2 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Massa nytt från Samsung
CES2012 Massa nytt från Samsung TV-apparater, datorer och en herrans massa hemmabiosystem

Roger har varit inne på Samsungs presskonferens idag och kikat in vad de hade för nytt att komma med. Det visade sig inte helt oväntat vara en hel massa grejer och de tänkte jag lista lite snabbt här.

Först ut är en Oled-TV på 55 tum. Den väger tolv pannor, har en panel på bara 1.6 millimeter och en total tjocklek på bara 7.6 millimeter. Färgåtergivningen på denna ska vara upp till 40 procent bättre än den på en LED-TV. Kommer till butikerna till hösten.

Sen har vi en ny generation av Smart TV som inte behöver någon fjärr utan är röst- och rörelsestyrd. Du kan höja, sänka, byta kanal och surfa på nätet utan att knappa dig runt men för den som fortfarande vill det får man som tur är med vanliga fjärrkontroller också, ja faktiskt två stycken.

Samsung visade även tillbehör till TV-apparaterna i form av Bluray-spelare och hemmabiosystem. De förstnämnda får webbläsare i sig vilket gör att man nu enkelt ska kunna ladda hem appar, hyra film, spela spel och lyssna på musik direkt genom spelaren. Vissa av spelarna kan även strömma filmer och TV-sändningar direkt till till en Samsung-lur eller platta via Wi-Fi. Genom en molntjänst som Samsung kallar AllShare Play kommer man också att kunna lägga upp material som man sedan kan ladda hem till valfri Samsungprodukt som stödjer tjänsten. Hela elva stycken olika Blurayspelare kommer att lanseras i år. På hemmabiofronten erbjuds maskinerna i silver, svart eller vitt och under året kommer det att presenteras 14 stycken olika nya system.

På datorfronten är det en tunn rackare i 9-serien som sticker ut. Enligt Samsung den tunnaste i världen när det kommer till bärbara datorer i storlekarna 13 och 15 tum med sina 12.9 respektive 14.9 millimeter på det tjockaste stället. Byggd i aluminium och väger 1.19 kilo (1.49 för 15"). SSD-disk upp till 128GB och i5-processor. Sen presenterades även den första Ultrabooken som kommer i 13 och 14 tum. 18 respektive 21 millimeter tjocka, 1.4 respektive 1.74 kilo tunga, Intel ULV-processorer och diskar på upp till 1TB. Kommer att kosta från omkring 8 000 kronor när de börjar säljas i februari.

Självklart visades det även kameror och precis som Canons nyheter är dessa också utrustade med möjligheten att direkt skicka upp något till webben via trådlöst nätverk. En smart grej är funktionen Autobackup som automatiskt laddar över dina nya bilder till datorn så fort du kommer hem och kameran känner av att du är hemma. WB850F, ST200F och DV300F är några av modellerna som kommer med Wi-Fi, släpps med start i mars och priserna börjar på 2 000 kronor.

Surfplattan Galaxy Tab 7.7 är den första i världen med superamoledplus-skärm. Jättelångt namn som innebär att svart är svart och inte grått tydligen. Skal i borstad aluminium och går att ringa med. Kommer nu i januari till priset 5 700 kronor.

Pryl, Pryl, ces2012, Samsung, nyheter, prylar
37.9° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 10 jan 2012, 01:19
CES2012 Massa nytt från Samsung TV-apparater, datorer och en herrans massa hemmabiosystem
37.9°
0