkring hälften av alla stationära datorer kör operativsystemet
34.5°
0