12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Alexa på gång till lite enklare apparater
Amazons smarta assistent flyttar snart in i typ allt

Alexa på gång till lite enklare apparater

Amazons smarta assistent Alexa är en av de marknadsledande assistenterna på marknaden och snart kommer Alexa att kunna köras på en lång rad lite enklare apparater som finns i våra hushåll.

Amazons AWS har meddelat att deras "Alexa Voice Service", tjänsten som gör att Alexa uppfattar vad vi säger, snart kommer att gå att köra på apparater som bara har 1MB RAM och en Cortex-M-processor. Fram tills nu har det krävts minst 100MB RAM och en Cortex-A-processor för apparater velat bygga in Alexa som en smart assistent. Det har lett till att mycket av funktionaliteten i det smarta hemmet kontrollerats via en smart högtalare eller hub som sedan skickat kommandon vidare till de smarta prylarna. AWS IoT-chef Dirk Didascalou säger till TechCrunch:

"We now offload the vast majority of all of this to the cloud. So the device can be ultra dumb. The only thing that the device still needs to do is wake word detection. That still needs to be covered on the device."

När Alexa nu kommer att gå att driva med lägre prestanda är det väl inte helt omöjligt att den smarta assistenten flyttar in i det mesta, allt ifrån belysning till leksaker och allt annat där emellan. Didascalou uppger även att materialkostnaderna för att bygga in Alexa i något kommer att sjunka med cirka 50 procent, detta då hårdvaran som framöver kommer att krävas för att driva Alexa är billigare än den som används idag.

Pryl, Smarta hemmet, amazon, alexa, smarta assistenter, aws, iot
28.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 26 nov 2019, 11:00
28.9°
0

Alexa på gång till lite enklare apparater

Amazons smarta assistent flyttar snart in i typ allt