11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Huawei släpper ny mesh-router i Sverige Två Wi-Fi 6-routrar täcker cirka 560 kvadratmeter
Huawei släpper ny mesh-router i Sverige
Foto: Huawei

Huawei släpper produkten WiFi Mesh 7 i Sverige. Det är en mesh-router som säljs i ett- eller två-pack, med två routrar klarar mesh-nätverket upp till 250 enheter inom cirka 560 kvadratmeter. WiFi Mesh 7 kan nå hastigheter upp till 6 600 Mpbs och har stöd för 4K QAM och 4x4 MIMO. En router ska ha en räckvidd på cirka 280 kvadratmeter och två klarar som sagt cirka 560 kvadratmeter.

Precis som exempelvis Google Nest Wifi verkar dessa behöva kopplas upp till molntjänster från tillverkaren för att alla funktioner ska kunna utnyttjas. Huawei har nämligen en app de kallar AI Life där användare kan se olika nätverkshanteringsverktyg, som exempelvis Smart Diagnosis som hjälper att felsöka nätverksproblem eller en visualiserad värmekarta över deras nätverkstäckning. Detta kan vara någonting många ställer sig frågande till, särskilt efter anklagelserna mot Huawei och deras koppling till den kinesiska staten. Utöver det ganska stora frågetecknet verkar det som en stabil router, som dessutom inte ser ut som en robotspindel.

Huawei WiFi Mesh 7 finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med idag. Det rekommenderade priset är 2 599 kr för ett-pack och 4 599 kr för två-pack.

Pryl, Nätverk, hauwei, wifi 6, mesh
14.5° 0 Hugo Engström Hugo Engström
mån. 6 dec 2021, 18:45
Huawei släpper ny mesh-router i Sverige Två Wi-Fi 6-routrar täcker cirka 560 kvadratmeter
14.5°
0