44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google lär robotar att gå Tar bara några timmar för roboten att promenera i väg på egen hand
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Google lär robotar att gå

Google har utvecklat en algoritm som ser ut att kunna snabba på utvecklingen av hur fyrbenta robotar ska kunna ta sig fram på egen hand. Vanligtvis krävs det lång tid att lära en robot att gående ta sig fram i sin omgivning men Google säger att detta bara tar några timmar med deras nya algoritm.

Med hjälp av algoritmen så testar roboten olika sätt att ta sig fram och kan nu både gå framåt, bakåt och svänga på egen hand, något som ni kan kolla in lite närmare i videon ovan. Algoritmen har även lärt roboten vad den ska göra när den stöter på olika typer av hinder, ojämnare terräng och roboten kan även ta sig fram under andra förhållanden som den inte tidigare känner till.

I dagsläget kräver dock algoritmen som Google utvecklat att roboten har kontakt med en kamera som sitter monterad i taket ovanför roboten. Detta är givetvis något som inte skulle gå att använda om roboten ska ut och traska i verkliga förhållanden. Det verkar hur som helst som om Googles kanske är något på spåren när det kommer till att få robotar att snabbare att anpassa sig till nya förhållanden i omgivningarna den rör sig i.

arxiv.org Pryl, Robotar, artificiell intelligens, google, robotpromenad Via technologyreview.com
38.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 4 mar 2020, 11:00
Google lär robotar att gå Tar bara några timmar för roboten att promenera i väg på egen hand
38.4°
0