3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Amazon visar upp Key
Gör det lättare att ta emot paket när man inte är hemma

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Amazon visar upp Key

Amazon har lanserat en ny tjänst som ska gör det enklare att ta emot paket när man inte är hemma. Denna tjänst heter Key och med den kan paketbud öppna ens ytterdörr så de kan lägga paketen man beställt från Amazon strax innanför dörren.

För att detta ska fungera krävs det att man skaffar ett speciellt Key-kompatibelt lås samt Amazons Cloud Cam-kamera. Av säkerhetsskäl måste man ha kameran antagligen för att man ska kunna hålla koll på att inga dumheter försegår.

Låset kan öppnas av budet genom att den skannar en streckkod som finns på paketet. När dörren sedan stängs så låses dörren igen.

Men Key fungerar inte enbart för att enkelt ge folk som lämnar paket tillgång till ens hem. Utan det fungerar ju även precis som andra smarta lås, det vill säga att man kan öppna upp dörren till gäster, städare eller andra personer som behöver komma in när man inte är hemma.

Ett Key-kompatibelt lås, en Cloud Cam och installation kostar kostar 250 dollar. Man måste vara Prime-kund för att kunna använda det och för tillfället är det inget som verkar vara aktuellt för Sverige ännu.

Pryl, Smarta hemmet, Amazon, Amazon Key, Lås, Kamera
39.9° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 25 okt 2017, 16:45
39.9°
0

Amazon visar upp Key

Gör det lättare att ta emot paket när man inte är hemma