41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lyckad start för Solar Impulse 2 Skall flyga jorden runt utan bensin
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Lyckad start för Solar Impulse 2

Efter år med planering så lyfte nyligen det solcellsdrivna flygplanet Solar Impulse 2 från Al Bateen Executive Airport i Abu Dhabi. Om allt går som det skall kommer detta bli det första flygplanet som flyger jorden runt utan en droppe bensin.

Solar Impulse 2 har 17 000 solpaneler på sina vingar som alla driver det nästan 950 kilo tunga litiumbatteriet. Rundturen beräknas ta ungefär fem månader då flygplanet inte kan flyga snabbare än 141 km/h och kommer göra en del stopp på vägen.

Pryl, Övrigt, Solar Impulse 2, Flygplan, Solceller, ABB

Soldrivet flygplan flyger över USA
Första delen avklarad

Det soldrivna flygplanet Solar Impulse lyckades i lördags flyga från San Francisco till Phoenix i USA genom att bara använda sig av solenergi. Detta var den första delen av den planerade flygningen över hela USA där man kommer att stanna i lite andra olika amerikanska städer för att till slut landa i New York om cirka två månader. Planet har en toppfart på cirka 70 kilometer i timman och det tog 18 timmar och 18 minuter att flyga mellan San Francisco till Phoenix. I videon ovan när Solar Impulse startar från San Francisco samt lite från när planet befinner sig i luften på väg mot Phoenix. Tumnagel
42.7°
0
62.0° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
mån. 9 mar 2015, 16:15
Lyckad start för Solar Impulse 2 Skall flyga jorden runt utan bensin
62.0°
0