34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Google Assistant är den bästa smarta assistenten
Klarar av att besvara flest frågor

Google Assistant är den bästa smarta assistenten
Ett 3-pack Google Home Mini
Foto: Roger Åberg

Företaget Stone Temple har undersökt vilken av de smarta assistenterna som finns på marknaden som är bäst och enligt dem så är det Google Assistant som för tillfället klarar av att besvara flest frågor korrekt.

Efter Google Assistant klarade Microsofts Cortana sig bäst och på bronsplats hittas Amazona Alexa. Apples Siri klarade sig sämst utav de smarta assistenterna som var med i undersökningen. Siri kom även på jumboplats i en liknande undersökning som vi skrev om tidigare i år.

I testet fick var och en av de smarta assistenterna försöka besvara cirka 5000 stycken frågor. Alexa var den smarta assistenten som förbättrats mest sedan Stone Tempel gjorde en liknande undersökning förra året. Trots det så får Alexa fortsatt se sig förbisprunget av Google Assistant och Cortana.

Pryl, Smarta hemmet, google assistant, cortana, siri, alexa, smarta assistenter, jämförelse Via cnet.com

HomePods AI-assistent är typ sämst
Siri håller inte måttet mot konkurrenterna

Apple har nu släppt sin smarta högtalare HomePod och recensioner om denna har strömmat in den senaste veckan. De flesta verkar förhållandevis överens om att HomePod är den högtalare som erbjuder det bästa ljudet bland högtalare i den här storleken och prisklassen men därefter slutar oftast hyllningarna av HomePod. Många anser att avsaknaden av Bluetooth och HomePods mer eller mindre fientliga hållning mot alla apparater och tjänster som inte tillhör Apple ekosystem drar ner betyget på högtalaren. Något annat som de flesta recensenter anser vara negativt är att Apple smarta assistent Siri inte riktigt har hunnit med i utvecklingen och är sämre än sina konkurrenter Google Assistant och Amazons Alexa. Företaget Loup Ventures har testat Siri på HomePod och jämfört resultatet med tidigare tester av Google Assistant på Google Home, Alexa på Amazon Echo samt Microsofts Cortana på Harman Kardon Invoke. Enligt deras tester så är Siri sammantaget sämst av de fyra assistenterna. Siri uppfattade 99,4% av de 782 frågor den fick i undersökningen men kunde bara besvara 52,3% av dessa korrekt. Motsvarande siffra för Google Assistant var 81% korrekta svar, Alexa 64% och Cortana 57%. I tabellen nedan kan ni kolla in hur respektive assistent klarade av att svara på frågor i olika typer av kategorier. Har du någon smart högtalare eller liknande motsvarighet hemma? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
30.3°
0
42.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 30 apr 2018, 11:11
42.9°
0

Google Assistant är den bästa smarta assistenten

Klarar av att besvara flest frågor