24 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fairphone släpper true wireless-lurar Ska hålla länge
Fairphone släpper true wireless-lurar

Fairphone presenterade nyligen en sprillans ny telefon vid namn Fairphone 4, men det verkar inte vara den enda nya produkten företaget har på ingång. Precis som typ alla andra företag i världen har Fairphone visat upp ett par true wireless-lurar vid namn True Wireless Stereo Earbuds, men till skillnad från typ alla andra företag i världen vill Fairphone erbjuda ett lite mer hållbart alternativ.

Precis som med företagets telefoner har Fairphone fokuserat på att erbjuda en produkt primärt framtagen med rättvisemärkta och återanvända material. Mer specifikt är lurarna gjorda av 30 procent återanvänt plast samt använder Fairtrade-märkt guld. Även när det kommer till batteriet har Fairphone ansträngt sig och lurarna ska ska överleva längre än andra true wireless-lurar på marknaden genom att justera laddningshastighet av både själva lurarna samt fodralet. Fairphone skriver att batteriet i deras lurar väntas överleva dubbelt så länge som andra true wireless-lurar.

Lurarna är utrustade med ordentliga element på 10mm och erbjuder andra flådigheter som aktiv brusreducering, IPX4-klassning samt sensorer som gör att musiken pausas när du plockar ur dem ur örat.

Fairphone True Wireless Stereo Earbuds går att förboka nu via företagets hemsida och priset ligger på 100 euro.

Pryl, Hörlurar, fairphone, true wireles, stereo earbuds
Fairphone presenterar Fairphone 4 Siktar på att få Android-uppdateringar i sex år Medan andra mobiltillverkare släpper telefoner på löpande band med marginella nymodigheter väljer Fairphone att erbjuda telefoner som ska hålla länge och gå att laga själv vid behov. Nu har Fairphone 4 presenterats och enheten erbjuder samma modulära design som tidigare, men har fått lite modernare hårdvara. På insidan av telefonen hittar vi Snapdragon 750 5G som, inte helt oväntat, erbjuder tillgång till 5G-nätet och kretsen ackompanjeras av upp till 8GB ram och 256GB lagring. Skärmen ligger på 6,3 tum och erbjuder Full HD-upplösning och som skyddas av Gorilla Glass 5. Batteriet ligger på 3906mAh och går att ladda förhållandevis snabbt, mer specifikt ska vi få 50 procent på en halvtimmes laddning. Kamerorna ska enligt Fairphone vara företagets bästa hittills och på baksidan sitter det dubbla sensorer på 48MP, varav ena är vidvinkelkamera. Båda kommer med snabb autofokus och bildstabilisering. Vidare sitter det en selfiekamera på 25 MP på framsidan. Som sagt är det ett modulärt bygge och många av komponenterna går att ersätta själv vid behov, vilket är trevligt då det kan bli en rätt hög kostnad att gå till någon verkstad och byta ut komponenter. Utöver detta erbjuder Fairphone 5 års garanti och Fairphone planerar att släppa mjukvaruuppdateringar fram till 2027, Detta är siffror som borde få alla andra mobiltillverkare att skämmas. Fairphone 4 kommer även vara den första telefon som är "waste neutral", vilket betyder att företaget kompenserar för tillverkningen genom att återvinna elektronisk avfall motsvarande varje såld Fairphone 4. Sedan har företaget även ökat antalet rättvist extraherat material som nu ligger på 14. Fairphone 4 går att förboka från och med idag hos Elgiganten och ETC samt via Fairphones hemsida. Prislappen kommer ligga på 6290 kronor för versionen med 6GB/128GB och 6990 kronor för varianten med 8GB256GB. Tumnagel
50.9°
0
41.9° 0 André Stray André Stray
mån. 4 okt 2021, 13:30
Fairphone släpper true wireless-lurar Ska hålla länge
41.9°
0