m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Köp!
30W laddare från Anker kostar nu bara 299 kr (tidigare 499 kr)

Nu kan du integrera Spotify med Philips Hue
Plus att en del nya produkter presenteras

Nu kan du integrera Spotify med Philips Hue
Pryl / Smarta hemmet

Signify släpper nu några nyheter i Philips Hue-serien och det handlar om fyra nya gradientprodukter, nya White ambiance Filament-ljuskällor, kraftfullare smarta ljuskällor och nya badrums- och taklampor. Sen har även Philips Hue-appen uppdaterats med en musik- och belysningsintegration med Spotify.

Vi börjar med Philips Hue Play gradient light tube som är tänkt att man placerar ovanför eller under en TV för att spexa till upplevelsen av det man tittar på. Finns i svart eller vitt.

Sen har man uppgraderat Philips Hue gradient Signe golv- och bordslamporna i svart och vit och även Philips Hue ambiance gradient lightstrip. Ljusslingan kan nu lysa i flera färger samtidigt.

Alla Philips Hue Filament ljuskällor med E27-sockel är nu också tillgängliga i White ambiance vilket gör att du kan använda alla nyanser av varmt till kallt vitt ljus. Senare kommer även en White Filament E14 kronljuskälla.

Philips Hue-ljuskällorna i White, White ambiance och White and color ambiance finns nu även med 1100 och 1600 lumen (motsvarar 75W och 100W).

Från och med idag kommer även Philips Hue och Spotify-integrationen att släppas globalt och det kommer att fungera för den som kör Philips Hue app i version 4. Philips Hue-appen kommer att hämta metadata från varje låt som spelas från Spotify och därefter skapa ett avancerat ljusskript som får din belysning att reagera till både takt, genre och stämning. Du kan själv justera ljusstyrka, intensitet och ljuskällornas färgpalett.

Läs om alla nyheterna i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Nya produkter och innovationer från Philips Hue blandar ljud, ljus och färg

Stockholm, Sverige – Signify (Euronext: LIGHT) presenterar en mängd nya smarta belysningsprodukter och funktioner från Philips Hue som gör det möjligt att skapa en belysningsupplevelse utan dess like. De nya produkterna innefattar fyra nya gradientprodukter, nya White ambiance Filament ljuskällor, mer kraftfulla smarta ljuskällor, och nya badrums- och taklampor. Dessutom har Philips Hue-appen uppdaterats med en unik musik- och belysningsintegration med Spotify. Det är helt enkelt ett oerhört spännande år för smart belysning!

Få den perfekta blandningen av färgglatt ljus

Förra årets lansering av Philips Hue Play gradient lightstrip var bara början. Nu utökar Philips Hue sitt gradientsortiment med den helt nya Philips Hue Play gradient light tube. Den består av gradientteknik som blandar flera ljusfärger i en ena lampa eller armatur och är särskilt framtagen för att placeras ovanför eller under en TV. Gör din hemmabio komplett med Play gradient light tube i antingen svart eller vit.

Gradienttekniken har också förbättrat andra Philips Hue-favoriter, nämligen de uppgraderade Philips Hue gradient Signe golv- och bordslamporna i svart och vit, samt Philips Hue ambiance gradient lightstrip. Förutom flexibiliteten och det kraftfulla ljuset från den vanliga Philips Hue lightstrip kan den nya ljusslingan lysa i flera färger samtidigt.

Den coolaste belysnings- och musikupplevelsen någonsin

Den innovativa Philips Hue + Spotify-integrationen knyter samman ljus och musik, vilket skapar en unik underhållningsupplevelse i ditt hem. När du har kopplat ihop ditt Philips Hue- och Spotify-konto hämtar Philips Hue-appen metadata från varje låt som spelas från Spotify. Därefter skapar den ett avancerat ljusskript som får din belysning att reagera till både takt, genre och stämning. Under Synkronisera-fliken i Philips Hue-appen kan användarna justera ljusstyrka, intensitet och till och med ljuskällornas färgpalett efter egen preferens. Oavsett om du kopplar av i soffan en mysig hemmakväll, håller i en fest eller gör dina vardagliga sysslor kommer du uppleva musik som aldrig för.

Philips Hue + Spotify-integrationen kommer att bli globalt tillgänglig den 1 september 2021 för Philips Hue app 4-användare. Efter oktober 2021 kommer funktionen att bli en permanent del av Hue app 4.

”Som världsledande inom smart belysning letar vi alltid efter nya och spännande sätt att skapa unika belysningsupplevelser för våra Philips Hue-användare. Med de senaste gradientprodukterna och integrationen med Spotify kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att blanda ljud, ljus och färg för att kunna njuta av den mest avancerade smarta belysningsupplevelsen någonsin,” säger Jasper Vervoort, Business Leader Philips Hue på Signify. Läs mer om Philips Hue + Spotify i det bifogade pressmeddelandet.

Ett större (och mer kraftfullt!) sortiment av smarta ljuskällor

Alla Philips Hue Filament ljuskällor med E27-sockel är nu också tillgängliga i White ambiance, vilket gör det möjligt att använda alla nyanser av varmt till kallt vitt ljus. Dessa smarta LED-ljuskällor i vintagestil lyser upp rummet med ett blåaktigt ljus när du behöver fokusera under din arbetsdag, och dimmas sedan till gyllene nyanser för att skapa en mysig och varm atmosfär när du vill koppla av. De är dessutom lika vackra tända som släckta! Sortimentet kommer att utökas med en White Filament E14 kronljuskälla.

De ikoniska smarta Philips Hue-ljuskällorna i White, White ambiance och White and color ambiance finns nu även med 1100 och 1600 lumen (likt en 75W- och en 100W-ljuskälla), vilket gör det möjligt för användarna att välja den perfekta ljusstyrkan för varje aktivitet och varje del av hemmet.

Låt ljuset lysa från ovan med de senaste taklamporna från Philips Hue

Takpanelen Philips Hue Surimu sammansmälter nästan med taket och finns i både rektangulära och kvadratiska former – perfekt för att få små ytor att kännas större eller för hem med lågt i tak. Taklampan Philips Hue Enrave som finns i både svart och vitt ger ett varmt till kallt vitt ljus för vardagsrummet, sovrummet eller köket. Enrave finns också som pendellampa och lyser ett kraftfullt ljus ned mot matbordet eller köksön, och ett mjukt, dekorativt sken upp mot taket. Senare i år kommer även taklampan Philips Hue Infuse att lanseras. Den ger ett vitt och färgat ljus och lyser ett subtilt, indirekt ljus mot taket.

Skapa ett lyxigt hemmaspa med nya badrumslampor från Philips Hue

Smart belysning i badrummet kan få dig att känna dig pigg och utvilad på morgonen eller hjälpa dig att varva ner på kvällen. Skapa en lyxig atmosfär i badrummet med ljus i miljontals färger med Philips Hue Xamento infällda spottar i krom och en minimalistisk design. Taklampan Philips Hue Devere ger både kraftfullt varmt till kallt vitt ljus och indirekta ljuseffekter. Philips Hues urval av badrumsbelysning kommer att utökas ytterligare senare i år med taklampan Philips Hue Xamento som också ger ett vitt och färgat ljus.

Nya programuppdateringar för unika belysningsupplevelser

Från och med den 1 september innehåller den nylanserade Philips Hue app 4 dynamiska scener. Istället för att varje ljuskälla endast lyser i en färg låter dynamiska scener ljuset i ett Rum eller en Zon att långsamt övergå mellan olika färger i en scen och skapa en atmosfär utan dess like.

Signify har desstom redan meddelat att de släpper en ny funktion som ska läggas till i Hue-scengalleriet under hösten 2021. Med särskilt designade scener som är aktiverade dygnet runt kommer dina ljuskällor att justera sin färg och ljusstyrka under dagens gång. Den första nya scenen, naturligt ljus, imiterar solens rörelse under dagen med varmt till kallt vitt ljus som hjälper din produktivitet och förbättrar ditt välbefinnande. Tidsluckorna kan anpassas baserat på dina dagliga rutiner. Börja med skarpa, kalla nyanser för att ge dig energi på morgonen och avsluta din dag med varmare, gyllene nyanser som hjälper dig att koppla av när solen går ner.

Vi har också en glad nyhet för våra gamingfantaster. Under höster 2021 kommer en programuppdatering till Philips Hue Play HDMI sync box. Användare kommer att kunna uppdatera sin sync box så att den blir kompatibel med de senaste gamingkonsollernas 120Hz-support. Sync box stöder 120Hz med en bildupplösning på 1080p och 1440p. Om den högsta bildupplösningen önskas fortsätter också den nuvarande sync box att stödja en 4K-bildupplösning upp till en uppdateringsfrekvens på 60Hz.

Tillgänglighet

Philips Hue ambiance gradient lightstrip (från 14 september)
659 kr (1m) / 1649 kr (2m)

Philips Hue gradient Signe bords- eller golvlampa (från 14 september)
2189 kr (bord) / 3279 kr (golv)

Philips Hue Play gradient light tube (från 26 oktober)
1969 kr (compact) / 2189 kr (large)

Philips Hue White ambiance Filament ljuskällor (från 1 september)
329 kr (A60) / 439 kr (ST64) / 439 kr (G93) / 549 kr (ST72) / 549 kr (G125)

Philips Hue White, White ambiance och White and color ambiance ljuskällor, 1100 lumen (från 1 september)
219 kr (1-pack White) / 389 kr (1-pack White ambiance) / 659 kr (1-pack White and color ambiance)

Philips Hue White, White ambiance och White and color ambiance ljuskällor, 1600 lumen (från 12 oktober)
279 kr (1-pack White) / 549 kr (1-pack White ambiance) / 769 kr (1-pack White and color ambiance)

Philips Hue White Filament kronljus (från 1 september)
329 kr (1-pack) / 549 kr (2-pack)

Philips Hue Surimu takpanel (från 14 september)
2949 kr (1200 x 300 mm) / 2949 kr (600 x 600 mm)

Philips Hue Enrave taklampa (från 12 oktober)
1099 kr (S) / 1749 kr (M) / 2419 kr (L) / 2799 kr (XL)

Philips Hue Enrave pendellampa (från 12 oktober)
2619 kr

Philips Hue Infuse taklampa (tillgänglig senare i år)
2079 kr (M) / 2729 kr (L)

Philips Hue Devere taklampa (från 12 oktober)
1859 kr (M) / 2519 kr (L)

Philips Hue Xamento infällda spottar (3-pack) (från 1 september)
2189 kr

Philips Hue Xamento taklampa (tillgänglig senare i år)
2189 kr (M) / 2799 kr (L)
46.7°
0

Nu kan du integrera Spotify med Philips Hue

Plus att en del nya produkter presenteras

Amnesty lämnar Hongkong
Kinesisk säkerhetslag gör det omöjligt för organisationen att verka där

Människorättsorganisationen Amnesty International meddelade idag att man kommer att stänga ner sina två kontor i Hongkong på grund av den kontroversiella säkerhetslag som Kina införde i Hongkong förra året. Amnesty anser inte att man länge kan verkar i Hongkong då man anser att säkerhetslagen gör det omöjligt för människorättsorganisationer att verkar fritt i Hongkong utan att riskera att drabbas av repressalier från regeringen. Anjhula Mya Singh Bais, ordförande i Amnestys International Board, säger i ett uttalande: "This decision, made with a heavy heart, has been driven by Hong Kong’s national security law, which has made it effectively impossible for human rights organizations in Hong Kong to work freely and without fear of serious reprisals from the government Hong Kong has long been an ideal regional base for international civil society organizations, but the recent targeting of local human rights and trade union groups signals an intensification of the authorities’ campaign to rid the city of all dissenting voices. It is increasingly difficult for us to keep operating in such an unstable environment." Ett av Amnestys två kontor i Hongkong stänger ner sin verksamhet redan i slutet av den här månaden medan det andra kommer att stänga ner i slutet av året. Tumnagel
36.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Filmarbetare vill förbjuda riktiga skjutvapen i filmer
Efter dödsolyckan under inspelningen av Rust

Flera regissörer och skådespelare i Hollywood går nu ut och kräver ett förbud mot att riktiga skjutvapen används under filminspelningar. Detta sker efter den olycka som skedde förra veckan då skådespelaren Alec Baldwin sköt filmaren Halyna Hutchins till döds under inspelningen av filmen Rust. Vid händelsen skottskadades även filmens regissör Joel Souza. En skådespelare som reagerat efter olyckan är Xander Berkeley som nu startat ett upprop om att förbjuda riktiga skjutvapen under filminspelningar, ett förbud som han vill döpa till "Halynax27s Law". I skrivande stund har lite över 23.000 personer skrivit under uppropet som kräver att riktiga skjutvapen förbjuds under filminspelningar. Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Motorcykelhjälm visar bästa vägen genom kurvor
Aegis Rider är en smart motorcykelhjälm

Forskare på ETH Zürich har utvecklat ett augmented reality-system för motorcykelhjälmar som kanske kan hjälpa mc-förare att framföra sina fordon på ett säkrare sätt. Det handlar om en så kallad HUD (Head-up display) som bland annat kan visa hur mc-föraren bäst kan ta kurvor och eventuella faror i färdvägen i en inbyggd skärm i visiret på en motorcykelhjälm. Ni kan kolla in ett exempel på hur det hela kan se ut på bilden ovan där systemet både visar hur den kommande kurvan ska tas bäst och parkerade bilar som kan köra ut framför föraren. Systemet använder sig av kameror monterade på motorcykeln för att analysera omgivningen samt en artificiell intelligens som räknar ut säkraste färdvägen samt hittar eventuella faror i fordonets väg. Forskarna har kommersialiserat systemet under namnet Aegis Rider men har än så länge inte börjat sälja det på marknaden. När så kan bli fallet finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan snackar forskarna från ETH Zürich lite mer om Aegis Rider och visar upp lite mer av tekniken bakom systemet. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

John Oliver snackar Taiwan
Klockrent som vanligt

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om det här med desinformation Taiwan. Hela avsnittet av Last Weekend Tonight with John Oliver med denna rant plus typ tio minuter till hittar ni på HBO Nordic. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Xpeng visar upp den flygande bilden HT Aero
Hoppas ha den i luften 2024

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng verkar ha högtflygande planer på framtidens elfordon. Igår presenterade företaget en så kallad flygande bil som man hoppas kunna släppa på marknaden inom några år. Den flygande bilen kallas för HT Aero och ska kunna framföras både på traditionella vägar och i luften som synes på bilden och i videoklippet nedan. Bilen är försedd med två rotorer som går att fälla in i bilens innandöme när bilen framförs på marken. Andra specifikationer angående den flygande bilen är ej kända än så länge. Xpeng hoppas kunna släppa HT Aero på marknaden 2024. Om så faktiskt blir fallet återstår att se. Tumnagel
35.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tesla drar tillbaka betamjukvara
Skapade lite för många problem

Tesla valde att dra tillbaka den senaste betaversionen av Full Self-Driving-mjukvaran (10.3) som ger bilarna körassistans. Detta efter flertalet användare har stött på problem så som att farthållaren blev opålitlig och att systemet gav falska kollisionsvarningar. Hur många som faktiskt stötte på dessa problem är oklart och det är även oklart när Tesla ska släppa denna betamjukvara igen. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Microsoft har ett Wu-Tang Clan-RPG på gång
Bring Da Ruckus!

Under helgen började det gå rykten om att Microsoft samarbetar med utvecklaren Brass Lion Entertainment för att skapa ett rollspel med Wu-Tang Clan-tema. Spelet sägs gå under namnet Shaolin och ska vara ett co-op-rollspel med fokus på kampsport. Det ska spelas ur ett tredjepersonsperspektiv och det återstår att se om Wu-Tang-medlemmarna kommer dyka upp i spelet. Wu-Tang Clan kommer i alla fall stå för spelets soundtrack men mycket mer än så vet vi ej just nu. "The campaign is planned to run for a couple of dozen hours, complete with a rich endgame comprised of seasonal content drops and other updates. You will be able to obtain loot, weapons, gear, and so on, in both procedural endgame dungeons and more tailor-made events." Bonus-klipp nedan från spelet Wu-Tang: Shaolin Style som släpptes till PlayStation år 1999. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Tvist om meteorit går till domstol
Vem har äganderätten till rymdsten som slog ner i Sverige?

Tvisten om äganderätten till den meteorit som slog ner i Sverige förra året går nu till domstol rapporterar SVT. Det var i november förra året som en en meteorit slog ner nära byn Ådalen utanför Enköping. Efter flera månaders letande hittades rymdstenen av de båda meteoritjägarna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som då ansåg sig ha äganderätten av meteoriten. Detta var dock något som även markägaren Johan Benzelstierna von Engeström ansåg att han hade. När tvisten först uppstod uppgav de båda parterna att man hoppades kunna lösa ägarfrågan utan att behöva dra det hela till domstol. Så ser dock inte ut att bli fallet och nu är en huvudförhandling planerad till i april 2022 skriver SVT. Här nedanför hittas ett inslag från SVT om det hela. Tumnagel
35.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Destroy All Humans! 2-remaken skippar gamla konsolerna
Låter utvecklarna skapa matigare spelvärld

Kultspelserien Destroy All Humans! fick lite nytt liv förra året i form av en omfattande remake. Spelet släpptes till PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch och Stadia. Även spelets uppföljare kommer få remake-behandling och release väntas ske någon gång nästa år. Spelet kommer dock inte släppas på samma plattformar som tidigare, utan endast till de nyare konsolerna från Microsoft och Sony. Samt förstås PC. Anledningen till detta är att utvecklarna vill skapa en lite flådigare spelupplevelse som drar nytta av krämen de nya konsolerna erbjuder. I en intervju med The Escapist berättar Stefan Schmitz, assistant creative director på Black Forest, att de helt enkelt vill skapa en större och mer detaljrik spelvärld. Mer specifikt sades: “Either we would have had to ship the new game with potentially weaker visuals compared to the DAH!1 remake to accommodate the larger and denser maps of the second, or we would have to forego the old gen and gain back that optimization time and give that time back to the team to make a bigger, better world and combat experience. We decided to go with the latter choice as this allowed us to take a big step forward for Destroy All Humans 2 – Reprobed in terms of visual quality” Tumnagel
39.3°
+
André Stray
0

Hayden Christensen ska spela Anakin Skywalker
I Stjärnornas krig-serien Ashoka

Skådespelaren Hayden Christensen ska än en gång reprisera sin roll som Anakin Skywalker/Darth Vader, denna gång i den kommande tv-serien Ashoka. Ashoka kommer som bekant handla om Ahsoka Tano, en Sjärnornas krig-karaktär som först dök upp i de animerade serierna The Clone Wars och Rebels men som sedan spelades av Rosario Dawson i The Mandalorian. Ahsoka utspelar sig fem år efter händelserna i Jedins återkomst så det är lite oklart hur Darth Vader ska dyka upp i serien. Ashoka är dock inte den enda serien som Hayden Christensen ska reprisera sin Anakin-roll i då vi tidigare rapporterat att han också kommer dyka upp i Obi-Wan Kenobi-serien. Tumnagel
49.0°
+
Frode Wikesjö
0

Program gömmer notch på MacBook Pro
Hej svart meny

Det var väl rätt väntat att någon skulle lösa ett program som gömmer notchen på nya MacBook Pro och nu är det här. Programmet fixar helt enkelt en svart menyrad. Som en liten bonus kan man även på rundade kanter om man så vill. Programmet heter fyndigt nog Forehead. Tumnagel
37.4°
+
Roger Åberg
0

En trailer för The Summit of the Gods
Premiär på Netflix den 30 november

Här har vi trailern för filmen The Summit of the Gods vilket är en animerad tolkning av manga-serien med samma namn av Jiro Taniguchi och Baku Yumemakura. The Summit of the Gods handlar om en ung japansk fotograf som en dag hittar en kamera från en bergsklättrare som försvann på Mount Everest. Filmen har premiär på Netflix den 30 november. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Minidokumentär om en tatuerare och en bil
Äkta kärlek

Här har vi en liten minidokumentär om tatueraren Björn Enghed som älskar sin 1950 Ford Shoebox som de flesta ser som en rullande rosthög. Tumnagel
36.4°
+
Frode Wikesjö
0

Huset från Terror på Elm Street är till salu
Våga man köpa?

Huset som användes för första Terror på Elm Street-filmen är nu till salu. Detta charmiga hus ligger dock inte på Elm Street utan adressen är 428 N. Genesee i Los Angeles. Huset har tre sovrum, fyra badrum samt en pool och gästhus i trädgården. Är du sugen så kan det bli ditt för 3,25 miljoner dollar. Oklart dock vad som är mer skrämmande, faktumet att man bor i Terror på Elm Street-huset eller priset på huset. Bonusvideo nedan. Tumnagel
38.7°
+
Frode Wikesjö
0

Mojo lanserar hemmatest för sperma
För alla som vill kolla kvalitén på dem

Mojo är ett företag som i veckan lanserade hemmatest för män som vill kolla kvalitén på sin sperma. Grundarna fann att det fanns många män vill veta hur mycket spermier de har och hur dugliga de är. Men de märkte också att inte allt för många orkade gå till någon klinik för att ta reda på detta. Det går till så att man beställer ett test via Mojos hemsida, du gör sedan din grej i hemtestet som sedan analyseras av ett AI-mikroskop snabbt kan avgöra hur pass bra och funktionell sperma man har. Svaret borde man få inom 24 timmar efter att testets tagit emot. Forskning visar att fertiliteten hos män har gått ner så marknaden för sådana här test lär väl bara öka. Tumnagel
43.8°
+
Frode Wikesjö
0

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp försenas
Till våren 2022

Folk som såg fram emot att få spela Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp innan årets slut får lugna könet en aning eftersom Nintendo nu har bestämt sig för att inte släppa det förrän under vården 2022. Denna samling innehåller de två första Advance Wars-spelen som släpptes till Game Boy Advance för en herrans massa år sedan. Spelen är dock omgjorda, både spel- och grafikmässigt vilket ju är trevligt. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

S02 av Raised by Wolves släpps under början av nästa år
Borde jag se den här serien?

HBO Max har bestämt sig för att släppa den andra säsongen av science fiction-serien Raised by Wolves under början av nästa år. Exakt när är dock oklart just nu men om man nu gillar serien så vet man ju nu att det är inte en allt för lång väntan kvar. Raised by Wolves handlar om två androider som försöker ta hand om sex människobarn på en obebodd planet. I serien kan man bland annat se Travis Fimmel, Amanda Collin, Abubakar Salim och svenska Matias Varela. En trailer för seriens första säsong kan beskådas i klippet ovan. Tumnagel
45.3°
+
Frode Wikesjö
0

Payday 3 utspelar sig i New York City
Med Dallas, Hoxton, Chains och Wolf

Starbreeze firade nyligen tioårsjubileet för co-op-skjutaren Payday. Under detta firande passade de på att prata lite om kommande Payday 3 som förväntas dyka upp någon gång under 2023. Bland annat nämnde de att spelet kommer utspela sig i New York City och enligt Starbreeze själva ska spelvärlden vara en levande samt enorm representation av staden. Handlingsmässigt utspelar det sig flera år efter händelserna i Payday 2 där gänget har lagt brottsligheten på hyllan. Men efter en dramatisk händelse tvingas Dallas, Hoxton, Chains och Wolf tillbaka till livet som bankrånare igen. Starbreeze släppte också några konceptbilder från spelet och de kan man kolla in nedan. Tumnagel
42.2°
+
Frode Wikesjö
0

Mauri bjuder Ed Sheeran på husmanskost
Gott!

Ingen har väl missat att Ed Sheeran var i stan för ett tag sedan. Mauri passade då på att bjuda Ed på mat, klassisk svensk mat. Han får god hjälp och bjuder på toast skagen, köttbullar och princesstårta. Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg

Ny cykelfilm med Danny MacAskill
Cyklar på ett vindkraftverk

Cykelkonstnären Danny MacAskill är tillbaka med den här nya filmen där vi får se honom cykla runt vindkraftverk-relaterade grejer för att uppmärksamma miljön och sådant. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö

Agnes släpper nytt album
Lyssna på Magic Still Exists här

Det har gått nästan tio år sedan Agnes senaste album men nu är det återigen dags för ett nytt. Detta heter Magic Still Exists och innehåller elva stycken spår. Musiken är mer disco än tidigare och Agnes har låtit sig inspireras av Giorgio Moroder, Sun Ra och Sylvester under skapandet av albumet. Genren kallar hon för Spiritual disco. Så här säger hon om det: "Att blanda spirituella texter med disco kändes både lockande och nödvändigt. Disco står för frihet, att utrycka sig själv och inte skämmas. Men musiken var också något jag behövde göra för att växa spirituellt och stärka mig själv. En möjlighet att ta det jag har inom mig, multiplicera det och leka med det." Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Ny singel från Abba
Just a Notion

Den 5 november släpper Abba sitt nya Album Voyage. Nu har ytterligare en singel släppts från plattan och den heter Just a Notion. Egentligen är det en gammal låt som har fått nytt liv igen. Så här säger Björn Ulvaeus om den: "Wikipedia says this track was recorded in September 1978, which sounds about right. That puts it in between ABBA the Album and Voulez-Vous, and it would have been included in the latter had we not decided against it. Why did we decide against it? In hindsight, I don’t have a clue. It’s a good song with great vocals. I know that we played it to a publisher in France and a couple of other people we trusted and as far as I can remember they liked it very much. So it’s a mystery and will remain a mystery. Now Benny has recorded a new backing track to which we’ve added drums and guitars, but all vocals are from the original 1978 tracks. In a way, it demonstrates what we plan to do with ABBA Voyage in 2022. There, we will have a live band playing, but all vocals will be from the old recordings. Just a Notion’ is a ridiculously happy song and hopefully it will cheer you up in these dark times!" Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Oumph! börjar med kebab
Gjord på ärtprotein

Oumphs Döner Style Kebab har tidigare under hösten lanserats i Storbritannien till reaktioner som ”Your best product yet” och ”Game changer” från personer som testat den växtbaserade kebaben. Oumph! Döner Style Kebab är gjord på ärta, grillad och skuren från spett, precis som traditionell kebab. Man släpper även Oumph! Crispy Buffalo Bites som är saftiga bitar gjorda på soja marinerade i en het, syrlig buffalosås och panerade i en krispig cornflakes-coating. Den veganska kebaben ska ha funnits på hyllorna sedan vecka 39 och ett paket på 400 g kostar cirka 54 kr. Tumnagel
92kg
+
Hugo Engström

Tut i luren! Idag är det Champagne Day!
Grattis!

Man kan dricka champagne varje dag om man så vill det, men kanske lite extra mycket idag eftersom det är Champagne Day. Sen att det även är fredag är väl alltid en bonus. Så korka upp någon trevlig flaska som du har haft liggandes länge och som hamnat i facket "för fin för att dricka just nu" och njut. Skål! Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Årets tomteglass från Sia är här
Vit Chokladbräck med Polka

Affärerna är fulla med julprylar redan och mängder av olika godsaker börjar släppas inför den kommande mysperioden. Glass kanske inte alla äter när det börjar bli kallt men även här ska det julas såklart. Sia presenterar nu årets tomteglass och det är Vit Chokladbräck med Polka. Den innehåller vit chokladgräddglass med polkakulor och bitar av vit choklad. Kommer till butik från vecka 44. Tidigare Tomteglassmaker är Skumtomte (2017), Lussebulle (2018), Marsipangris (2019) och Glöggmys (2020). Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Swedish House Mafia och The Weeknd släpper låt
Moth To A Flame

Efter en kort teaserkampanj är nu Swedish House Mafia och The Weeknds låt Moth To A Flame släppt och så här låter den i sin helhet. Vad tycker ni? Bonus-intervju nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Tesla ska börja sälja öl
Giga Beer ska säljas i Cybetruck-flaskor

Under en presentation av Teslas Gigafactory i Berlin förra veckan så meddelade företagets vd Elon Musk att man nu även kommer att börja sälja öl. Tesla har registrerat de båda varumärkena "Giga Beer" samt "Giga Bier" för de ölen man planerar att börja sälja. Som synes i videoklippet ovan så planerar Tesla att sälja sitt öl i flaskor vars design verkar vara inspirerade av företagets futuristiska modell Cybertruck. Elon Musk sa under presentationen att han hoppas att Tesla kan börja sälja öl någon gång under nästa år. Tumnagel
79kg
+
Wille Wilhelmsson

Mapei och Rusiak bildar gruppen MOR
Med producenten Fredrik Okazaki

Tanken var att Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak skulle skriva lite saker till Mapeis kommande platta, men istället blev det en ny grupp som kom att kallas MOR. Första låten från den nya konstellationen kallas för Spitfire och här blandas Mapeis fantastiska röst med harpa och stråkorkester. Rått och vackert på en och samma gång. Rusiak är en legendar i hiophop-sverige, Fredrik har jobbat med Robyn, FKA Twigs, Yung Lean och Royksopp och Mapei har vi tidigare hört bland annat med superhiten Donx27t wait. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg

Klocka som matchar din Pininfarina Battista
Från Bovet

Det är klart att du måste matcha din nya Pininfarina Battista med en fet klocka på armen. Därför har Pininfarina gått samman med den anrika urtillverkaren Bovet och tagit fram det vi ser här - Battista Tourbillon. Faktiskt den första Bovet har tillverkat med asymmetriska visare. På insidan sitter ett helt nytt urverk som har en kraftreserv på tio dagar. Klockan är i samma färg (Iconica Blu) som Anniversario-versionen av bilen. Endast 90 stycken exemplar kommer att tillverkas - 30 i titan, 30 i rött guld och 30 i platina. Prislappen börjar på 265.000 euro. Tumnagel
68kg
+
Bobby Green

Ny kudde som leder bort värme
Ska göra att du somnar fortare

Emma - The Sleep Company är ett tyskt företag som säljer madrasser, sängar och andra sov-relaterade saker. Nu lanserar de en ny produkt i deras Diamond Degree-serie och det är en kudde som ska hjälpa till att sänka kroppstemperaturen och leda bort värme under natten - något som ska göra att du somnar fortare och förbättrar djupsömnen. Kudden är 70 centimeter lång, 40 hög och 12 centimeter tjock. Den har tre justerbara lager bestående av Diamond Degree-skum, stödjande HRX-skum och Memory-skum. Släpps den 22 oktober här och kostar 1799 kronor. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green