5 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Demofilm på Sonys SmartEyeglass Sonys version av augmented reality
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Demofilm på Sonys SmartEyeglass

I slutet av förra året presenterade Sony SmartEyeglass som är en slags augmented reality-skärm som är tänkt att fästas på ett par befintliga glasögon och de har liknande funktionalitet som Google Glass.

Rent hårdvarumässigt så snackar vi om en skärm på 640x400 pixlar av OLED-typ men också massor av annat som kamera, ARM Cortex-A7-processor, bluetooth, WiFi och lite sensorer som kompass och accelerometer. Hela paketet väger 57 gram.

I demovideon ovan kan ni kolla in lite av de grejerna som Sony tänker sig att vi ska kunna ta del av med hjälp av SmartEyeglass i framtiden. Någon gång under nästa år tror Sony att SmartEyeglass släpps i butik.

developer.sony.com Pryl, Virtuell verklighet, sony, smarteyeglass, ar, augmented reality, google glass Sony gör skärm till glasögonen Om du vill göra din egna Google Glass. Typ. Google Glass kan ses som lite larvigt och oanvändbart men det har sina användningsområden. Tekniken behöver dock utvecklas rejält och nu tar Sony ett steg på vägen när man visar upp en skärm att sätta fast på glasögonen. I paketet finns en skärm på 640x400 pixlar av OLED-typ men också massor av annat som kamera, ARM Cortex-A7-processor, blåtand, WiFi och lite sensorer som kompass och accelerometer. Hela paketet väger 57 gram. Hela paketet ska gå att sätta fast på vilka glasögon som helst även om man ser ut som en stolle. Namnet är SmartEyeglass Attach! (corny!) och man räknar med att börja tillverka dessa under slutet av året. Vi får hoppas att utveckling går snabbt fram för denna var varken vacker eller speciellt imponerande. Tumnagel
40.5°
0
Google slutar sälja Google Glass Hejdå Google Glass? Google har meddelat att man kommer att sluta sälja sina AR-glasögon Google Glass till konsumenter vilket man gjort sedan förra året som en del av sitt "Glass Explorer Program". Man skriver inget om huruvida företag och utvecklare fortsatt kan köpa Google Glass men man nämner att man kommer att fortsätta utveckla nästa generations Google Glass. Det sägs inget om när man kommer att presentera dem. Den 19:e januari stängs Glass Explorer Program ner officiellt. Tumnagel
49.9°
0
39.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 13 feb 2015, 14:00
Demofilm på Sonys SmartEyeglass Sonys version av augmented reality
39.6°
0