3 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google Assistant blir lättare att använda för funktionshindrade Googla lanserar navigeringssystemet Action Blocks
Google Assistant blir lättare att använda för funktionshindrade
Foto: Wille Wilhelmsson

Google lanserar nu något som man kallar för "Action Blocks" till Google Assistant vilket är en ny funktion som kan underlätta för människor med olika typer av funktionsnedsättningar att använda Googles smarta assistent. ddd

Google Assistant Action Block är en slags genvägar där en användare eller vårdnadshavare till en användare kan spela in makrofunktioner som sedan aktiveras med ett tryck på en bild eller en ikon. Det kan till exempel handla om att användare genom att trycka på en ikon som ser ut som en bil kan beställa en taxi, en bild på en person kan kopplas till att ringa upp den personen eller dra igång en chattkonversation och det går även att koppla bilder till att dra igång grejer på Netflix, Spotify eller andra tjänster. Enligt Google kommer det gå att skapa Action Blocks för allt som Google Assistant idag har stöd för att göra.

Enligt Google så finns det runt 630 miljoner människor runt om i världen som lider av någon typ av funktionshinder så det här är antagligen ett välkommet initiativ från Google för funktionshindrade människor som vill börja använda smarta assistenter.

Pryl, Smarta hemmet, google assistant, action blocks, funktionnedsättning, funktionshindrade
38.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 3 okt 2019, 13:20
Google Assistant blir lättare att använda för funktionshindrade Googla lanserar navigeringssystemet Action Blocks
38.5°
0