3 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

John Gaeta börjar jobba på AR-företaget Magic Leap
Snubben som skapade bullet time i Matrix-filmerna

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till John Gaeta börjar jobba på AR-företaget Magic Leap

The Verge rapporterar att specialeffekts-makaren John Gaeta kommer att börja arbeta på det hemlighetsfulla AR-företaget Magic Leap där han ska börja arbeta med kreativa strategier.

Gaeta är antagligen mest känd för att vara mannen bakom de så kallade "bullet time"-scenerna i Matrix filmerna. Han var även med och utvecklade Lucasfilms underhållningsdivision ILMxLab, en avdelning som sedan tidigare har ett samarbete med Magic Leap.

Magic Leap anställde för flera år sedan scifi-författaren Neal Stephenson och när man nu får ytterligare en namnkunnig medarbetare inom underhållningsindustrin så verkar det som om företaget planerar långt in i framtiden för sin än så länge ej släppa AR-produkt. Magic Leap har den senaste tiden fått en del kritik för att man aldrig visat upp sin produkt eller meddelat något om när så kan bli fallet. Då Google och flera andra investerat miljardtals kronor i företaget så kan man antagligen dröja med detta ytterligare ett tag.

I början av det här året så dök det upp en bild på Magic Leaps AR-prototyp som ni kan kolla in i den inbäddade tweeten nedan. På bilden syns något som varken verkar särskilt smidigt eller ens i närheten av en färdig konsumentprodukt.

I klippet ovan kan ni kolla in när John Gaeta snackar lite om bullet time i Matrix-filmerna och i klippet nedan hittas lite av vad samarbetet mellan Magic Leap och ILMxLab än så länge resulterat i.

Pryl, Förstärkt verklighet, john gaeta, magic leap, bullet time, matrix, snubbe, lucasfilm, ILMxLab

Magic Leap visar upp sin augmented reality-teknik
En första demo från det hemlighetsfulla företaget

Det lite hemlighetsfulla AR/VR-företaget Magic Leap, som bland annat Google plöjt ner en halv miljard dollar i, visade på WSJD Live conference upp en demo av sin augmented reality-teknik för första gången och det ser helt klart imponerande ut. I demon som syns ovan har man filmat rakt igenom ett par av företagets AR-glasögon utan att använda några speciella effekter eller andra pålagda grejer och vi får bland annat se en robot som svävar under ett skrivbord samt hela vårt solsystem snurrande runt i en kontorslokal. Av videon att döma kommer Magic Leap framför allt att konkurrera med Microsofts kommande AR-glasögon HoloLens som även de har sett rätt så imponerande ut när Microsoft visat upp dem (se inlänkad artikel nedan). Tumnagel
57.5°
0

Magic Leap anställer scifi-författaren Neal Stephenson
Ska bli företagets "Chief Futurist"

Magic Leap, företaget som Google och lite andra plöjde ner över en halv miljard dollar i tidigare i år, är antagligen ett av de mer spännande företagen på marknaden för tillfället och inte blev de mindre intressanta när de nu anställer scifi-författaren Neal Stephenson [wiki] som sin "Chief Futurist". Stephenson ansluter sig därmed till ett företag som redan har många välrenommerade namn på sin lönelista. Exakt vad Magic Leap pysslar med är man fortfarande någorlunda hemlighetsfulla om men det verkar som om man håller på att ta fram en produkt som verkar vara någon slags blandning mellan VR (virtual reality) och AR (augmented reality). Denna produkt kan antagligen komma att användas för att spela dataspel, upptäcka nya världar eller helt enkelt bara utforska saker på ett lite mer realistiskt sätt än vad man kan göra framför en skärm idag. Jag har själv läst lite om det och det känns som ett slags "VR/AR 2.0" där man kan vandra omkring i den fysiska världen men samtidigt kunna interagera med digitala objekt på ett lite mera avancerat sätt än vad det vi kallar för AR idag har möjlighet att göra. En annan slags AR helt enkelt - Alternative Reality som Gizmodo skriver i den här artikeln som ni ska läsa om ni har intresse och tid då det antagligen är en av de mer utförliga som skrivits om Magic Leap. Där får man även stifta lite närmare bekantskap med det rätt så imponerande gänget som arbetar med Magic Leap idag. Tumnagel
40.8°
0

Google investerar en halv miljard dollar i Magic Leap
För att fixa virtuell verklighet?

Re/Code skriver att Google och ett gäng andra investerare kommer att investera 500 miljoner dollar i det amerikanska mjuk- och hårdvaruföretaget Magic Leap. Exakt vad Magic Leap pysslar med verkar vara lite höljt i dunkel men man sägs ta fram hård- samt mjukvara för att åstadkomma "cinematic reality" och man pysslar även med 3D samt wearables. Så man kan väl misstänka att Magic Leap håller på att utveckla VR- eller AR-grejer som skulle kunna konkurrera med Oculus Rift och liknande. På sikt kanske teknik från Magic Leap även skulle kunna byggas in i Googles egna AR-glasögon Google Glass. Magic Leap startade 2011 och har runt 100 anställda. De köptes upp av Stryker Corporation, ett företag som utvecklar medicinsk utrustning, för 1,65 miljarder dollar i slutet av 2013. Tumnagel
44.9°
0
39.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 27 okt 2017, 16:45
39.3°
0

John Gaeta börjar jobba på AR-företaget Magic Leap

Snubben som skapade bullet time i Matrix-filmerna